Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Fogszabályzó orvosnak anyagila...

Fogszabályzó orvosnak anyagilag nagy veszteség a saját gyerekének fogszabályzót ingyen felrakni és inkább elküldi másik fogszabályzó orvoshoz?

Figyelt kérdés
A drót meg a brekettek is pénzbe kerülnek. Ezt tényleg ingyen felrakná egy apa a fiának ingyen?
2022. máj. 31. 14:32
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Gondolkodj már... Ha elküldi máshoz, akkor is megfizeti az anyagköltséget neki, plusz még munkadíjat is.

Ha ő maga megcsinálja a saját gyerekének (nyilván), akkor csak az anyagköltséget "bukja", munkadíjat nyilván a saját gyerekétől nem kérne.

Ez nem csak fogszabályzó orvosnál van így, hanem bárkivel, aki saját családnak/barátnak pro bono dolgozik. El lehet dönteni, hogy a költségeket azért elkéred-e, vagy azt is állod, ez már gesztus és rokoni kapcsolat kérdése szerintem.

Én pl. ügyvédként nyilván a saját testvéreméknek teljesen ingyen csináltam szerződést, és még a költségeket sem kértem el (tullap és földhivatali díj), mert ezt kvázi ajándékba adtam nekik. Ha a jó barátom megkér valamire, ált. vagy olcsóbban vagy ingyen csinálom (attól függ, miről van szó, mekkora munka), de a költségeket el szoktam kérni.

A te példád szerint jobban járnék, ha elküldeném őket egy másik ügyvédhez, és inkább kifizetném annak a teljes díját helyettük? Biztos, hogy nem, hacsak nincs összeférhetetlenség. (Fogorvosnál ezt nehezebb elképzelni.)

2022. máj. 31. 14:38
 2/3 anonim ***** válasza:
Azért egy fogorvosnak nehogymár nagy költség legyen egy fogszabályzó, anyagárban. Meg ennyi erővel akkor sajnálná tőle az ételt is, amit megeszik a gyereke? Inkább egyen étteremben, és kifizeti?
2022. jún. 1. 10:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Miután nekem feltették a fokszabájzót én is brekkegtem, de nem votl rosz.
2022. jún. 25. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!