Kinek kb mennyibe kerül az iskolakezdés,kiadások/költségek részletezve? (Gyermek korával.)
Másodikba megy.
Vettünk új iskolatáskát (a tavalyi egy nagyon rossz választás volt), ez megdobta, közel 30 ezer volt, tolltartóval, tornazsákkal.
Hát, remélem, hogy 3-4 évet legalább bír a táska:D
Kulacsot vettem még 6 ezerért.
Váltócipő, tornacipő, tesire póló-nadrág 20 ezer. Lesz majd még egy iskolai póló, az talán 2 ezer.
Rajz/technika dobozt csak pótolni kellett, pl. rajzlap, zsírkréta..
Füzetek, könyv borítók + apróságok (radír, 1-2 ceruza stb) durván 30 ezer.
Nem tudom mennyire számít:
A menzát már elutaltam (nálunk aug. 31-ig kell), az majdnem 32 ezer.
Szept.-i osztálypénzt első nap vinni kell, az 2000 Ft.
A ruhákat nem igazán szoktam ide számolni, azokat folyamatosan vesszük, mikor épp mi kell.
A cipő az egyetlen, amiből úgymond tanévkezdésre veszünk egy újat, az 20-25 ezer.
Ja, és kell fehér ing, mert már az évzárón is határeset volt a hossza, az 3-4 ezres tétel.
Nekem gimibe megy a leányzó, így most becsúszott a gépezetbe 1-2 dolog, amit nem szoktunk venni, de most azért kapott. Ilyen pl. a hátizsák, eddig kettőt használt, egyet alsóban, egyet felsőben, és tényleg eléggé kutyarágta, így a gimit egy új hátival kezdi.
Így táska: 25e
Tanszer, füzetek (ebben van extra is, ha betelnek év közben): 40e
Matróz blúz, szoknya (eddig sima ing kellett): 14e
Menza előre: 15e
Tornacipő. póló 5e
Sajnos észre sem vettem, és el is gurult 100ezer forint, pedig semmi látszata, tényleg nem luxi holmik.
A ruhák pedig most következnek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!