Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit tegyek ha hazugsaggal...

Mit tegyek ha hazugsaggal vádolják, nem első eset?

Figyelt kérdés

Korábban pl volt olyan hogy kiszenvedtük a házit nagynehezen erre másnap nem pakoltuk be.

A gyerek egyből megvolt vàdolva hogy biztos direkt hagyta otthon mert nincs kész.

(Miközben rengeteget izzadtunk vele.)

Lenyeltem.

De megint kezdik.

A háziban jegyzeteket írtam mikor magyaráztam neki, erre meg azzal vádolják hogy én töltöm ki én csinálom meg a feladatait es a gyereknek szemtől szembe azt mondják, hogy "Hazudsz!"

Írásban megkértem a tanítókat hogy ne vádolják a gyerekem hazugsággal, a házi feladatot ő csinálta, nekem csak jegyzeteim voltak benne.

És elkezdtek rá is szállni.

Felsőben is ilyenek? Vagy csak kicsikkel beszélnek így?

#kisgyerek ellen felnőttek
2023. nov. 23. 17:55
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Nem nincs a gyerekkel folyamatos probléma.

A házikat ő csinálja! Erre megvádolják hogy én.

És rengeteget dolgozott rajtuk betegen is!

Aztán azt kapja hogy hazudik.

2023. nov. 23. 18:26
 12/31 anonim ***** válasza:
96%
Mondjuk én nem értem, ha az első jegyzetelesed után azt hitték, te csináltad meg a feladatot, mi a jó égért folytattad?
2023. nov. 23. 18:28
 13/31 A kérdező kommentje:

Nem írtam olyat,hogy folytattam volna.

Betegség alatt leült tanulni ha kérdez segitek. Meg amugy nem egyszer kellett nekem rávenni arra hogy a házit csináljuk.

Es akkor jegyzeteltem mikor magyaráztam.

Aztán kövi heten suli.(tehát azóta napköziben írja a házit)

Es jöttek a vádak.

De elengedtem.

2023. nov. 23. 18:42
 14/31 anonim ***** válasza:
89%
De rendes iskola?Mármint a gyereknek semmi problémája nincs? 4.-es,de nem ismeri fel a szótárfüzetet? A pedagógus is érdekes egyébként,én sem üzengettem volna,hanem bemegyek hozzá. De a sztori is érdekes. Illetve azért egy 4.-esnek már azért sok minden kellene menjen.
2023. nov. 23. 18:56
 15/31 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem itt egyrészt a kérdezö tényleg sok mindent megcsinál a gyerek helyett, másrészt tanárok nem tartanak hazugnak valamit, ha nem fordul elö gyakran olyan probléma, ami erre utal, pl a gyerek otthon "jól" megcsinál mindent, az iskolában meg semmi nem megy neki - akkor elég egyértelmü mindenkinek, hogy a házifeladatokat az anya diktálja, nem pedig a gyerek végzi el
2023. nov. 23. 18:59
 16/31 A kérdező kommentje:

Nyilván nem 4.ben nem ismeri fel a szótárfüzetet és náluk nem nyelvoktatás van hanem csak amolyan ízelítő idegennyelvből, játékos szabadfoglalkozásos órák az angol.

Nem csinálok meg olyat a gyerek helyett amit nem kéne.

Nem azért írtam ki hogy kötekedést kapjak és rugdossanak mégjobban miközben megoldásokat keresek.

Az itt nincs.

2023. nov. 23. 19:02
 17/31 anonim ***** válasza:
37%
Itt nem szabad kérdést feltenni, mert gonosz emberek járnak fel kötekedni
2023. nov. 23. 19:14
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom,hogy ha gond van a pedagógussal,akkor be kell menni és átbeszélni vele.
2023. nov. 23. 19:22
 19/31 anonim ***** válasza:
88%

Nekem vannak olyan ismerőseim, akik azt hiszik a gyerekkel tanulnak, de igazából megmondják mit írjon le és ugyen felteszik a kérdést, hogy mondjuk akkor az mennyi, de meg is mondják a választ a nagy magyarázás közben. Az ő gyerekeik rossz tanulók egyébként, nem tudják megcsinálni azt, amit tanultak az anyukájukkal, mert azok nem tudnak tanítani normálisan. Tehát helyettük oldják meg, akkor is, ha a gyerek írja le.

A gyereked jól tanul? Megtanulta, amit átbeszéltetek, képes teljesíteni órán? Én külön tanulok a gyerekkel(könyvbe elvből nem írunk bele, max néha aláhúzzuk a szöveges feladatok adatait), nem úgy adom le, ahogy a tanára(akiről nem vagyok nagy véleménnyel), de a gyerekem kétféleképpen is meg tudja csinálni az iskolában, így tudják, hogy tanulok vele, de nem zavarja őket, hogy együtt oldjuk meg a feladatot, mert utána tudja, közben tanulja.

Szerintem valami nem oké nálad és a gyerekedre sem ragad, olyan hatást kelt, mint az ismerőseimnél, akik igazából helyette oldják meg, csak nem írják be a megoldást, azt a gyerek végzi. Már elsőben látszott, mikor számoltak, hogy mi jön a 16 után? Gyerek csak néz, anyuka mondja, hogy 17, 18, 19 és utána? 20, mondja a gyerek. És akkor anyuka megdicsérte, hogy elszámolt 20ig(mikor nem is), a gyereknek meg fogalma sem volt róla, hogy mi van és legközelebb sem tudta megcsinálni.

Szerintem szerezz magántanárt a gyereknek, tiszteld meg a könyveket azzal, hogy nem írsz bele egyikbe sem, és kicsit gondolkozz azon, hogy mekkora részt is csinálsz te feladatmegoldás terén, és mennyit a gyerek. A gondolkodásmódra kell rávezetni, nem leírni, hogy mikor mit csináljon.. Ha képes lenne rá órán, akkor nem piszkálna senki téged, és fel sem merülne senkiben, hogy te csinálod a leckéjét, hisz a gyerek is képes rá.

Ez a megoldás, néha nem a rendszerben van a hiba. A szótárfüzet egyes tök jogos, nem kutathatják át a gyerekedet, hogy megnézzék tényleg nála van-e a szótárfüzet, ha azt mondja, hogy nincs, akkor úgy kezelik, mint akinél nincs. Esetleg javasolhatod, hogy alkalmazzanak kevésbé drasztikus módszert, mert alsóban túlzás a felszereléshiányra egyest adni, de mintha nálunk is így lett volna, és az egyik suliban is fixen ez van, amit ismerek, a gyerekem sulijában semmi nincs rá, másik suliban órai munka egyes jár rá, harmadikban csak beírják, hogy felszereléshiány, és 5 hiányra egy tárgyból megy az egyes. Az enyém is olyan béna volt nemrég, hogy nem tudta a röpdogát füzetbe írni, mert nem vette észre, hogy nála van, külön lapra írta, nem kapott érte semmit. Előfordul, de munkafüzetek és könyvek mindig legyenek nála.. lehet a szótárfüzetben volt lecke és berágott a tanár? Túl soktényezős, kevés az infó, a lényeg, hogy alkalmazkodnod kell, és tanítsa más a gyereket, mert a tanítási módszered nem oké, ezt kifogásolják és ezért mondják, hogy te írod a leckét, mert te diktálod le, te oldod meg, ő csak eszköz, aki rajzolja a betűket. Ha nem az lenne, órán menne neki.

2023. nov. 23. 19:23
 20/31 anonim ***** válasza:
2023. nov. 23. 19:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!