Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért teheti meg azt a tanító...

Miért teheti meg azt a tanító hogy kiküldi a gyerekeket és nem fogadja órára?(rendszeresről van szó)

Figyelt kérdés

A pedagógiában tanítják pl a nehezen kezelhető gyerekeket előre kell ültetni, plusz feladatokat adni nekik es számtalan egyéb módszer van arra hogyan kell a közösséget formálni.

A fent nevezett tanító játékos órát tart, kiabálás a fegyelmezés, nincs terelés figyelem lekötés, így azok a tanulók tudnak inkább aktív resztvevői lenni az óráknak akik nem élnek a lehetőségekkel, akkor is egyhelyben ülnek figyelnek ha körbe is lehet állni, vagy mászkálni is lehet.

Így a tanító elhatározta azt, hogy egyszerűen nem kell az órán a csoportbomlasztóknak részt venniük ki lehet menni az udvarra. (Amivel megint csak arra neveli öket amire nem kéne..)de átviszi őket azért kettessel hármassal.

Ebbe hogy nem szól bele az igazgató mikor alapkövetelmény a pedagógiában a nehezebben kezelhető gyerekek bevonása is?

#pedagógusi önkényes felmentés
2023. szept. 20. 16:53
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt van gondja a gyereknek(bocs), nem bántásból, de az átlag gyerek meg akar felelni a tanárnak az elejétől, meg a szülőnek az elejétől, amelyik nem, az nem átlag. Ha nem fogad szót, nem húzza meg magát, ha rászólnak, valami gondja van. Nyilván nem értelmi sérült, csak egyéb probléma, másik suliban már bőven kódot kapott volna, meg fejlesztést. Oviban nem nagyon jön ki ilyesmi, mert ott nem muszáj csatlakozni a feladatokba csak nagycsoportban, akkor is lazáznak ilyesmivel.

Szerintem valami gondja van ezeknek a gyerekeknek, és a tanárnak nincs kedve velük foglalkozni, mert épp elég baja van így is. Nem értelmi sérülés, hanem adhd(figyelemzavar, hiperaktivitás is), vagy más pszichés zavar, enyhe fokú autizmus(meg sem mondod, hogy az, csak idegesebb a gyerek, nem fogad szót, felülbírál).

Az nekem teljesen pozitív, hogy átengedi őket, még csak az kéne, hogy buktasson.. Nálunk is ez van amúgy, a tanár "kettős könyvelést" vezet, a gyerekem látja a többiek dolgozatát, csupa 1-2-3, de a krétában 4,7es osztályátlag van, pedig a fele alig tud valamit(láttam a könyveiket).

Szóval vannak ilyenek, de mondjuk ő nem küldi ki őket, egyszerűen hátra ülteti akikről lemondott. Más tanár is csinál ilyet másik suliban, hátul ülnek a rossz képességű és/vagy rosszul viselkedő diákok, aki kiemelkedően okos, csak nem érdekli néha, de próbál szót fogadni(én gyerekem), mindig elöl köt ki. Ő van, hogy nem dolgozik, van, hogy pillanatok alatt megoldja, nem azért nem dolgozik, mert nem érti, csak nem akar... aztán máskor meg akar.. Tök átlag gyerek, valami hangulatingadozós-stresszkezelős baja lehet, aminek nincs neve, minden attól függ épp hogy látja a dolgokat. Kívülről csak azt látod, hogy néha undok, nyafogós és önző, ezt persze más gyerek is hozza, csak az enyém valahogy kicsit jobban tud ilyen lenni.

Én elvinném a gyerekem másik suliba, de csak próbanap után. Ennél lehet rosszabb, szóval nem nagyon pattognék, sok tanár lazán beírja a karót, akkor is, ha csak felszerelés vagy házi hiányból jött össze 3-5 db, máshol meg repkednek az osztályfőnöki figyelmeztetések alsóban is, hogy xy zavarta az órát..

Egyáltalán nem olyan rossz a helyetek, tanulj vele otthon, hogy szokja, hogy ülni kell és feladatot csinálni, és jutalmazd/büntesd, ha dolgozott órán, többet nem tudsz tenni.

És a kommentelők tök hülyék, egyrészt teljesen köztudott, hogy OKTATÓ ÉS NEVELŐ munka folyik a suliban, aki valóban pedagógus, az tudja, de mindenki más is, benne van a házirendben is, a sulik pedagógiai programjában, meg úgy alapvetően a pedagógia-pedagógus nevel is, nem is tudom kinek nem kapcsolódik ez össze, köztudott, nem tudom máshogy mondani. Illetve SOSEM a szülő hibája, millió szr szülőnek van könnyen kezelhető gyereke, verik és alázzák őket, tömik mindenfélével, következetlenek, későn fektetik őket, elhanyagoltan néznek ki, de irányíthatóak, meg akarnak felelni a suliban, nem ők a hangadók(ezt pedagógusok is tudják)..A nehezebb gyerekek nem azért ilyenek, mert elcsesszük, hanem ilyennek születnek. Máshogy reagálnak stresszre, ingerekre, más következtetést vonnak le történésekből, nehezebben fáradnak, többet igényelnek figyelemből, történésből, egyszerűen ilyen típusúak, akiken csak minimálisan lehet változtatni. Nekem borzalmas, erőszakos, elhanyagoló szüleim voltak, és mintadiák voltam és kikupáltam magam ápoltra is, emlékszem mennyit kaptam, hogy hosszú a körmöm, miért nem szóltam, hogy vágják le, mert így alá megy a kosz oviban, meg ilyesmi.. A lelkem kiteszem a gyereket segítve, és már 1 évesnek is ilyen volt, de előtte, babának is idegesebb, aktívabb, hangosabb, közvetlenebb volt, pedig semmi probléma nem volt szülésnél meg terhességnél. Annyi lehet benne az igazság, hogy problémásabb szülőnek nagyobb eséllyel születik ilyen gyereke, ott is van valami enyhe gond, aminek még neve sincs, genetikailag. Nálunk apuka volt "nehéz" gyerek, meg az én rokonságom kétharmada, engem kivéve. És hiába nagy itt az emberek szája nevelést illetően, ők sem tudnák jó irányba nevelni, mert ez nem megváltoztatható tulajdonság, a suliban nehéz gyerek nehezebb felnőtt lesz. Ettől még lehet mondjuk diplomás vagy sikeres, de mint ember, nehezebb lesz vele kijönni, kapcsolatot tartani, megmaradnia alkalmazottként, vagy csapatban dolgoznia. A személyisége mindig ilyen marad, minimálisan formálható csak, és az is leginkább passzívan történik, nem annak hatására, amit mondunk neki, vagy amit teszünk, egyszerűen nem így alakulnak ki rutinok. Én nagyon udvarias vagyok, minden helyen köszönök, a gyerekem pl sosem köszön, tudja, hogy kéne, csak nincs kedve, nem törődik vele, hogy ezt betartsa, pedig érti, miért fontos. Külön kell szólnom, és akkor cikinek érzi és ezért köszön, de amúgy nem teszi. Mert ő ilyen, ilyen a gondolkodása, és rohadtul nem tőlem jön és láss csodát, a suliban köszön(különórákon nem köszön), mert ott fontosnak tartja.

Jó, hogy van a kérdezőben jóindulat nehéz gyerek mellett is, igazán becsülendő, hogy jót akar, törekszik rá, és ehhez a megfelelő módszert keresi, még hisz a változásban, nagyon szimpatikus és csupa jót ír.

Egyszerűen el kellene terjeszteni, hogy egy hülye tévhit, hogy a szülőnek akkora hatása van a gyerekére, javítani nem tud rajta, max rontani, de azt is minimális mértékben csak. Persze így nem lehetne eladni a gyerekvállalást, hogy kapsz egy random gyereket, aztán élj vele együtt és figyeld mivé válik, hogyan alakul. Mint valami random magocska, már el van ültetve és figyeled, ahogy növekszik, milyen növény lesz, néhány sokat tűr, más meg már 5 fok különbségre is negatívan reagál. Totál zsákbamacska.

2023. szept. 20. 19:12
 42/64 anonim ***** válasza:
100%

Könyörgöm, válaszolj már arra, hogy kivel vannak az udvaron olyankor a gyerekek??? Egyedül nem lehetnek, erre meg gondolom nem tartanak egy külön embert. Szóval vagy kamuzol, vagy ebből tudnál kiindulni, mert ilyet nem tehet.

#38 leírta, amit akartam. Szerinted az osztályfőnök egy szociometriai felmérésből megállapította, hogy minden gyerek "normális" az osztályban?🤦🏽‍♀️ Mert konkrétan ezt írtad.

2023. szept. 20. 19:13
 43/64 A kérdező kommentje:

A szociemtriábol azt hozta ki a taníto nincs problémás gyerek, nincs kiugró szélsőség, nincs norman kívül az osztály nincs kilógás széthúzás káosz.

Normális az osztály összességében.

Mert erről ment a vita fentebb hogy azokat a gyerekeket próbálták leminősíteni akiket kiküldenek, azert került elő a szoc.felmèrès téma.

Felügyelet megoldva pedasszisztenssel vagy portassal, gondolom. Nyilván megoldják a felügyeletet!

Utoljára írom le, normális gyerekekről van szó!

2023. szept. 20. 19:17
 44/64 A kérdező kommentje:

Ezek a gyerekek is meg akarnak felelni a tanitonak!!

Szo sincs arrol hogy ne akarnának.

Hisz felneznek a legtöbbre, es szomiruak ha a tanito rosszat mond rájuk!

Ezert is írtam a kikuldés egy az egyben reményeket is vesz el önképet is rombol kotelessegtudatot is.

2023. szept. 20. 19:20
 45/64 A kérdező kommentje:
Pont ezeknek a gyerekeknek van a nagyobb szüksége arra hogy tanítva legyenek. Es nagyon nem arra van szukséguk hogy lemondjanak magukrol ahogy azt a tanító teszi!
2023. szept. 20. 19:22
 46/64 anonim ***** válasza:
85%

De mit nem értesz azon, hogy attól, hogy jó az osztályközösség, nem következik automatikusan, hogy minden gyerek "normális"? Azt se tudjuk, a te olvasatodban mit jelent az, hogy "normális gyerek"? Nem értelmi fogyatékos? Attól még lehet ezer más miatt problémás, ahogy már írták, de arról te nem tudhatsz, pláne nem szociometriai felmérésből 🙄

Amúgy meg rendszeresen az udvaron tölti a gyereked az órákat, de azt se tudod, kivel? Az kemény.

2023. szept. 20. 19:23
 47/64 A kérdező kommentje:
Persze hogy könnyen lehet szaladni jó futókkal de az igazi győzelem, azt elérni, amikor a lassú önmagát is legyőzi.
2023. szept. 20. 19:24
 48/64 A kérdező kommentje:

46#

Mert nem csak a csendes helybenülők a normálisak! Mit nem lehet ezen érteni könyörgöm?

Nem mindenki olyan, hogy ahova leteszed ottmarad. Es aki nem az beteg mentális zavart. Gyerekkorról van szó.

2023. szept. 20. 19:26
 49/64 anonim ***** válasza:
91%

#48! Én azt egy szóval se mondtam, hogy nem normálisak, se azt, hogy mentális zavaruk van. Csak azt, hogy a felmérés nem azt bizonyítja. Egy ADHD gyerek például normális, de PROBLÉMÁS és attól, hogy te nem tudsz róla, még lehet az.

De ha meg ilyen okos vagy, miért nem mész tanítónak és küzdesz a "lassú futókkal". Állítólag úgyis hiányszakma😉 Hajrá!

2023. szept. 20. 19:30
 50/64 A kérdező kommentje:

Maradj a teóriádnál akkor.

A tanítás arról szól, hogy tanítjuk a gyereket. És nem leépítjük.

2023. szept. 20. 19:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!