Fogszabályzó orvosnak anyagilag nagy veszteség a saját gyerekének fogszabályzót ingyen felrakni és inkább elküldi másik fogszabályzó orvoshoz?
Gondolkodj már... Ha elküldi máshoz, akkor is megfizeti az anyagköltséget neki, plusz még munkadíjat is.
Ha ő maga megcsinálja a saját gyerekének (nyilván), akkor csak az anyagköltséget "bukja", munkadíjat nyilván a saját gyerekétől nem kérne.
Ez nem csak fogszabályzó orvosnál van így, hanem bárkivel, aki saját családnak/barátnak pro bono dolgozik. El lehet dönteni, hogy a költségeket azért elkéred-e, vagy azt is állod, ez már gesztus és rokoni kapcsolat kérdése szerintem.
Én pl. ügyvédként nyilván a saját testvéreméknek teljesen ingyen csináltam szerződést, és még a költségeket sem kértem el (tullap és földhivatali díj), mert ezt kvázi ajándékba adtam nekik. Ha a jó barátom megkér valamire, ált. vagy olcsóbban vagy ingyen csinálom (attól függ, miről van szó, mekkora munka), de a költségeket el szoktam kérni.
A te példád szerint jobban járnék, ha elküldeném őket egy másik ügyvédhez, és inkább kifizetném annak a teljes díját helyettük? Biztos, hogy nem, hacsak nincs összeférhetetlenség. (Fogorvosnál ezt nehezebb elképzelni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!