Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Helyénvaló-e szerintetek, ha...

Helyénvaló-e szerintetek, ha egy tanító erre neveli a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Mikor kirándulni/múzeumba/stb. viszik nálunk az elsős gyerekeket, a tanítónők kérnek mindenkinek megfelelő számú buszjegyet (vagy bérletet).

Az első alkalommal, mikor a gyerek hazahozta a buszjegyeket, megkérdeztem, miért nem lyukasztott a járművön, mire elmondta, hogy a tanítónők azt mondták, nem szabad, csak ha jön az ellenőr.

Azóta többször volt ilyen, és más szülők (akik részt vettek a programokon) is elmondták, hogy valóban így van, ezt mondják a tanítónők a gyerekeknek.

Mi nem értünk ezzel egyet, és elmondtuk a gyereknek, hogy a tömegközlekedés egy közösségi szolgáltatás, amit abból tartanak fenn, hogy az emberek fizetnek érte (ebből kap fizetést a buszvezető, ebből veszik benzint, stb.). Nyilván én is ismerem a BKV (BKK) körüli botrányokat, és volt rá példa életemben, hogy blicceltem, de alapvetően azt gondolom, hogy ha már egy 7 évest erre nevelünk, esélyünk sincs rá, hogy egy „szebb jövőt” reméljünk.

Kíváncsi vagyok, Ti mit gondoltok erről.

2013. máj. 11. 17:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek Veled teljes mértékben. Ráadásul arra kíváncsi lennék, hogy a tanító nénik kivel akarnák kifizettetni a bírságot, ha esetleg az ellenőr úgy döntene, hogy ő nem fogadja el azt, ha az orra előtt lyukasztanak..
2013. máj. 11. 17:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek veled, én is ugyanígy gondolom.
2013. máj. 11. 17:45
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek veled.
2013. máj. 11. 18:01
 4/11 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy vannak még, akik így gondolják.

Azért is elgondolkodtató szerintem e kérdés, mert lehet, hogy ugyanezek a tanítók fognak majd erkölcstant tanítani a gyerekeknek (szerencsére már nem az enyémnek)…

2013. máj. 11. 18:33
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyetértek veled. Azért én beszélnék a tanárnőkkel is a többi szülővel együtt, hogy ez nagyon helytelen.
2013. máj. 11. 18:43
 6/11 A kérdező kommentje:

Fogunk beszélni a tanítónőkkel, kíváncsi vagyok a válaszukra, hogy miért alakult ki náluk ez a szokás.

Az érdekes viszont, hogy pár szülőnél már rákérdeztem, de őket nem hatotta meg e kérdés igazán…

2013. máj. 11. 18:48
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is egyetértek, és én is beszélnék a tanárnőkkel erről. Bele kéne néha gondolni a tetteink távolabbi következményeibe is...
2013. máj. 11. 19:01
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég helytelen dolog a tanárok részéről. Persze amikor sírva megy haza Pistike, meg Juliska, hogy lecseszte őket az ellenőr, mert nem lyukasztottak, akkor meg na lesz a csend a tanárok részéről.

Ha sokszor mennek ilyen helyekre vegyél a gyereknek bérletet, és akkor nem lesz gond. Felénk sportot űznek az ellenőrök abból, hogy megalázzák a kisgyerekeket, ha véletlenül otthon hagyják a bérletüket, elfelejtenek lyukasztni.

2013. máj. 11. 19:05
 9/11 A kérdező kommentje:

Kedves 8. hozzászóló! Igazad van, előfordulhat ilyesmi is, ami nyilván elég kellemetlen szituáció lenne.

De szerintem pont az a lényeg, hogy ne az ellenőrtől való félelem motiváljon, hanem azért vegyen az ember jegyet/bérletetm, mert ez a normális, mert tudja, hogy miért teszi.

Erkölcsi szempontból ez ugyanaz e kérdés szerintem, mint hogy valaki azért nem öl-e embert, mert a pap a pokolba jutással fenyegeti, vagy azért, mert azt gondolja, ez nem helyes.

2013. máj. 12. 08:55
 10/11 anonim ***** válasza:

8-as vagyok, szerintem is ez a lényeg, hogy a gyerek tudja, hogy ha valamilyen szolgáltatást igénybe vesz annak ára van. Ezt a szülőnek kell megtanítania, a tanárnak pedig megerősítenie, ugyanúgy, mint a helyes közlekedést, pl hogy a zebrán körbe kell nézni.

Üljetek le a tanár nénivel és beszéljétek meg ezt, mert egy elsős gyereket igen egyszerű még összezavarni.

2013. máj. 12. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!