Az iskola által ingyenesen igényelhető laptopokhoz milyen szülői felelősségvállalás kell?
Valamiféle biztosításról szól csak a tájékoztató, az is csak lopás vagy tűz és hasonló károk esetén ha önhibán kívúli stb(szóval az sem biztos hogy ezekre fizet a biztosító, hanem kikerüli)
De ha pl letörölné a szoftverr a gyerek vagy leejti eltörik, fizessek ki ca 100 ezreket?
Azoknak lenne segítségül akik nem tudnak nitebookit/gépet bármit biztosítani a sulihoz a gyereknek, nekünk jól jönne(hogy ne az enyémet használja), de nincsenek vészeseti 100 ezreim balesetekre.
Jobban teszem ha nem élek az iskolai segítséggel tehát?
Az elsőknek üzenem, nem véletlenül szülői felelősségvállalást kérnek és nem gyereket!
Akkor ne hárítsátok rá. Hogy ő a hulye meg stb. Gyerek!
3.csinált már olyat a gépemen hogy gyári beallítások talán, de nem hogy az egész windowsom, hanem az összes egyéb pl Mixrosoft program de még a licencem is elszállt!
A rajta levő anyagokon már nem is csodálkoztam, hogy huss ennyi volt.
Aztán a véletlen leöntöttem vízzel dolgok is. Nem is tudom mennyi volt a klaviatura vagy alaplap csere és még örülhettem hogy ezzel helyreállt akkor.
Nincs ott pohár, nem ott étkezünk de egyetlen egyszer ivott vizet a gép mellett.
És itt nyivákol hogy szeretne sajátot.
De ezek után ha rámegy a gatyám is az iskolai "segítségre, én nem kérem.
Második vagyok. Nem tudom hány éves a gyereked. Azé nem 8 éves korától használt laptopot, soha semmi baja nem volt.
Amúgy meg evidensen azért kérnek szülői felelősség vallalast, mert 1, a kiskorú gyerek nem köthet szerződést, és 2. a kiskorú gyereknek nulla jövedelme van.
Tehát akkor ne a kiskorú gyereket hülyézzük már. Hogy nem tud vigyázni egy laptopra es röfögés ezen.
Tekintve hogy jelenleg Microsoft nincs a gépemen(pl excel word vmi gagyi demo van rajta), nem lehet rajta pl dolgozni sem, és tekintve hogy nem kérek iskolai laptopot sem, a fentiek tükrében hogy nincs ca 100 ezrem vészesetre. Marad a nagy semmi megoldás.
Mivel a jelenlegi körben az ötödikes és a kilencedikes gyerekek szülei igényelhetnek laptopot, ha a tiéd nem tud rá vigyázni minimum 10-11 évesen ott komoly nevelési problémák vannak.
Ennyi idősen már tudni kellene, hogy nem piszkáljuk a gép gyári beállításait. Mondjuk ez megoldható egy korlátozott jogkörű fiókkal a gépen, mivel láthatóan nem értesz hozzá kérj meg valakit, hogy csináljon ilyet. Az anyagok és a licensz elszállásához azért már komolyan tenni kellett, az nem történik meg csak magától. Mi a francot keresett a gyerek a system-ben? Jelszót akart feltörni, hogy bármikor hozzáférjen a géphez? Vagy elbarmolt valamit és nekilátott helyrehozni? Ha a gyerek az mondta véletlen volt, akkor átvágott. Több figyelmeztető kérdést is kellett kapnia a rendszertől a folyamat közben. Tanítsd meg, hogy nem állunk neki 0 szakértelemmel és határtalan önbizalommal mókolni, mert több kárt okoz, mint hasznot.
Az iskolai laptopon se lesz semmi az alap Windows rendszeren túl. Office programcsomag (word,excel,powerpoint) függetlenül az iskolai laptoptól igényelhető a gyerek nevére, így az bármilyen gépre rárakható. Ha ezzel sem akarsz kínlódni miért nem raktál rá LibreOffice programot, ugyanazt tudja és ingyen van.
A segítség egyébként nem iskolai, ez egy EU által finanszírozott állami program. Az tény, hogy mint minden ilyennél a gépek durván túl vannak árazva, de azért gyerekek ezrei igénylik meg és tudnak rá vigyázni.
Mi sem kértük egyik gyermekünknek sem, mert nekünk ugyan 2 gyermekünk is használ laptopot a suliban, de arra nem jut, hogy a másét javíttassuk. A nagy kőkemenyen diszgráfiás és ADHD-s, normál suliba jár. A kisebb ADHD-s autista, szintén súlyos diszgráfiával, EGYMI-be jár. Gondolhatod... Szerintem a helyi kisvállalkozó a mi javíttatási díjunkból fogaj még egyetemre is járatni a lányát!
Nálunk az osztályfőnökök idén kifejezetten fel is hívták rá a figyelmet, hogy nem feltétlenül segítség az, amit annak harangoznak be! Tavaly az egyik kisfiúnak pl ilyen laptopja volt és mikor összevont csoportban voltak, az egyik épp dührohamos gyerkőc földhöz vágta. Rohadtul nem érdekelt senkit, hogy sérült, középsúlyos ért. fogy. gyerek okozta a kárt, az egyedülálló, GYOD-on lévő anyuka vehetett új gépet, mert a kárt okozó gyerkőc szülője mosta kezeit...
Összegezve, mi nem kértük és nem is fogjuk. Ha a sajátoknak esik baja, legalabb senki nem fog állni felettünk, hogy milyet és mennyiért pótoljunk/javíttassunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!