Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért teheti meg azt a tanító...

Miért teheti meg azt a tanító hogy kiküldi a gyerekeket és nem fogadja órára?(rendszeresről van szó)

Figyelt kérdés

A pedagógiában tanítják pl a nehezen kezelhető gyerekeket előre kell ültetni, plusz feladatokat adni nekik es számtalan egyéb módszer van arra hogyan kell a közösséget formálni.

A fent nevezett tanító játékos órát tart, kiabálás a fegyelmezés, nincs terelés figyelem lekötés, így azok a tanulók tudnak inkább aktív resztvevői lenni az óráknak akik nem élnek a lehetőségekkel, akkor is egyhelyben ülnek figyelnek ha körbe is lehet állni, vagy mászkálni is lehet.

Így a tanító elhatározta azt, hogy egyszerűen nem kell az órán a csoportbomlasztóknak részt venniük ki lehet menni az udvarra. (Amivel megint csak arra neveli öket amire nem kéne..)de átviszi őket azért kettessel hármassal.

Ebbe hogy nem szól bele az igazgató mikor alapkövetelmény a pedagógiában a nehezebben kezelhető gyerekek bevonása is?

#pedagógusi önkényes felmentés
2023. szept. 20. 16:53
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
100%

A többit már kifejtették előttem, egy dologban szeretnék csak korrigálni: a szociometria nem való arra, hogy a figyelemzavaros, neveletlen, eleven gyerekeket kiszűrje. A szociometria az osztályon belüli gyerekek egymással való kapcsolati rendszerét, az egyének közösségen belüli elhelyezkedését és kapcsolatait vizsgáló eszköz.

Ennek semmi köze ahhoz, hogy egy gyerek esetleg zavarja az órát vagy bomlasztó hatással van a foglalkozások alatt a csoportra.

Az én osztalyomban egy gyerek van periférián, de az ég világon nem zavar senkit sem, csak egyszerűen nincsenek kölcsönös kapcsolódási pontjai a közösségen belül. Kicsit különc, szeret egyedül, de csendes és szorgalmas, fegyelmezni nem kell. Van viszont három srácom, akiket keményen kell fogni, mert szeretnek hülyülni, egymást túllicitálva szórakozni akar órán is. Egyikük központi figura, a másik kettő átlagos számú kölcsönös kapcsolattal rendelkezik.

Tehát a szociometria a magatartással nem mindig függ össze, sőt.

Amúgy kérdező, bűzlik a dolog. Felügyelet nélkül tanuló jogilag egy percig sem lehet tanítási időben, főleg, ha általános iskolás gyerekről beszélünk. Nem lehet kinn az udvaron egymaga, felnőtt felügyelete nélkül. Szóval...?

Egy tanító.

2023. szept. 20. 19:38
 52/64 anonim ***** válasza:
100%

De, azok a normálisak, akik tudnak csendben ülni, amikor kell, iskolás korban.

Bocs, de tényleg ez van.. mondom, másik suliban már valami diagnózist kapott volna a gyereked(meg a többi hasonló). Mondom ezt úgy, hogy egyikben hátul ülök a nehezebb gyerekekkel, hogy tudjanak tanulni, másikba az enyém jár, és ez a harmadik sulija.

Nem azt mondtam, hogy robotok, nyilván érdekli őket, ha rosszat mondanak rájuk, de annyira nem érdekli, hogy csendben üljenek érte. Mert nem képesek rá, ezért problémásak. Az én gyerekem is ilyen volt, sok ilyen gyereknél vagyok, csak az a gyerek normális, amelyik ül az órán és figyel, ha beszélnek hozzá. Lehet elfelejti, visszakérdez, lemarad, de az óra nagy részét képes követni 7 évesen az átlagos gyerek, de mindenekelőtt ül a helyén és nem dumál, ha azt mondják ne dumáljon, ha mégis megszólal, tudja, hogy nem lett volna szabad, illetve fészkelődnek a helyükön, de ott maradnak az elősök. Amelyik úgy érzi felülbírálhatja a tanárt és feláll, az nem normális. Tényleg sajnálom, szintén érintettként mondom, hogy ez nem átlagos viselkedés, ülj be és nézd meg, én is akkor kezdtem felfogni, mikor a saját szememmel láttam, hogy van amelyik az enyémnél is elevenebb, verekedős, nagydumás, de órán képes visszafogni magát és betartani a szabályokat. Előtte meg úgy gondoltam az enyém bőven csak középkategória.

Szokott lenni nyílt óra, ülj be és nézd meg, vagy végezz el egy párhónapos képzést és ped.asszisztensként/gyp aszissztensként beülhetsz te is megnézni, hogy mennek a dolgok, milyenek a gyerekek.

2023. szept. 20. 19:39
 53/64 A kérdező kommentje:

Az óráján hangzavar van, mégcsak csend sincs. Ez is köztudott. Ki is akadtam mikor hallottam. De mindenki elfogadja mivel játékos oktatás címen megy.

Na az idevezet, hogy egyszerüen kidobál gyerekeket róla.

Az osztályfőnök azt mondta, nincs problémás gyerek. Nincsenek kilógasok. Ez mellett amúgy büszkén is nyilatkozott az osztályról. Ezen sem nyitok vitát a gyk-val.

A felügyeletet meg nyilvan megoldják, nem is értem, ez miért téma még mindig.

A gyerekek rendben vannak.

Semelyik más tanító nem csinál ilyet.

Nem is értem hogy fekete felmentésre hogy kaphatott engedélyt?

Hogy bocsi én csak azokat tanítom akiket akarok.

Másokat meg nem, akiket tanítani kéne.

2023. szept. 20. 19:47
 54/64 anonim ***** válasza:
100%

#50! A teóriám az, hogy az ilyen értetlen szülőkkel nem lehet mit kezdeni. Általában a problémás gyerekükkel is fele annyi baj van, mint a szülővel. Csak fújod itt a magadét a semmiről.

Üdv, egy extanító

2023. szept. 20. 19:50
 55/64 A kérdező kommentje:

A gyk fújja a magàèt. Hülye a gyerek mindenképpen mindenáron.

Pont hogy van annyi esze hogy egyenesen kifogja provokálni azt, hogy kimehessen.

És akkor magyarázzam majd meg ha más órákon más tanítóknál is elkezd majd bepróbálkozni!

1.5 órás szülőit végigült csendben szó nélkül este negyed 8 ig egésznapi iskola után is! És még figyelt is és kérdései is voltak a végén a tanítóhoz!

Akkor nekem ne kapálja e a fenti tanító mikor hatarokat feszeget lép át, mert megteheti, akkor meg is teszi.

2023. szept. 20. 19:56
 56/64 A kérdező kommentje:
És olyan cukker volt amikor volt egy olyan pont szüőin, hogy a szülők szabadon elkezdtek beszélgetni is, és nézett rám cukin értetlenül megdöbbenve, hogy lehet az hogy beszélgetnek es nincs csend?
2023. szept. 20. 20:09
 57/64 anonim ***** válasza:
100%

Hááát ha a gyereked kiharcolja direktbe is,akkor nem a normális kategória. Én elsüllyedtem volna diákként,ha kiküldenek vagy rossz voltam holott becsülettel tanultam,figyeltem. Ezekután biztos nem harcolnám ki újra,hanem elmélyedtem volna. Egyszer egy osztálykiránduláson csináltunk jó nagy hülyeséget,jól leosztottak és a barátnőmmel együtt még elnézést kérni is odamentünk,egyszerűen annyira szégyelltük magunkat. Na ez a normális,ha a gyereked újra bejátsza,pont nem okos. De mondjuk elmagyarázhatnád neki,hogy viselkedjen és több ilyen ne legyen.

Kérdező egyébként minden órán ott vagy,hogy látod hogy tanít a tanár,látod miért küldi ki őket? Minden órán bent vagy ezekszerint? Mert ez csak úgy lehetséges.

2023. szept. 20. 20:18
 58/64 A kérdező kommentje:

Ezt írtam, 55.komment első 2 sora. Meg ki tudja még hány kommentem erről szól hogy a gyerekem tamadják,(látatlanban persze a gyk hozzáértők akiknek csak a köznevelés fogalma is már magas volt), én meg védem.

Még jó, hogy segítseget akartam kérni.

2023. szept. 20. 20:28
 59/64 anonim ***** válasza:
100%
Igen mi látatlanban nem látjuk a gyereked,tény. De te hogy látod a tanórát?Bent vagy velük minden nap? Írtuk többen suliváltás,mivel a tanár változni nem fog.
2023. szept. 20. 20:37
 60/64 anonim ***** válasza:
100%

A te saját álláspontod is az hogy attól okos a gyereked hogy eléri hogy ne kelljen tanulnia, mikor tisztában van vele hogy az iskola erre van. "Pont hogy van annyi esze hogy egyenesen kifogja provokálni azt, hogy kimehessen". Mégis miért akarja megúszni a játékos órát? Még ha egy gyomorgörcsös szigorú tanáros órát lehetne így megúszni megérteném. Akkor lehet én is megszöktem volna, de így mi értelme? Nem tudja élvezni a laza játékos órát sem annyira, hogy ne akarjon kimenni? Ez nekem elég furcsa.

Én csendesként örültem ha kiküldték azokat akik miatt nem haladt az óra, nagyon unalmas és fárasztó volt hallgatni hogy veszekednek a tanárok a feleselő gyerekkel és könyörögnek hogy viselkedjen normálisan.

Szerintem ez egy jó stratégia csak idősebb gyerekeknél működhet jobban illetve lassabban érik be.

Előbb utóbb rá kéne jöjjenek hogy a tanulás/részvétel lenne a helyes választás. Szerintem a tanár erre játszik amellett hogy a saját mentális egészségét próbálja megőrizni.

2023. szept. 20. 22:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!