Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szülőként/diákként, támogatnád...

Szülőként/diákként, támogatnád idehaza is a "sztártanár" státusz létrejöttét?

Figyelt kérdés

- Igen, a sorozatból "loptam" az alapot. (The Midnight Romance in Hagwon)

- Igen, tudom, hogy idehaza is van ilyen, de itt ugye csak kicsiben.

Szóval támogatnád-e, hogy idehaza is legyenek, nagybetűs ELIT gimik, ahonnan a diákok 99%-a bekerül a VILÁG, szinte bármelyik egyetemére?

És az ezekben dolgozó tanárok anyagi és társadalmi megbecsülése a hazai viszonylatban "celeb" lenne. Azaz havi több milliós fizetés, céges kocsi szponzoráció, TV-s meghívások, újság címlapok, befolyásos szülők 0-24-ben hívható telefonszámai, modell és sportoló partnerek,...

De ezeket nem csak úgy kapnák, hanem cserébe a diákjaikból 110% -ot kihajtva, megteremtenék a jövő politikusait, értelmiségijeit, cégvezetőit, szóval a társadalmi elitet termelnék ki.

aug. 1. 17:58
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szerintem a 9-es arra gondolt, hogy válogatott, jó képességű diákokkal egy kevésbé jó tanár is könnyebben produkál jó eredményeket.

Én kivagyok ettől a mostani teljesítményértékelés ötleteléstől.

Mégis hogy a fenébe lehetne mérni egy tanár teljesítményét, amikor a diákok eredményei kb. 90 %-ban nem is a tanáron, hanem a diákokon múlik?

Nem tudom honnan jött ez a sztártanár dolog, de ez egy nagy baromság.

Vannak nálunk is elitgimnáziumok, én tanítottam is ilyenben, és elmondom, hogy oda is kb. lasszóval fogdosták a tanárokat. A fizetés ugyanúgy bértábla. Viszont mindenki tudja, hogy a tanárok tekintélye egy ilyen helyen még az állami iskoláénál is rosszabb. Gyakorlatilag mindenben a diáknak volt igaza. Nem is lehetett igazolatlan órát sem beírni egy diáknak, ha nem jelent meg az iskolában, mert akkor jelenteni kéne a jegyzőnek, hogy lóg, és hát nem azért fizet a szülő, hogy feljelentgessék.

Valahogy a fizetős iskola és a minőség Magyarországon nem egyeztethető össze.

Én egyébként állami elitgimnáziumban tanultam. Az osztályból 2 fő nem tanult tovább, leginkább egészségügyi okokból. Különtanárhoz jártam, ő készített fel a felvételire, a nyelvvizsga is mindenkinek magántanárral lett meg. A tanárok szerintem emberileg nagyon a béka s...e alatt voltak, folyamatosan megaláztak minket, és folyton azt éreztették velünk, hogy mi nem akarunk tanulni, hazudozunk, sumákolunk. Holott eleve nagyon jó eredményekkel lehetett csak bekerülni oda, szóval nem a sumákolós diáksereg volt ott a jellemző.

Szerintem az a jó tanár, aki rendesen leadja az anyagot, de emellett neveli is a diákokat, és emberségesen viselkedik velük. Sajnos nagyon kevés ilyet ismertem, és akármennyire is mondják, hogy romlik a színvonal, azt látom, hogy a gyerekeim tanárai most emberileg sokkal rendesebbek, mint az enyémek voltak.

aug. 4. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!