Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Milyen problémája lehet...

Milyen problémája lehet annak, akinek csak a diktálás után leírandó feladatok nem mennek?

Figyelt kérdés
Ha előre van nyomtatva papír, vagy ha szóban kell felelnie, vagy fogalmazást kell írnia, mind megy. Diktálás után viszont a matek és a tollbamondás is rosszul megy neki, lemarad, sokat radíroz, "félreért", mást ír le. Írásképe szép, folyékony, gyors(kivéve diktálásnál, de ott is szép). Helyesírása is jó, matek feladatai hibátlanok, de diktálásnál a fele kimarad, több hibás. Tollbamondásnál is alig jut valameddig. Milyen képessége lehet gyengébb, ami miatt az ilyen jellegű feladatokkal gondja van? Mi lehet a fejlesztendő terület, ami ezt a nehézséget okozza?
2023. nov. 21. 17:52
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Ezt így értem, bár elég meredek, hogy az a figyelemzavar, hogyha két dolgot nem tud egyszerre csinálni..Mozgás közben tud pl válaszolgatni a szorzótáblára, akkor ez miért megy?(trambulinon is szoktam kérdezni, meg haza sokszor ő diktálja az utat és közben beszélünk, kikérdezem az anyagot, meg igazából jó ilyen fogócskában is, mikor mondani kell a betűs szót és addig szobor maradsz, meg mondókás mozgásos játékokban, meg keresztrejtvénynél tudja írni, olvasni, gondolkozni, kb mint egy gép, szájmon mondja játékban is jó, pedig az is figyelem és mozgás egyben, meghát furulyázik nagyon szépen, pedig ott két keze külön mozog, meg a kotta figyelése meg a fújás erőssége is megy. Szóval sosem volt figyelmi gondja, kifejezetten jó volt belőle.

Én hallás-szóbeli felfogás-írás vonalon gondolkozom, mert csak itt jött elő gond, de egyesével mind oké, és másokkal párosítva is. Hátha hallás, mert 3 éve néztük utoljára, de beszélgetésnél fel kellene tűnnie, ha az..

2023. nov. 22. 08:42
 12/13 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, rettenetesen túlpörgöd ezt. Nem lehet mindenki mindenben jó. Neki a tollbamondás nehezebben megy, na és. Hát akkor gyakoroljátok azt. Ha 3 éve voltatok hallásvizsgálaton, akkor nem kell megint vinni, nem süketült meg azóta. Egyszerűen csak ez a feladat nem megy neki olyan jól. Vedd ezt egy kicsit lazábban, mert elég káros ezt a görcsöt a gyerekbe is belenevelni.
2023. nov. 22. 08:50
 13/13 babyboom567 ***** válasza:
74%

Olvass utána a figyelemzavarnak,meg az agyműködésnek.Nagyon nem érted a működését.(és sajnos úgy látom hárítod is,pedig ez nem egy fogyaték,csak máshogy működik)

A figyelemzavarosok(meg mások is) nagyon sok dolgot automata üzemmódban csinálnak,pl hazatalálni ugyanazon az útvonalon,vagy trambulinozni,ezeken nem kell gondolkodnia,jó hogy tud beszélni közben.

És egy az egyben rólam írsz,én pont ilyen vagyok.És nincs baj sem a beszédemmel, sem a hallásommal, sem a felfogásommal.

2023. nov. 22. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!