Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Elsőosztályosok szülei,...

Elsőosztályosok szülei, viszitek néha a gyerek táskáját? Beleszól ebbe a tanárnéni?

Figyelt kérdés
Nálunk beszól érte. Én nem értem mi vele a gond, meg egyáltalán mi köze hozzá. Szerintünk szülők szerint tök nehéz, a tanító néni szerint nem is túl nehéz és ez a gyerek dolga, nem a szülőé, hogy vigye. Ez az össz indok.
okt. 14. 23:00
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Másodikos már, de nem cipelem.

Napközis, a könyveket, füzeteket bent hagyják, max az olvasókönyv kerül haza, ha gyakorolni, verset tanulni kell.

A nagynál még nem így volt, ott haza kellett hordani. Segítettünk, vittük neki, aztán kapott gurulós táskát, azt tudta egyedül húzni.

okt. 15. 08:27
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nálunk nem 2-3 kiló volt a táska. Kb ekkora súlyt cipelhet egy ekkora gyerek..a testsúlya 10%-át.

Nos a táskája inkább 5-8 kg volt, ezért én is nehezen cipeltem, kapott gurulósat.

Nálunk is nagyon kedves volt a tanárnéni, azt mondta szokja meg, ennél csak nehezebb lesz. Én gyerekem is 20kg volt, lépcsőn hátrahúzta a táska, egyszer leguggolt vele és nem tudott felállni.

Most már 40kg a gyerek,a táskája meg 8 kg. Majd megszakad ezzel is.

Van ahol csak az üzenőt, uzsit, tolltartót viszik napról-napra, ott elhiszem, hogy csak 2 kg a táska.

Simán gondolom nincs gyereke a tanárotoknak, emeljen már meg egy táskát vagy nézzen utána mekkora tehet javasolt ekkora gyereknek..

okt. 15. 08:38
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekem speciel 16 kilóval ment suliba. A hét elején megpakolt táska a testsúlya fele volt!

Mintha nekem kéne 35 kilós táskával dolgozni járni. Ez nem önállóság, ez egészség kérdése.

Szerencsére nálunk nem szólt be senki érte, a nagyobb gyerekeknek sem.

okt. 15. 08:47
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk hétköznap csak a tolltartót, üzenőt meg esetleg az olvasókönyvet hozzák haza. Azon kívül persze benne van a kulacsa és a kajásdoboza, de még így is könnyű a táska, főleg délután, amikor ezek már üresek. Ugyan már harmadikos a fiam, de elsőben is így volt, péntek délután szokta csak az apja elvenni tőle a táskát, mert akkor hazahoznak mindent, amiben házi van, meg amiben a héten dolgoztak, plusz a tornazsákot.
okt. 15. 09:18
 15/29 anonim ***** válasza:
11%

Nálunk általánosságban említették, hogy vigyék a gyerekek maguknak.. de az elsősöknek 9 db könyve van, plusz füzetek, ez kb 2-2,5 kg. Plusz tolltartó, mondjuk legyen 3 kiló, félliteres kulacs vízzel 3,5+ a táska súlya(1kg), illetve nasis doboz. 5 kilós egy táska, ha minden benne van és semmi sem marad a suliban.

Szerintem ez nem olyan vészes, hiszen háton viszi, ez eloszlik, mell-derékpánt is van a táskán, a testsúlya ötödét cipeli.. Nyilván annál, aki kövérebb, ez nagyon soknak tűnhet, de nálam kb 10-12 kg közt lenne, ami nem megterhelő HÁTON. Ha megnézünk egy osztályképet és az itteni átlag 7 éves súlyát, akik 25-30 kiló körül vannak, akkor talán már csak a hatoda a súlyának az az 5kilós táska..

Simán tudniuk kell vinni RÖVIDTÁVON. Pár métert viszik csak, az bőven belefér, meg kell tanulniuk kezelni, ehhez pedig rutin kell, és az sem árt, ha erősödnek. Nem lesz bajuk rövidtávon, ha a herlitz, arsuna, belmil, topgal táskák 5kilósak megpakolva a hátukon, napi fél órát, ha viszik.

Ennek ellenére én telente sokszor vittem, mert nagyon ügyetlen pufis kabáttal és táskával.

okt. 15. 09:26
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Csak pénteken hozunk haza könyvet, én szoktam vinni, ehogy szólnak bele. Egyáltalán mikor látja ezt a tanítónéni? Engem nem szokott követni hazafelé.
okt. 15. 09:35
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
32 éves vagyok, és nagyon durván derék- és gerincproblémás. (Kb lassan már bot kell...) Még nem iskolás a gyerekem, jövőre kezd, de ha nehéz lesz a táska, biztosan viszem helyette. Nem tudom nekem mitől lettek ilyen problémáim, de azért gondolom a 10 kilós táskák sem voltak hasznomra kicsi koromban (emlékszem, egyszer lemértük). És merjen csak szólni a tanár - nem ettől lesz önálló egy gyerek. Bár nálunk sem lehet bemenni, csak kapuig, de addig is segítem a gyerekemet. (Amúgy főleg, mert köldöksérve van, és kissúlyú is, de anélkül is segíteném, mert tudom milyen sz.r ilyen derékfajdalmakkal élni.)
okt. 15. 09:39
 18/29 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, nagyon eltűntél.

A tanítónő abba szólt bele, hogy az utcán ki viszi a táskát?

Ahhoz ui. semmi köze. És ha nekem szólna be, én rendkívül keresetlen stílusban igazítanám el, hogy tudja ő is, mihez van köze és mihez nincs.

Elsőben természetesen én vittem a gyerek táskáját, és később is mindig felajánlottam, bár általában nem kérte egyikük sem.

Nálunk az iskola kapujáig lehet a gyerekeket kísérni, onnantól értelemszerűen a gyerek viszi a táskáját.

okt. 15. 09:59
 19/29 A kérdező kommentje:

Eltűntem? :D Este tizenegykor írtam ki, most még mindig délelőtt van. :)

Az öt kilós táska tényleg nem olyan nagyon nehéz, főleg ahogy itt látom, hogy mik vannak, azonban ha ahhoz arányítom, hogy az én gyerekem 22 kiló, akkor az ő súlyához képest az mennyi, akkor, de az. Nem is ő a legkisebb az osztályban. Van persze olyan is, aki majdnem két fejjel magasabb, hát annak elhiszem, hogy könnyebb, de na. Nálunk gurulóst nem engednek, de szerintem nem is lenne jó megoldás, mert az üresen eleve nehezebb és mászhatná vele a lépcsőt (emeleten vannak). Igen, látott már több szülőt és nem érti, hogy miért viszik a gyerekek táskáját. Általában nem szólít meg embereket külön, hanem beírja az osztály csoportjába meg ilyenek. Szerinte nem is nehéz, mert alig van benne valami. A férjem viszont tegnap ment a gyerekért, átvette tőle a táskát rögtön, erre megjegyezte, hogy magának kellene vinni, a férjem meg csípőből odaszólt neki, hogy a feleségétől is mindig elvesz egy ekkora táskát, hogy nézne ki, ha a gyerektől nem venné el? Viszontlátásra! Erre nem tudott hirtelen semmit mondani, mondjuk a férjem egy ilyen leszarom kapszulás ember, nem is adna neki lehetőséget, hogy macerálja.

okt. 15. 10:25
 20/29 anonim ***** válasza:
82%
A férjed reagálta le jól. És milyen finom úriember (ezt szintén férfiként, apaként írom). Nálam az első és egyetlen mondat az lett volna, hogy "Mi köze hozzá???". De olyan hangon, hogy minden közelben levő szülő odafordult volna. Ő meg egy életre megjegyezte volna, hogy bárkinek bármit beszólhat, de NEKEM soha semmit. :-)
okt. 15. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!