Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Csak szerintem felháborító,...

Csak szerintem felháborító, hogy már második, harmadik osztályban megy a stréberezás?

Figyelt kérdés
Ráadásul hagyják, hogy egy hetedikes, nyolcadikos gúnyolja a kisebbet, mert másodikban, baszki másodikban kitűnő.
2023. dec. 11. 14:13
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
48%
8. Ti annyira stréberek vagytok, hogy még az iskolátok is az 🤪
2023. dec. 11. 15:55
 12/27 A kérdező kommentje:
Asszonysuttogó színvonal
2023. dec. 11. 15:59
 13/27 anonim ***** válasza:
90%

A nagyobb gyerekekkel úgyse lehet semmit csinálni. Szólni is hiába attól folytathatja úgy hogy ne hallják véletlen se. Max még árulkodósnak is fogja hívni.

A te gyerekedet kell megtanítanod hogyan kezelje. Hogy nem szabad felvenni, nem neki szól..... Stb

2023. dec. 11. 16:05
 14/27 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk az én gyerekemnek szólnak be néha, de csak azért, mert jellemre sem könnyű gyerek, a másik kitűnőnek senki sem szól be, az a focicsapat "kapitánya", népszerű.

Az én időmben engem nem piszkáltak a kitűnőségért(csak a hajam színéért), másik gyereket meg a kitűnőségért igen, de ő jó volt cselgáncsban és jól ellátta a baját a csúfolódóknak(mindketten lányok voltunk). Volt egy bizarr viselkedésű kisfiú, akit viszont több osztályból is szekáltak(tunk), mert furcsa volt az okossága mellé. Akkor nem tudtam, de ma már egyértelmű, hogy autista volt, furcsán beszélt, viselkedett, mozgatta a kezét. Akkor csak annyit fogtam fel, hogy furcsa nem normális bizarr és nem fért össze a viselkedése az értelmével. Szegény Bence, éveken át szekáltuk. Mondjuk nem tudom mennyit segített volna az ösztönös kiközösítésen, ha megtudom, hogy problémája van, akkor sem akartunk volna a közelébe menni. Nincs valami baja a gyerekednek az eszén kívül? Nem minden okos gyereket szekálnak, ez nem sulifüggő, hanem személyfüggő, nálatok is biztos van olyan kitűnő, aki tök jól elvan.

Egyébként amelyik suliban együtt lehet egy kicsi meg egy nagy különórán, az nem normális suli.

2023. dec. 11. 16:40
 15/27 A kérdező kommentje:

Nincs valami baja a gyerekednek az eszén kívül?

Nincs. Senki nem az rajta kivül kb. az iskolában.

2023. dec. 11. 16:42
 16/27 A kérdező kommentje:
Egyébként szerinted a gyereket kell okolni, hogy biztos vele van problém, amiért bántják? Ez tipikus áldozathibáztatás... Meg normalizálja az iskolai zaklatást. Pláne érdekes, hogy veled is ezt csinálták, a külsőd miatt bántották, mára gyereked van és szerited ez rendben van. Nagyon nincs, súlyosabb esetekben akár öngyilkosság is lehet a vége, lásd. a médiában. Semmi esetben sem normális, ha dagadt, ha jól tanul (nem tudom, másodikban milyen jegyeinek kellene lennie), ha vörös a haja, ha szemüveges, ha lassan fut stb. Nem, nem oké.
2023. dec. 11. 16:45
 17/27 anonim ***** válasza:
97%
Nem, nem oké. De akkor is az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy megtanulod a gyerekedet ezt kezelni.
2023. dec. 11. 17:19
 18/27 anonim ***** válasza:
97%

Valóban minden közösségben van zaklatás, gúnyolódás, kiközösítés stb. Az óvodától kezdve az iskolán át, még a munkahelyen is. Ilyen az élet, ilyen az emberi természet. Felesleges ezen háborogni meg írni a Blikknek, a "mi időnkben" is ez ment. Meg kell tanulni kezelni az ilyen helyzeteket, ez az élet velejárója.

Nyilván ha átlép egy határt akkor szólni kell a tanároknak

2023. dec. 11. 17:25
 19/27 anonim ***** válasza:
96%
Azért mert jó tanuló senkit nem piszkálnak és az nem stréber feltétlenül.
2023. dec. 11. 19:31
 20/27 A kérdező kommentje:
Szerinted az én gyerekem állandóan a könyvet bújja? Nem, szimplán jó jegyei vannak, mert figyel órán. Max. a házit megírja. A hülyegyerekeknek meg persze biiztos mást sem csinál csak tanul, éjjel-nappal. Ugye ezt a nyolcadikos dagadék nem értheti.
2023. dec. 11. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!