Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tanár gyerekének mi a jobb,...

Tanár gyerekének mi a jobb, ha ott tanul, ahol a szülő tanít vagy ha másik iskolában tanul?

Figyelt kérdés
2024. márc. 10. 18:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
28%
Nézőpont kérdése. Hülye gyereknél annyiban jobb az ugyanazon iskola, mert a tanárok nem fogják megbuktatni a gyenge képességű (és lusta) gyereket, sőt még jobb jegyet is adnak neki a megérdemeltnél), ennek persze az a velejárója, hogy a gyerek anyja ne legyen finnyás és nyelje le azt a tényt, hogy a gyereke gyenge képességű. Önérzetes gyereknek (függetlenül a képességeitől) az a jobb, ha másik iskolába jár.
2024. márc. 10. 19:02
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

A kérdésre nem lehet igen-nem választ adni.

1. Ha másik iskolába jár a gyerek, akkor az összes lehetséges probléma ki van lőve. Mondhatni ez a tiszta ügy. Ennyiből mondhatjuk, hogy ez a jobb megoldás.

2. Ha ugyanabba az iskolába jár, kérdés, hogy tanítaná-e anyuka a gyerekét. Ha nem, vagy csak valami marginális tárgyat (pl. testnevelés, ének - bocs az ének- és tesitanároktól), akkor szintén nincs jelentősége.

3. Ha középiskoláról van szó, akkor sokkal kisebb jelentősége van, mintha általános iskola felsőről van szó, vagy pláne alsóról.

4. Nagyon sokat számít, hogy maga a tanár szülő hogyan reagálja le ezt a helyzetet. Intelligens tanár jól le tudja reagálni, se nem kivételezik, se nem szívatja a gyerekét, nem kér külön engedményeket más tanároktól, nem sértődik meg, ha a gyerekének más tanár rossz jegyet vagy beírást ad. Tény, hogy erre nem minden tanár-szülő képes.

Összegezve:

a) Ne legyen osztályfőnöke vagy alsóban tanítója a saját gyerekének.

b) Intelligensen viszonyuljon a helyzethez, ld. 4. pontot.

Ha a) és b) teljesül, akkor simán járhat ugyanoda.

Kérdés az is, hogy egyébként jó iskola-e, egyébként ajánlaná-e a tanár jó szándékkal másoknak ezt az iskolát. Ha igen, akkor csak azért, mert ő ott tanít, ne küldje máshová a gyerekét!

2024. márc. 10. 19:19
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Tanár vagyok, felsőben tanítok. A mi iskolánkba nagyon sok ott tanító tanár gyereke jár/járt. Mindenki máshogy éli meg a helyzetet. Az én lányommal direkt úgy csináltuk, hogy alsóban járt hozzánk, mert egyrészt nagyon jók az alsós kolléganők, másrészt minden szempontból könnyebb volt, hogy együtt megyünk és egyszerre vagyunk programokon. Felsőben viszont kisgimibe ment, részben azért, mert jók a képességei, másrészt meg úgy jött volna ki, hogy én is tanítsam, amit nem akartunk.
2024. márc. 10. 19:23
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk volt, hogy az anya volt a fizikatanár, a saját gyerekét (is) tanította, és igen vicces volt néha, hogy mennyire külön tartotta, mikor szülö és mikor tanár.

Egyszer a gyerek nem csinálta meg a házifeladatot, és közölte, azért nem, mert anyukája a saját szobája takarításra kényszerítette, ezért nem volt rá ideje. A tanárnö meg közölte, beszélje meg otthon a szülövel, hogy milyen sorrendben kellene elvégeznie a feladatait, hogy a takarítás is meg a tanulnivaló is meglegyen. És a gyerek ugyanúgy megkapta a beírást, mint minden másik gyerek esetében megszokott volt.

2024. márc. 10. 19:37
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
14# hát jót nevettem rajta 😅
2024. márc. 10. 19:43
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is vicces volt, de utána a gyerek soha nem próbálkozott ilyennel, föleg, mert az anyja vele inkább még szigorúbb volt, mint a többivel, szóba sem jöhetett a kivételezés.
2024. márc. 10. 19:52
 17/26 A kérdező kommentje:

"Egyszer a gyerek nem csinálta meg a házifeladatot, és közölte, azért nem, mert anyukája a saját szobája takarításra kényszerítette, ezért nem volt rá ideje. A tanárnö meg közölte, beszélje meg otthon a szülövel, hogy milyen sorrendben kellene elvégeznie a feladatait, hogy a takarítás is meg a tanulnivaló is meglegyen. És a gyerek ugyanúgy megkapta a beírást, mint minden másik gyerek esetében megszokott volt."

Ez nagyon jó! :D

2024. márc. 10. 20:20
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is személyiségtől függ ez. Kisvárosba nőttem fel,egy iskola volt. Nagyon sok barátnőmnek tanár szülője volt,mind szerette ezt a helyzetet,nem volt gond belőle. Igazgató fia is oda járt,senki nem piszkált senkit ezért. Ehhez normális,érett személyiség is kell azért,amit ha megtanítana otthon a szülő egynémelyik gyereknek nem lenne gond. Mindig vágytam gyerekként én is erre,hogy hiába nem tanítanának,akkor is egy épületbe vagyunk,jó lett volna. :) Érintett így nem vagyok,de én ebbe nem láttam/látok problémát. Férjem pedagógus,majd kiderül hogy alakul,ha iskoláskorúak lesznek a lányaink.
2024. márc. 10. 20:21
 19/26 anonim ***** válasza:
22%
amíg volt majdnem elegendő tanár, és nem az volt, hogy minden szak bemegy órát tartani mindenre, tehát az én gyerekkoromban, majdnem tiltva is volt, ez a anya tanít, gyerek a diákja felosztás nem vezet semmi jóra. cska vita lesz és dráma, hogy kivételez, osztályoz, belekeveri a munkát a magánéletébe, a gyereknek abszolúte esélye sem lesz leválni az anyáról és elkezdeni felnőni, ha amikor elmegy iskolába, ahol elvileg ugye kortárs közeg meg minden, anyuka törli az orrát, meg kémkedik utána... nem tudom minek így ragadni a gyerekre, nagyon nem egészséges, hogy egy pillanatra nem tud elszabadulni az anyjától szegény. anyám is tanár, eszébe se jutott volna a mi sulinkba jönni tanítani, gimnázium utolsó osztályában ugrott be egyszer egy fél évre, egy kilencedikes osztályba helyettesíteni, mert ő volt az egyetlen elérhető szakos tanár a városban, és az eredeti veszélyeztetett terhes lett. és előtte megkérdezte, hogy nekem rendben van-e ha bejön a sulimba hetente kétszer.
2024. márc. 11. 10:23
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Nincs erre igan vagy nem válasz. Én tanárgyerkként egy vidéki kisváros egyetlen gimnáziumában tanultam. Anyám meg ott volt fizika-kémia szakos tanár. Engem nem tanított. Így a helyzetet jól kezeltem.

Én is tanár lettem Budapesten egy általános iskola és gimnáziumban. A fiam a felsőtagozatos én meg a gimiseket tanítom. Szerintem ő is hól kezeli ezt a szituációt. Később mi lesz nem tudom.

2024. márc. 11. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!