Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért teheti meg azt a tanító...

Miért teheti meg azt a tanító hogy kiküldi a gyerekeket és nem fogadja órára?(rendszeresről van szó)

Figyelt kérdés

A pedagógiában tanítják pl a nehezen kezelhető gyerekeket előre kell ültetni, plusz feladatokat adni nekik es számtalan egyéb módszer van arra hogyan kell a közösséget formálni.

A fent nevezett tanító játékos órát tart, kiabálás a fegyelmezés, nincs terelés figyelem lekötés, így azok a tanulók tudnak inkább aktív resztvevői lenni az óráknak akik nem élnek a lehetőségekkel, akkor is egyhelyben ülnek figyelnek ha körbe is lehet állni, vagy mászkálni is lehet.

Így a tanító elhatározta azt, hogy egyszerűen nem kell az órán a csoportbomlasztóknak részt venniük ki lehet menni az udvarra. (Amivel megint csak arra neveli öket amire nem kéne..)de átviszi őket azért kettessel hármassal.

Ebbe hogy nem szól bele az igazgató mikor alapkövetelmény a pedagógiában a nehezebben kezelhető gyerekek bevonása is?

#pedagógusi önkényes felmentés
2023. szept. 20. 16:53
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
84%
NE arra játsszon..
2023. szept. 20. 18:00
 22/64 A kérdező kommentje:

De arra fognak. Nem hülyék.

Amugy nem olyan kiküldésekrol van szó ami megesik, hanem rendszeresről, felmentésről feketén, mert mondta is hogy attól átengedi őket kettessel hármassal tehát kihozza őket osztalyozhatónak.

A gyerekem én tudom nevelni suliban nem vagyok ott.

Itthon ha akarom a miatyánktol kezdve a napállásokat is megtanitom neki ha kell.

2023. szept. 20. 18:03
 23/64 A kérdező kommentje:
De en nem is hagyom mászkálni meg ugrálni.
2023. szept. 20. 18:05
 24/64 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem igazad van abban, hogy ez rossz módszer.

(Abban nem, hogy butáknak hívod a válaszolókat.)

Milyen órán van ez, hogy kimehet inkább játszani? Matek helyett pl?

Vagy egyáltalán ez egy kötelező tantárgy? Meglepő, amit írsz.

Pedagógus vagyok, az egész iskolánkban senki nem élt ilyen módszerrel soha, hogy kiküld valakiket rendszeresen játszani. És ki felügyel rájuk játék alatt?

Miért lehet órán sétálni úgy, hogy közben mégsem lehet, mert kiküldenek érte?

És milyen módszerrel lehet azt kimutatni, hogy egy egész osztály a normán belül van? Egyáltalán milyen normán? Ki számít normálisnak?

2023. szept. 20. 18:12
 25/64 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, azt tanítsd meg a gyerekednek, hogy vannak az életben szabályok, amiket be kell tartani. És a tanítónőre ő rá van bízva, vagyis úgy engedelmeskedjen neki az iskolában, mint otthon neked.

De jobb családokban ezt már az óvónőre vonatkozóan megtanítják a gyereknek, mikor elkezdi az óvodát, így a gyereknek ez már természetes módon jön, mikor iskolába kezd járni.

2023. szept. 20. 18:14
 26/64 A kérdező kommentje:

De ha az iskola meg velem ellentétetesen tanítja?

Nalam nincs ilyen hogy hagyd a házit menjél ki. Hát örömmel szaladna és az életben nem tudnám leültetni házit írni.

Ezt méghozzátáplálásnál vagy étkeztetésnél is tanítják ha nem akar enni a gyerek nem az a megoldás hogy akkor nem kapsz semmit menjél játszani. Es megvonjuk tőle. Ezt nem így kell.

Amugy kötelező tantárgy mivel kötelező ertékeles van, nem olyan amik választható sportfoglalkozások vagy bármi.

Nyelvoktatás amugy.

Es igazam van abban hogy buták azok akik nem tudják ki a pedadógia köznevelés és nekem esnek hogy a tanítónak ne lenne feladata semmi csak a csendes gyerekeknek lemakogni az anyagot. Persze ez lenne a kényelmes. De 6-10 évesekröl van szó!

2023. szept. 20. 18:17
 27/64 A kérdező kommentje:
*mi
2023. szept. 20. 18:18
 28/64 anonim ***** válasza:
85%

Ok nélkül nem zavarja ki a gyereket.

Ha az a probléma, hogy túl hamar megoldja a feladatot és unatkozik, akkor kitűnő tanuló lenne. De gondolom nem az.

Először leülnék a gyerekemmel megbeszélni, hogy viselkedünk órán, miért fontos a figyelés, nem zavarjuk a többieket stb. Ha ezt követően is kiküldik, akkor kulturált módon megbeszélném a tanárral, hogy én mint szülő mit tehetek az ügy érdekében, miért küldik ki a gyerekemet. És ha ezt követően sincs változás, akkor rakok egy könyvet a gyerek táskájába, vagy valami feladatos könyvet, amit elő tud venni ha unatkozik, de ne zavarja az órát.

Az előre ültetik és plusz feladat azoknál jó megoldás, akkor gyorsabbab tanulnak, mint az átlag. De itt inkább magatartási gondok vannak, amit nem tud és a jelen iskolai rendzserben nagyon nem is lehet kezelni.

2023. szept. 20. 18:19
 29/64 A kérdező kommentje:

Nem kizavarasrol van szó, feketén felmentesről!direkt odaírtam, hogy rendszeresen! Még azt is feketen oldja meg hogy osztalyozhatók legyenek.

De a kérdés arra irányul mit tehet a szülő.

De ha felmentés lesz és udvari szabadfoglalkozás, én biztos hogy megbeszélem a szülőkkel hogy beküldök magántanárt udvari csoportfoglalkozásra.

2023. szept. 20. 18:24
 30/64 anonim ***** válasza:
87%
Mit játszod itt a nem létező eszed? Ha valós a helyzet, tudnod kell, hogy igazgató. Haladjunk.
2023. szept. 20. 18:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!