Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Alsósok szülei,ti hogy álltok...

Alsósok szülei,ti hogy álltok az osztálytársak meghívásával? Többi lent.

Figyelt kérdés
Szóval sokan szoktak szülinapi bulit rendezni,köztük mi is. Persze nem tudjuk az egész osztályt meghívni, ezért csak a közelebbi barátokat hívjuk,ez is 5+ gyereket jelent. Igen ám, de akit nem hívunk meg, az a gyerekemet sem hívja a saját bulijára. Mostanában több olyan buli volt, amire nem hívták (még a közelebbi barátoknál is), de ugyanakkor a gyerekem szülinapi bulijára pár hét múlva meg jönni fognak. De volt olyan is,aki kapott meghívót,de nem jelzett vissza. Ez az egész már olyan,mint valami taktikai játszma. Például tudom,hogy az egyik szülő azért nem akarja az én gyerekemet hívni,mert akkor xy gyereke nem az övével játszana. De ugyanakkor én is azért nem hívok valakit,mert az anyja nem szimpatikus. Már belefájdul a fejem az egészbe, hogy kit,mikor miért hívjunk és minket hívnak e vagy sem. Ti mekkora jelentőséget tulajdonítotok ennek?
okt. 7. 15:43
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nézem, ha meghívják a fiamat, hogy jól érezze magát, nem azt hogy milyen szendvicset meg tortát kap cserébe. Fájdalmas ez a hozzáállás, ez nem üzlet.

Az meg, hogy mit visz ajándékba attól függ mit szeret a szülinapos, mi az érdeklődése.

Hányinger, hogy anyukák már ebből is versenyt csinálnak meg megy a pics.játszás ezerrel.

Meghívni is azt hívjuk, akit a gyerek szeretne, nem azt aki őt is meghívta tavaly...Van egy létszámkeret, megmondom "Fiam, X gyereket hívhatsz meg, gondold át és szólj, ha kitaláltad."

okt. 9. 09:54
 22/25 anonim ***** válasza:

21

Teljesen így érzek én is.

okt. 9. 10:36
 23/25 anonim ***** válasza:
60%

Minket megkért a tanítónéni, hogy ne rendezzünk szülinapi bulikat. Azt mondta, hogy egészen egyszerűen csak a baj van belőle az osztályban. Nem baj, ha a gyerkek átmennek egymáshoz, barátkoznak, programok vannak, de ne legyenek ilyen direkt szülinapi bulik, meghívók stb. Mivel senki nem várhatja el a vendéglátóktól, hogy az egész osztályt meghívják, csak rossz érzések lesznek belőle, mert lesznek gyerekek, akik kimaradnak, viszont akik mennek, meg erről fognak állandóan beszélni, előtte is, utána is, osztogatják és nézegetik a meghívókat és mindig nagyon rossz érzés azoknak, akiket nem hívnak vagy utána jön a gond, hogy nem hívják vissza stb.

Szerencsére a szülők is egyetértettek ebben. Én nagyon nem bánom.

Az óvodában ez ment, hogy fennhangon osztották egyes gyerekek a meghívókat, “te nem jössz” stb. Sőt olyan is volt, hogy az egyik anyuka mondta, hogy az ő kisfia meghívott másik gyereket, aki nem ment el, majd utána az anyuka látta a facebookon, hogy egy hétre rá ők is tartottak bulit és nem hívták vissza az ő fiát, holott szinte az egész csoport ott volt. Szegény kisfiúnak milyen lehetett már? El se mentek, meg se hívták, pedig kb. mindenki mást igen. Én nem tudom, hogy mennyire tudnak a gyerekek diplomatikusak lenni, főleg kicsiként (szerintem semennyire) de én mondtam a lányomnak, mikor meghívták, hogy ne lobogtassa, meg semmiképp se dörgölje mások orra alá, hogy ő megy, mert az nagyon rossz érzés ám annak, akit nem hívtak el. Remélem megértette.

Más az mikor nagyobbak és kialakulnak a kapcsolatok, a klikkek és természetes, hogy ki kivel mászkál stb. De az ilyen kicsiknél még nem is nagyon értik a barátságot, hogy őt miért nem hívja és nagyon durvák tudnak lenni egymással a meghívók, hogy ki jöhet és ki nem.

Na mindegy, szóval ez így tök jó, hogy senki se csináljon ilyen osztálytársasat. Mert ugye az se jó, ha mindenki csinál valami bulit és csak te nem csinálsz a gyereknek, hogy kimaradj ebből a taktikázásból.

okt. 9. 23:14
 24/25 anonim ***** válasza:
37%
20as,hogyne tudna 11 evesen szinezni? Az en lanyom 7 eves kora ota felnott szinezoben tokeletesen szinez,arnyekol,osszemos arnyalatokat. Gyonyorueket alkot. Minden J.B. konyvbol kettot veszunk es egyutt szinezunk. Minosegi,markas ceruzaval gyonyoru, mesekonyvbe illo kepeket kapsz. Az ajandekozott kislany rajzol, azert vettem neki ezt.
okt. 10. 08:26
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
24 Ok. Azt vettél nem jött be. De összehasonlítgatni hogy "cserébe" csak fapados szendvics meg házipiskóta volt... kicsit furcsa. A gyereked jól érezte magát? Ha igen akkor örülj neki, ha meg nem akkor többet nem kell menni és az ajándékot is megspórolod.
okt. 10. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!