Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit lehet azzal kezdeni, ha a...

Mit lehet azzal kezdeni, ha a gyerek direkt hány az iskolában, hogy hazaküldjék?

Figyelt kérdés

Decemberben beteg lett, ami hányással indult a suliban. Értelem szerűen hazaküldték. Sajnos azóta, ha nincs kedve bent maradni, megismétli a mutatványt, ami után nekik haza kell küldeni. Ilyenkor legkésőbb reggeli után beáll a csoportszoba (csoportba jár) közepére és telibe küldi a szőnyeget. Ha nem éri el a célját ezt ismétli a lehető legváratlanabb időpontokban, míg célt nem ér.

Hogyan lehetne leszoktatni erről, ha a beszélgetés nem használ?

2024. febr. 7. 10:19
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
71%
Nem vagyok a pofon híven,de itt minden alkalommal amint belép az ajtón adnék neki egyet. Nem értem hogy bírjátok épp ésszel,tuti tönkre vágnám a napját amint hazaér,ne legyen kedve betegnek lenni.
2024. febr. 7. 16:53
 32/45 anonim ***** válasza:
67%

Hát nem lenne pofám ilyen gyereket közösségbe vinni. Direkt lehányja a társait,tanárait és másoknak az értékeit.

Nem kicsit debil a gyerek ha erre önszántából képes annak érdekében hogy elérje a célját....

Másik szülő helyében már régen gyülést hívattam volna össze hogy kicsapják a gyereket. Értem én hogy sni de ez morbid

2024. febr. 7. 17:11
 33/45 Andi80018 ***** válasza:
73%
Magántanulói státusz esetleg?
2024. febr. 7. 17:46
 34/45 anonim válasza:
41%
Kössétek székhez, és ragasszátok le a száját.
2024. febr. 7. 17:51
 35/45 anonim ***** válasza:
83%

#28 kérdező: tedd össze a kezed, amiért a tanárok és a többi szülő két hónapja tolerálja ezt a viselkedést. Autista vagy sem, ez erősen túllép egy határt. Azt írod, a fiad ép értelmű, ráadásul a leírás alapján nagyon okos, tehát ez nála abszolút tudatos viselkedés.

Mit mond, miért nem akar a suliban maradni? Nem bántja valaki? Nincs lekötve a figyelme, unatkozik? Az autista csoportok sokszor csak gyerekmegőrzőként működnek, mert a pedagógusok úgy állnak hozzájuk (helytelenül!), hogy "ezekkel úgysem érdemes komolyan foglalkozni", ezért aztán nagyon sok érintett gyerek csak tengődik, nem tudja kihozni magából azt, amire képes lenne.

Ha netán ez a helyzet, akkor én megfontolnám azt intézményváltást, amennyiben lehetséges.

Próbáld motiválni a gyereket. Mit szeret csinálni? Sok autistának van valamilyen speciális érdeklődési területe. Jutalmazhatod úgy, hogy ha aznap nem lesz zűr a suliban, akkor kap extra időt az adott tevékenységre.

Pszichológust pedig keress tovább, addig, amíg találsz valakit, aki érdemben tud segíteni. Igen, nehéz eset a gyereked, de ne add fel. Biztosan kapcsolatban vagy más érintett gyerekek szüleivel, vagy olvasol fórumokat, ott is próbálj ötleteket gyűjteni, kontaktot keresni szakemberhez.

2024. febr. 7. 18:18
 36/45 anonim ***** válasza:
88%
Tudom, nem szép dolog de kényelmetlenné tenném az otthonlétet a számára, ha berókázik a suliban. Pl: nem hagynám pihenni, nem mehetne olyankor a szobájába, vagy a szobaajtót levenném, játékok elkobzása. Nem vagyok veréspárti, ez lenne a legutolsó eszköz amit bevetnék. Ismered a fiad, tudod mit utál, mitől borul ki. Csináld azt. Utál takarítani? Takarítson napi többször. Ilyesmik. Sajnálom hogy a szép szó nem használ.
2024. febr. 7. 23:25
 37/45 anonim ***** válasza:
26%

Én lehet, hogy szemét vagyok, de nem adnék neki reggelit:) Mit hány ki, ha nincs a pocakban semmi? Bent van délig, hazahozom délben, itthon eszik.

Ez az egyik lehetőség, a másik, hogy vitamint kelljen bevennie a sok hányás miatt, mert nem szívódnak fel a megfelelő dolgok nála az ételekből. Lehetőleg valami olyan formában, amiben nem tetszik neki.

Harmadik, mivel értelmes, tudja, hogy lakóotthon a kitűzött cél? Tudja, hogy nem lesz veletek örökre? Le kell ültetni és megmondani, hogy ez lesz és erre készül.

Aztán az sem lenne hátrány, ha az egyik asszisztenst ráállítanátok, hogy legyen vele extra kedves és járjon a kedvében, barátkoztasson. Az ilyen helyeken a többi auti nem normális(bocs) és utálják egymást általában. Sok a beszélgetni képtelen, a túl erőszakos, vagy az enyhe értelmi sérült, bár még ők vannak a leginkább rendben. Olyan rossz ez a közeg, hogy leírni nem lehet. Bpn jár ilyen helyre? Próbáljatok oda bejutni, ami integrált, ne ilyen szrokba, a normálisabb gyerekek nem bírják az ilyen elfekvőket. Heuréka jobb, Laborc jobb, de sima állami suliban is jobb lenne neki. Arról nem is beszélve, hogy még ebben a két suliban is kb tanakos dolgok mennek, nem, hogy a többiben(hiába magán). Ha mondjuk bejutna a 11. kerbe aa.. hú most elfelejtettem, de valami tehetséggondozós magánsuli, talán talentum, vagy valami t betűs, akkor ott nem lenne ilyen baja. Normál suliban sem. Szépen leültetnék egyedül hátra és csak figyelnie kellene, kaphatna kedvezményt mindenre és normálisak vennék körül, akik képesek beszélgetni és idomulni hozzá, meg elkerülni, ha kell. A leghülyébb ötlet összezárni problémás gyerekeket.

Illetve én ráállnék a tudományos, önfelfedező könyvekre jutalmazási céllal, úgy látszik ez bejön neki. 4 óra suli-egy könyv.

Amit még lehetne, hogy az auti csoportban keresel neki havert. Kiírod, hogy mi az érdeklődése, milyen gyerek és haverkodásra keresel neki tizenéves srácot vagy lányt.

De Bpn volt auti klub tiniknek még páréve, amit lelkes gyógypedhallgatók vittek. Szikra is szervez ilyesmit.

2024. febr. 8. 05:06
 38/45 anonim ***** válasza:
25%
Még azt is lehetne, hogy húz egy befőttesgumit a csuklójára és ha úgy érzi haza akar menni, kicsit kifeszíti és megcsapja magát vele. A fájdalomtól kicsit visszatér a valóságba és képes lesz kontrollálni a belső vágyat-gátolni azt. Nemrég láttam krimiben, lenyúltam az ötletet, szerintem remek.
2024. febr. 8. 05:07
 39/45 anonim ***** válasza:
82%

Iskola orvost vagy védőnő nem lehet beszervezni, hogy mindig, amikor hány, kapjon egy "hányás elleni" injekciót a seggébe?

Ha ép értelmű, elmagyarázhatod neki, hogy egy idő után a hányás nemcsak a fogait marja szét, hanem a nyelőcsövét is, felborulhat az elektrolit háztartás, meghalhat. A csoportszobában nem opció letakarni nejlonnal a szőnyeget? És feltétlen maradjon ott, hányásnál, ha látja, hogy nem viszitek haza soha, akkor leszokik róla, csak ki kell bekkelni. Pár hányás után már nem lesz semmi a gyomrában, csak gyomorsavat tud hányni, előbb utóbb kellemetlen lesz neki. Végső esetben orvossal megvizsgáltatni, hogy van e olyan műtét, hogy ne tudjon könnyen hányni.

2024. febr. 9. 16:35
 40/45 anonim ***** válasza:
59%

Itt most a vàlaszadòk 99%-a nem èrt az SNI-s, de megkockàztatom semmilyen gyerekekhez sem, ès a gyerek bàntalmazàsàra buzditja a kèrdezőt.

Keress neki olyan helyet, ahol jò neki, onnan nem akar majd eljönni. Ide minden nap csak szenvedni viszed.

2024. febr. 9. 16:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!