Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogy nyugtassam meg a lányomat?

Hogy nyugtassam meg a lányomat?

Figyelt kérdés

Kislányom most kezdte a sulit, elsős. Két barátnője van az oviból, ugyanazt a sulit kezdték. Mire beértünk a suliba, hogy a másik két lány egymás mellett ül, kislányom meg szomorú lett. Egy csendes kisfiú ül most mellette. Részben örülök, részben nem…

Igazából nem tudom ezt hogy kell kezelni, nyilván a suli nem haverkodásról szól, de nem szeretném, ha kirekesztve érezné magát… mit mondjak neki?

Köszönöm

szept. 2. 21:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
69%
9-es szerintem elég durván fogalmazol. A kérdező lelkiismeretes, nem sz. rik nagy ívben a gyerekére és szeretne neki segíteni, mert ő is a legjobbat szeretné gyermekének. De a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogyan azt szeretnénk. :)
szept. 3. 09:04
 12/14 A kérdező kommentje:
Leginkább azoktól kértem volna segítséget, akik már jártak hasonló cipőben… nem is értem ezeket a mocskolódó válaszokat.
szept. 3. 09:57
 13/14 anonim ***** válasza:
Mivel 3-an nem ülhetnek két helyre ezért meg kel értetni vele, hogy máshová ült. Ez nem akadálya a barátkozásnak, főleg azért, mert más gyerekkel is lehet barát, rajta múlik.
szept. 3. 10:37
 14/14 SZTANN ***** válasza:

Ez egy véletlen, hárman úgysem ülhettek volna egy padban. Egészen biztos, hogy többször is lesz ültetés, jó esetben olyan is, hogy ők választhatnak, de olyan is, hogy nem kettesével ülnek a padban, hanem átrendezett asztaloknál, legalább 3-4 fős csoportban. Ezt a gyerek hamar megtanulja, és semmi baja nem lesz. Jó tanító elsőben nagyon változatosan rendezgeti a gyerekeket, és hamarosan azt is tudni fogja a gyerekekről, ki kinek a régi barátja, szomszédja, ismerőse (nem biztos, hogy összeülteti őket - de ez nem baj).

Beszélgetni kell erről a gyerekkel, semmi esetre sem drámázni.

szept. 3. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!