Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Helyénvaló-e szerintetek, ha...

Helyénvaló-e szerintetek, ha egy tanító erre neveli a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Mikor kirándulni/múzeumba/stb. viszik nálunk az elsős gyerekeket, a tanítónők kérnek mindenkinek megfelelő számú buszjegyet (vagy bérletet).

Az első alkalommal, mikor a gyerek hazahozta a buszjegyeket, megkérdeztem, miért nem lyukasztott a járművön, mire elmondta, hogy a tanítónők azt mondták, nem szabad, csak ha jön az ellenőr.

Azóta többször volt ilyen, és más szülők (akik részt vettek a programokon) is elmondták, hogy valóban így van, ezt mondják a tanítónők a gyerekeknek.

Mi nem értünk ezzel egyet, és elmondtuk a gyereknek, hogy a tömegközlekedés egy közösségi szolgáltatás, amit abból tartanak fenn, hogy az emberek fizetnek érte (ebből kap fizetést a buszvezető, ebből veszik benzint, stb.). Nyilván én is ismerem a BKV (BKK) körüli botrányokat, és volt rá példa életemben, hogy blicceltem, de alapvetően azt gondolom, hogy ha már egy 7 évest erre nevelünk, esélyünk sincs rá, hogy egy „szebb jövőt” reméljünk.

Kíváncsi vagyok, Ti mit gondoltok erről.

2013. máj. 11. 17:28
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én is teljesen egyetértek. Az egy dolog, hogy ár-érték arányban nagyon gyatra szolgáltatást kapunk azért, amit fizetünk, de mágiscsak igénybe veszünk egy szolgáltatást, amiért kellene/illene fizetni. Én életemben 2x blicceltem, akkor is figyelmetlenségből, de így, ennyire direkt módon... a bőr sülne le a képemről. Főleg hogy egy tanár mondja ezt, akinek valamilyen szinten a gyerek erkölcsi nevelése lenne a feladata...

Főleg hogy tényleg, rengeteg ember munkája van benne, és az egy dolog, hogy jaj, ha bliccelek, akkor kevesebb végkielégítést kap a korrupt vezető, de a buszvezető, a BKV-ellenőr (akit sikk utálni, de legalább rendesen dolgozik, nem úgy, mint a segélyből dorbézolók... és akiknek a nagy része örül annak, ha az ember kedvesen köszön, és csak egy hányaduk a gerinctelen tuskó, aki védtelen fiatalokat próbál átverni azért, hogy meglegyen a napi x bírságolás), a telefonközpontos stb. ebből kapja a fizetését, ebből szerelik a buszokat... és igenis erre szükségünk is van.

2013. máj. 14. 01:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!