Mit tegyek ha hazugsaggal vádolják, nem első eset?
Korábban pl volt olyan hogy kiszenvedtük a házit nagynehezen erre másnap nem pakoltuk be.
A gyerek egyből megvolt vàdolva hogy biztos direkt hagyta otthon mert nincs kész.
(Miközben rengeteget izzadtunk vele.)
Lenyeltem.
De megint kezdik.
A háziban jegyzeteket írtam mikor magyaráztam neki, erre meg azzal vádolják hogy én töltöm ki én csinálom meg a feladatait es a gyereknek szemtől szembe azt mondják, hogy "Hazudsz!"
Írásban megkértem a tanítókat hogy ne vádolják a gyerekem hazugsággal, a házi feladatot ő csinálta, nekem csak jegyzeteim voltak benne.
És elkezdtek rá is szállni.
Felsőben is ilyenek? Vagy csak kicsikkel beszélnek így?
Nem nincs a gyerekkel folyamatos probléma.
A házikat ő csinálja! Erre megvádolják hogy én.
És rengeteget dolgozott rajtuk betegen is!
Aztán azt kapja hogy hazudik.
Nem írtam olyat,hogy folytattam volna.
Betegség alatt leült tanulni ha kérdez segitek. Meg amugy nem egyszer kellett nekem rávenni arra hogy a házit csináljuk.
Es akkor jegyzeteltem mikor magyaráztam.
Aztán kövi heten suli.(tehát azóta napköziben írja a házit)
Es jöttek a vádak.
De elengedtem.
Nyilván nem 4.ben nem ismeri fel a szótárfüzetet és náluk nem nyelvoktatás van hanem csak amolyan ízelítő idegennyelvből, játékos szabadfoglalkozásos órák az angol.
Nem csinálok meg olyat a gyerek helyett amit nem kéne.
Nem azért írtam ki hogy kötekedést kapjak és rugdossanak mégjobban miközben megoldásokat keresek.
Az itt nincs.
Nekem vannak olyan ismerőseim, akik azt hiszik a gyerekkel tanulnak, de igazából megmondják mit írjon le és ugyen felteszik a kérdést, hogy mondjuk akkor az mennyi, de meg is mondják a választ a nagy magyarázás közben. Az ő gyerekeik rossz tanulók egyébként, nem tudják megcsinálni azt, amit tanultak az anyukájukkal, mert azok nem tudnak tanítani normálisan. Tehát helyettük oldják meg, akkor is, ha a gyerek írja le.
A gyereked jól tanul? Megtanulta, amit átbeszéltetek, képes teljesíteni órán? Én külön tanulok a gyerekkel(könyvbe elvből nem írunk bele, max néha aláhúzzuk a szöveges feladatok adatait), nem úgy adom le, ahogy a tanára(akiről nem vagyok nagy véleménnyel), de a gyerekem kétféleképpen is meg tudja csinálni az iskolában, így tudják, hogy tanulok vele, de nem zavarja őket, hogy együtt oldjuk meg a feladatot, mert utána tudja, közben tanulja.
Szerintem valami nem oké nálad és a gyerekedre sem ragad, olyan hatást kelt, mint az ismerőseimnél, akik igazából helyette oldják meg, csak nem írják be a megoldást, azt a gyerek végzi. Már elsőben látszott, mikor számoltak, hogy mi jön a 16 után? Gyerek csak néz, anyuka mondja, hogy 17, 18, 19 és utána? 20, mondja a gyerek. És akkor anyuka megdicsérte, hogy elszámolt 20ig(mikor nem is), a gyereknek meg fogalma sem volt róla, hogy mi van és legközelebb sem tudta megcsinálni.
Szerintem szerezz magántanárt a gyereknek, tiszteld meg a könyveket azzal, hogy nem írsz bele egyikbe sem, és kicsit gondolkozz azon, hogy mekkora részt is csinálsz te feladatmegoldás terén, és mennyit a gyerek. A gondolkodásmódra kell rávezetni, nem leírni, hogy mikor mit csináljon.. Ha képes lenne rá órán, akkor nem piszkálna senki téged, és fel sem merülne senkiben, hogy te csinálod a leckéjét, hisz a gyerek is képes rá.
Ez a megoldás, néha nem a rendszerben van a hiba. A szótárfüzet egyes tök jogos, nem kutathatják át a gyerekedet, hogy megnézzék tényleg nála van-e a szótárfüzet, ha azt mondja, hogy nincs, akkor úgy kezelik, mint akinél nincs. Esetleg javasolhatod, hogy alkalmazzanak kevésbé drasztikus módszert, mert alsóban túlzás a felszereléshiányra egyest adni, de mintha nálunk is így lett volna, és az egyik suliban is fixen ez van, amit ismerek, a gyerekem sulijában semmi nincs rá, másik suliban órai munka egyes jár rá, harmadikban csak beírják, hogy felszereléshiány, és 5 hiányra egy tárgyból megy az egyes. Az enyém is olyan béna volt nemrég, hogy nem tudta a röpdogát füzetbe írni, mert nem vette észre, hogy nála van, külön lapra írta, nem kapott érte semmit. Előfordul, de munkafüzetek és könyvek mindig legyenek nála.. lehet a szótárfüzetben volt lecke és berágott a tanár? Túl soktényezős, kevés az infó, a lényeg, hogy alkalmazkodnod kell, és tanítsa más a gyereket, mert a tanítási módszered nem oké, ezt kifogásolják és ezért mondják, hogy te írod a leckét, mert te diktálod le, te oldod meg, ő csak eszköz, aki rajzolja a betűket. Ha nem az lenne, órán menne neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!