Mit tegyek ha hazugsaggal vádolják, nem első eset?
Korábban pl volt olyan hogy kiszenvedtük a házit nagynehezen erre másnap nem pakoltuk be.
A gyerek egyből megvolt vàdolva hogy biztos direkt hagyta otthon mert nincs kész.
(Miközben rengeteget izzadtunk vele.)
Lenyeltem.
De megint kezdik.
A háziban jegyzeteket írtam mikor magyaráztam neki, erre meg azzal vádolják hogy én töltöm ki én csinálom meg a feladatait es a gyereknek szemtől szembe azt mondják, hogy "Hazudsz!"
Írásban megkértem a tanítókat hogy ne vádolják a gyerekem hazugsággal, a házi feladatot ő csinálta, nekem csak jegyzeteim voltak benne.
És elkezdtek rá is szállni.
Felsőben is ilyenek? Vagy csak kicsikkel beszélnek így?
Mondjuk figyelj oda, hogy pakoljon be, és nem kell a KÖNYVBE! jegyzetelgetni, az nem arra való.
Lehet lepontozni.
Nők a tanítók.
És mintha kezdenének rá is szállni vagy nem tudom.
De az is kellemetlen hogy íràsban mindent kétszer kell megírnom nekik mert mintha nem értenék.
Pl mikor először jött haza ezzel hogy megvsdolták hogy anya tölti ki a feladatait megírtam hogy én csak magyarázok neki néha jegyzetelek de a gyerek tölti ki.
Erre másnap azzal jön haza hogy ma meg hazugsággal vádolják mikor mondja hogy ő csinálja a feladatokat.
Erre újra megírtam hogy ő csinálja en csak jegyzeteltem benne es fotón be is karikáztam az én jegyzeteimet, és kértem ne vádolják a gyereket inkább nekem írjanak.
De ennyi erővel meg engem is hazugsággal vádolnak akkor ha azt nézem hogy duplán kell írnom nekik ugyanazt.
Jegyzetelésre, magyarázásra tényleg ne a gyerek cuccait használd, írd külön egy lapra, vagy tars rá egy külön füzetet otthon.
Erősnek érzem a "hazudsz" szóhasználatot egy tanártól, főleg egy kisiskolás gyereknek. Minden pedagógus ilyen nyers és alpári? Elég butának tűnik. Ha van lehetőség, lehet megfontolnám az osztály- vagy akár az iskolaváltást.
Az egyik a napköziben volt velük ő vádolta meg hogy nem is te csinálod a feladatokat hanem anya tölti ki látszik itt is az írása.
Ez miatt írtam az ofőnek.
Ma azzal jött haza hogy az ofő mondta neki ezt így szószerint, hogy hazudsz!(miután pedig olvasta a levelem amiben megírtam hogy én csak jegyzeteltem.)
Jövőre felsőtagozatos lesz, abban reménykedem csak.
Eddig már mindenért meg voltunk ráncigálva a 4 év alatt.
Olyan is volt hogy helyből egyes füzethiány miatt. Miközben nála volt a füzete mindig csak a szótárfüzetet nem ismerte fel és mindig azt jelentette le hogy nincs ott a füzete:(
Ezt akkor tudtam meg mikor megláttam a szép nagy egyest a krétában és megkérdeztem ez miért?
Egy rakat ilyen van.
Ekkora gyerek már egyedül kellene, hogy csinálja a házifeladatokat, nem neked kell ülni mellette és "segíteni", az önálló munka lenne a lényeg!
Másrészt feltehetöen gyakoriak az ilyen esetek, amikor nincs ott a füzet, te írodgatod a levezetéseket a könyvbe, stb, ami miatt jogosan szólnak.
Betegség alatt le se akart a háziknak ülni. Persze önálló a napköziben. Es nem mindig ért mindent.
Ne cseszegess már te is így is allandóan ezt kapom. Pont erre akarok megoldást mert sértő ahogy a tanítók beszélnek.
Gondolom, a gyerekkel folyamatosan ilyen problémák vannak, másrészt ha a tanítók hazugsággal vádolják, akkor a legtöbb esetben azért van alapja, a gyerek mellébeszél, ott nem tud megcsinálni hasonló feladatokat, stb.
Nem a te feladatod a a gyereknek "jegyzeteket" készíteni - habár alsós gyerek esetében nem tudom elképzelni, miröl lehet szó, mihez kell jegyzeteket írni.
Másrészt ha neked bajod van a tanítókkal, akkor ne írogass nekik, hanem menj be és beszéljétek meg.
De írtam hogy le is nyeltem!
De tudod te azt milyen érzés a gyereknek is amikor azt vágják a képébe nem biztos nincs kész direkt hagytad otthon!
Mindenben túlmennek. Ez nem tanítás hanem már abuzálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!