Mit lehet azzal kezdeni, ha a gyerek direkt hány az iskolában, hogy hazaküldjék?
Decemberben beteg lett, ami hányással indult a suliban. Értelem szerűen hazaküldték. Sajnos azóta, ha nincs kedve bent maradni, megismétli a mutatványt, ami után nekik haza kell küldeni. Ilyenkor legkésőbb reggeli után beáll a csoportszoba (csoportba jár) közepére és telibe küldi a szőnyeget. Ha nem éri el a célját ezt ismétli a lehető legváratlanabb időpontokban, míg célt nem ér.
Hogyan lehetne leszoktatni erről, ha a beszélgetés nem használ?
A kérdesben is benne van, hogy csoportba jár.
A válaszok pedig nem "kuka", mivel nincs tuti módszer csak azért mert alaki ep értelmű autista. Sokszor a legegyszerűbb megoldásokra nem gondolunk, pont azért, mert ott kisül a rendszer, hogy "Á, ez autista, akkor hagyjuk rá, hülye szegény.". Ez nem igy van, ezért is vagyok minden válaszra, lehetőségre kivancsi. Pl a 17-es hozzászóló tippjét, hogy itthon se legyen nyugi, még nem próbáltuk. Hétfőre szervezek valami bulit és majd meglatjuk, mi lesz...
Azt mondtad már neki hogy a sok hányástól hamar tönkre fognak menni a fogai?
A hányásbam ugye gyomorsav is van, ami felmarogatja a fogzománcot. Szépen kirohat mind. Fájni fog és még csúnya is lesz.
Ha olyan jól bírja kaja nélkül, akkor ne adj neki enni míg haza nem ér a suliból. Hogy ne legyen mit kihányni. Jó, vizet így is tud hányni. De azt kicsit talán könnyebb feltakarítani.
Az iskolában nem lehetne ezt megbeszélni? Ha tudják hogy ez mire megy ki, nem hazaküldeni, hanem nem foglalkozni vele különösebben? Meg hogy maga után takarítsa fel amit odaprodukált?
Nem értem ha tudják hogy ez a baj, mért küldik haza lehet már rég abbahagyta volna ha nem ér el semmit.
Én ha a csoportomba lenne, felvenném a szőnyeget, kijelőlném a hányó helyet és csinálja, pár nap és rájönne semmi értelme.
Az a baj, hogy elér és ezt pontosan tudja, mert a szőnyeg csak a kezdet, utána jön a többi felszerelés és a társai, tanárai. A szülők már nem kicsit pipák, hogy nincs olyan nap, hogy valami ne lenne, így sokszor az ő gyerekeikért is menni kell a fiam miatt. Arra sajnos nincs kapacitása a sulinak se, hogy egyedül legyen és egy ember folyamatosan vele legyen, hogy ne okozzon kárt. A csopot majdnem összes könyvét ki kellett dobni már, még egy csomó tankönyvet is.
A szőnyeg sajnos fontos, mert az egyik csoportársa addig nem megy be, amíg nincs a helyén, igy azt a pedasszisztens mossa szárítja naponta. Ha pedig a szőnyeg piszkos lesz, akkor a másik kissrácot is haza kell küldeni, igaz ő amúgy is csak napi 3 órát van bent.
Lassan 2 hónapja ez az elmebaj megy és nem tudom, hogy mit tudnék még tenni ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!