Más gyerekének az életében is van másik "anyafigura"? Hogyan befolyásolja ez a kapcsolatokat?
Nem feltétlenül az apa új élettársára gondolok, nagynéni, keresztanya, bébiszitter, akárki.
Igazából itt az érzelmi részre gondolok. Nyilván nagyobb gyerek tudja ki az anyja és ki nem. De mégis ha ott van egy másik (az együtt töltött időben anyaszerepet betöltő) nő befolyásolhatja a kapcaolatot, az egész gyerek személyiségét.
Ez valahol lehet jó? Ha a gyerek + 1 főre számíthat? Vagy rossz mert, ha esetleg más típus (kipihentebb, kreatívabb, nyugodtabb, játékosabb), akkor az anyját ehhez viszonyítja? Egy anya tud ezt látva magabiztos maradni és nem arra gondolni, hogy "osztoznia" kell?
Lehet furcsa kérdés de van alapja. A lényeg, hogy a gyerekek sokat vannak egy másik, fiatal nővel is, aki nem az anyjuk. Ez hosszú távon mit eredményez? Születésüktől kb így van, rengeteget vannak együtt. Számukra pl elképzelhetetlen, hogy egyes gyerekeknek "csak az anyjuk van" és nincs ez a személy az életükben (nekik olyan mint a nagymama, óvónő azt hiszik mindenki életében van egy másik anyaszerepet gyakran játszó nő).
Ez hova vezet szerintetek?
A nagymamája ilyen
Anyukam viszonylag fiatal, 55 éves nyugdíjas ( 40 évvel ment el)
A gyerekem teljesen elfogadja.
Anyaszerepet tölt szinte be nála
Nem zavar, örülök, hogy sok ember szereti legalább annyira, mint én
Nem fog kevésbé ragaszkodni hozzám. Az anyja vagyok..
Én gyerek szemszögből tudok mesélni.
Nekem kicsiként nagyon jó volt a kapcsolatom anyukámmal. Aztán elvált, és a pasija fontosabb lett neki, mint a gyerekei. Érzelmileg és fizikailag is távilságtartó. Állandóan veszekszik.
Már nem is igénylem igazából én se, h javuljon a kapcsolat. Túl sokat próbálkoztam.
Nekem nagynénim lett a "pótanyum".
Régen is jó kapcsolatunk volt, de azóta meg pláne.
Többet tud rólam mint anyám.
Lehet ezért nem is igénylem h anyámmal jobb legyen. Miért teperjek ha van aki anélkül is meghallgat és foglalkozik velem?
Nekem az egyik tesómat nagyon szereti a kisfiam. Nem érzem úgy, hogy ezzel érzelmileg veszítenénk valamit, bár ők kb 2-3 hetente takálkoznak csak.
Ha arról szól a kérdésed, hogy majdnem minden nap ez a másik személy neveli a gyereket, akkor ott ennek az érzelmi oldalával is el kell számolnia az anyukának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!