Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mi kell eslő osztályba?

Mi kell eslő osztályba?

Figyelt kérdés

Ti megkaptátok már a listát hogy mit kell venni? Sajnos nálunk csak augusztusban adják oda a listát az eslő szülőin. De szeretnék kicsit tisztában lenni azzal hogy jelenleg miket kérnek (tudom iskola válogatja de nagyjából gondolom hasonlóakat) Aki már átt esett a beiskolázáson vagy megkapta már a listát le tudná írni hogy mik kellenek és hogy miből mennyi kell kb?

Illetve az is érdekelne hogy nálatok megszabják hogy milyen márka legyen?

Nálunk elvileg ceruzából,szinesceruzából festékböl megszabják hogy milyen legyen. De személy szerint ennél a márkánál mi jobbat használunk itthon így nem tudom hogy esetleg jobb lehet e vagy kimondottan csak azt fogják e elfogadni. Megfogom kérdezni majd ezt is de vélemények érdekelnének.

Köszönöm szépen.

jún. 16. 21:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges előre vásárolni pont ezért, mert lehet, hogy nálatok is megszabják milyen márkájú legyen a ceruza, stb.

Ha nem bírod ki az első szülői értekezletig, akkor csakis olyan dolgokat vegyél, amiről tudod, hogy nem számít a márka. Pl.: iskolatáska, tolltartó, tornazsák, mappák, vonalzókészlet,stb.

jún. 16. 21:33
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem szabták meg a márkát, csak azt, hogy mit kell venni.
jún. 16. 21:36
 3/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Nem vásárolni szeretnék csak szeretném tudni hogy kb mik kellenek és hány db hogy azért nagyjából tisztában legyek azzal hogy milyen szintű beruházás lesz. Pont ezért nem így tettem fel a kérdésem mert azzal tisztában vagyok hogy ahány ember annyi féle alkategóriában vásárol. De ha tudnám hogy kb mik kellenek akkor körbe tudnék nézni hogy X dolog mennyibe kerül y márkaból pl. A nagyobb dolgokkal tisztában vagyok csak a sok kicsi dolog érdekelne.
jún. 16. 21:38
 4/18 A kérdező kommentje:
*árkategóriában
jún. 16. 21:39
 5/18 anonim ***** válasza:
21%

Kell (színes)ceruza, festék, toll esetleg, radír, hegyező, vonalzó(k), ragasztó, füzetek, órarend, tolltartó, iskolatáska, tesicucc. Ezek szerintem biztosan kellenek.

Aztán esetleg kellhet majd gyurma, zsírkréta, filctollak... Hirtelen ennyi jut az eszembe.

jún. 16. 21:49
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

5.

Nálunk hegyező és radír sem kellett, sőt, tilos volt, mert kicsik, a radarral kiszárítják a papírt, a hegyezővel pedig eltökölik az óra felét.

jún. 16. 21:52
 7/18 anonim ***** válasza:
Mármint kiszakítják.
jún. 16. 21:53
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk két teljes oldal volt az a lista és olyan 90 ezer forintba került. Egy dolgot tudok tanácsolni, ha meglesz a lista írd be google-be a terméket márkával együtt, plusz ár, tehát: színes ceruza maped (pl.) ár. És akkor látni fogod a különbséget, kis webáruházban vettünk mindent, ha plázában vettem volna duplájába került volna.
jún. 16. 21:54
 9/18 anonim ***** válasza:
75%

Ez tényleg nagyon iskola ( és tanár) függő. Nálunk pl fél A/4-es oldalon fel volt sorolva, hogy ténylegesen mi kell. Máshol meg meg volt szabva, hogy milyen tolltartó, milyen ceruza és filcmárka, stb.

Talán segítség: nálunk kértek 3 db HB-s grafitot,

12db-s színesceruza készletet, 12-es filcet,temperát, 12-es vízfestéket, zsírkrétát, FEHÉR radírt, gyurmát ( direkt mondták, hogy jó a natúr, úgyis összekeverednek a színek, ennek ellenére mindenki vett színeset is.)

Ja, meg 2 lyukú faragót, illetve rövid vonalzót. Ragasztóból kellett stift, folyékony és cellux is. Rajzlap 3 cs, írólap 5, színes papír 1 csomag. ( ennél mondták, hogy jó a legolcsóbb is, de a gyerekek jobban szeretik az élénkebb színeket). Hurkapálcika nem biztos, hogy kellett, illetve ami még szembe jutott, az ecsetek ( meg volt ebből is, hogy milyen számozásúak)tálka, törlőrongy, technikadoboz.

Tesire: tornacipő, fekete rövidnadrág, fehér póló, fehér zokni, szabadidő együttes. Plusz 1 váltás tartalék ruha baleset esetére. Bentre kellett váltócipő is.

Tisztasági csomag:wc papír, folyékony szappan, papírzsebkendő, szalvéta.

Tolltartóból nálunk nem mondták, milyen legyen, illetve táskánál az a lényeg, hogy ne az aktuális mesehősös legyen, mert az fél évente változik.

Füzet: Nálunk kértek magyarra azt hiszem, 3 db-t+ felmérőnek egyet. Ezekről nem tudok pontos számot mondani, mivel az én gyerkőcöm kéttannyelvűs, így jóval több fogyott. A vonalas kivételével érdemes többet venni, max marad következő évre is. Plusz ugye a füzetborítók, címkék, tankönyvekre átlátszó borítót szoktak kérni, hogy a gyerekek könnyebben felismerjék őket. Uzsonnás táska ( bár szerintem felesleges), uzsis doboz, kulacs.

jún. 17. 00:15
 10/18 anonim ***** válasza:
Ha tudod, hogy még a márkát is megszabják, akkor miért nem attól kérsz listát, aki ezt mesélte? Nyilván ő tud segíteni, mi nem
jún. 17. 05:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!