Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Újabban magatartászavaros....

Újabban magatartászavaros. Nem merem suliba vinni mert szórják rá az egyeseket.mit csináljak?

Figyelt kérdés

Ha esetleg mentálisan lenne is problémája, majd viszem orvoshoz.

9 lesz amolyan kiskamasz.

Értelmes ügyes okos amúgy, tele volt öttösökkel. Udvarias kedves és törődő.

Újabban viszont elkezdett verekedni(a link tipusu gyerekekkel barátkozik már, lehúzta magát közéjük, elíteli magát,és azt hiszi nem tartozik a jókhoz) vagy csúnyán beszélni, idiótán röhög. A büntetések miatt (pl ezért nem mentünk ugrálovárba amit nagyon várt), szegényke sokat sírt magában egyedül es szomorú volt, de magatartásra ezek nem hatnak.

Erre új hét megígér mindent, próbál jó lenni.

De a munkahelyen a kréta a szivinfarktust hozza rám.

Irodalom órai munka elégtelen.

Lesokkolt. Kérdezem a tanítot(csak levelezőkaocsolat van szulők tanítók közt) miért, nem értem. Nem válaszolt.

Másnap megint suli

Technika elégséges.

És mindezek "100%-osan számítanak bele az értékelésbe"

Ma már nem merem suliba vinni mert teljesen lehúzzák az átlagát, semmit nem írnak, nem közölnek.

Most akarom az osztályfőnököt vagy igazgatót kérdezni.

Jól látom hogy inkabb vigyem be a munkahelyre ne engedjem suliba mostanság?

Félek, hogy agyonbombázzák egyesekkel, és teljesen lerontják.

A gyerek teljesen kezd már magárol lemondani, úgy érzi hiába a szorgalom, olvassa a kötelezőt is nagy örömmel, hiába a házival a szenvedés, nem megy ez neki, csak negatív visszajelzéseket kap, aminek hatására egyre jobban csúszik csak el a rosszba.

#önbecsülés romlás
2023. márc. 7. 05:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
92%

Ne haragudj kerdezo, de nalad oriasi baj van.

"Szorják ra az egyeseket" felkialtassal jossz itt azert,mert kapott 1 db 1est es 1 db 2est. A gyerekeden es rajtad kivul mindenki hibas szerinted. Nezz magadba,vajon neked nem kerulte el vmi info a figyelmed? Vagy a gyerekedet? Hogylehet h az egesz osztaly tudta h kell olvasonaplo, csak o nem?

Es mindenerre nalad az a megoldas h gyakorin keresel valaszokat, valamint nem viszed suliba. Oriasi😄

2023. márc. 7. 14:31
 62/73 anonim ***** válasza:
90%

Sajnos nagyon rossz üzenet adsz át ezzel a gyereknek.

Életre kell nevelni, és nem a kibuvokat keresni, és minden hiba alól felmenteni.

Ezzel csak arra tanítod, hogy sosem fogja vállalni a felelősséget semmiért.

Szerintem te is menj el egy pszichológushoz.

2023. márc. 7. 16:32
 63/73 anonim ***** válasza:
20%

Nem olvastam el az összes kommentet, szóval bocsi, ha ismételek valakit.

Volt a gyereked kivizsgáláson? Nincs valami tanulási zavara?

Nekem pl. mindkét gyerekem adhd-s, és sajnos kb. minden nap előfordul, hogy a fiam nem írja fel a házi feladatot. És kapott emiatt már számtalan egyest, és sajnos a tanárok nem fogják fel, hogy ez nem megoldás, hogy ettől nem fogja megtanulni, hogy legközelebb majd felírom. Ebből azt fogja megtanulni, hogy ő úgyis képtelen bármit megjegyezni, és inkább feladja.

Persze hiába is magyarázod a nagy többségnek, nem fogják megérteni, mert ugye a hagyományos poroszos oktatás lényege a büntetés, büntetés. A pozitív motivációt nem ismerik.

Szerencsére nálunk a legtöbb tanár beírja a Krétába a leckét, szóval én sajnos minden nap ellenőrizni szoktam a gyereket. Ha nem teszem, akkor sajnos gond lesz. És tudom, hogy nem hanyagságból, és nem direkt csinálja. Pl. angolból a tanár rendszeresen úgy ad fel leckét, hogy egy feladat a munkafüzetben, egy a tankönyvben, vagy a füzetbe kell leírni valamit. A gyerek minden áldott nap az egyik feladatot elfelejti! Nem, nem fogja megoldani az egyes, a szidás, a verés a problémát. Én csak abban bízom, hogy előbb-utóbb beérik a gyerek, addig meg igyekszem segíteni neki. ( A nagyobbik gyerek már egész jól működik.)

Erre megküzdési stratégiák kellenek, amelyekre egyébként egy jó pedagógus megtanítja a gyerekeket, de sajnos nem igazán foglalkoznak ezzel.

A lányom egyébként gimis, ő is figyelemzavaros, és nála már nagyon-nagyon ritkán fordul elő, hogy nem írja fel, hogy mi a lecke. Általános iskolában még nála is mindennapos volt.

A tanárokkal nem tudsz mit kezdeni, nekik ezt nem lehet elmagyarázni.

Esetleg finoman megkérdezhetnéd őket, hogy te mit tudsz segíteni. Ezt szokták értékelni, hátha finoman rá lehet őket vezetni, hogy írják be a Krétába a leckét. Ha direktben mondod nekik, akkor alapban elutasítják, nekik ez nem dolguk, a gyerek dolga stb. Persze, ez elméletben így is van, csak sajnos manapság a gyerekeknek legalább a harmadának van valami tanulási zavara, és nem igazán oldja meg a dolgot az, ha szórjuk az egyeseket.

2023. márc. 8. 12:03
 64/73 anonim ***** válasza:
19%
Aki szerint 0 %, az nevel adhd-s gyereket? Oké, az utolsó volt, hogy ide kommenteltem. Tanárként végeztem, évek óta hordom a gyereket pszichológushoz, ti biztos jobban tudjátok. Én feladtam, hogy tanácsot adjak.
2023. márc. 8. 14:04
 65/73 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: Ezen nehogy már megsértődj, itt sok olyan anyuka van, aki azt se tudja, mi fán terem. Egyébként igazad van, egy adhd-s gyerkőcnek problémát okozhat, hogy feladatokat jegyezzen fel és memorizálja.

Annyi a különbség, hogy szerintem itt nincs szó adhd-ról, mivel az anyuka elmondása szerint az utóbbi két alkalommal volt csak ebből problémája az illető gyereknek, előtte soha. Azért pont te tudhatod, hogy ez a diagnózis sokkal hamarabb már felállítható.

2023. márc. 8. 14:19
 66/73 anonim ***** válasza:
89%

Egyébként igazad van, egy adhd-s gyerkőcnek problémát okozhat, hogy feladatokat jegyezzen fel és memorizálja.

És? Akkor a szülő szépen megbeszéli a pedagógussal, hogy hogyan lehet megoldani a problémát. Érdekes módon az én gyerekemnek külön beírják a házit, pont emiatt.

2023. márc. 8. 14:26
 67/73 anonim ***** válasza:
92%

Eddig nem voltak problémák, tehát nem adhd-s

Na meg ha az is lenne, akkor sem a tanárra kellene mutogatni, mert ő nyilván nem kivételezhet. Ugyan azért nem adhat Pistikének egyest, Bélukának meg haladékot egy kis enye - benye mellett.

Az én gyerekem nem adhd-s csak ábrándozó. Így biztos ami tuti elkérem a házit a szülői csopiban

2023. márc. 8. 15:16
 68/73 anonim ***** válasza:
89%

" tanárokkal nem tudsz mit kezdeni, nekik ezt nem lehet elmagyarázni"

Na, ezért vagy lepontozva.

2023. márc. 8. 16:06
 69/73 anonim ***** válasza:
31%

68, de ez a mondat sok esetben igaz is, most a történtektől független.

A tanárokról lehetne beszélni...

Egyébként ez az egész sztori túl van gondolva. Jajj istenem egyszer nem csinálta meg, amit kellett volna, és kapott egy rossz jegyet. Most mi lesz?! Hát semmi.

Beszélgetni kell vele, elmagyarázni, aztán ha mégegyszer is előfordul, akkor más eszközt bevetni.

A gimi pedig túl van értékelve. Persze, akinek alapvetően megvan hozzá a képessége menjen, de akinek nincs azt kár erőltetni.

Állítom, hogy téged jobban megviselt az a technika rossz jegy, mint a gyereket.

A tanártól a technikát megkérdezném, hogy miért lett kettes.

Az olvasó naplót pedig még a mamám is tudta annó, hogy mi az, pedig nem mostani "csirke".

Kicsit értelmetlennek tűnsz. Persze lehet, hogy nem vagy az és csak itt jön át ez.

A suliból nem venném ki a gyereket, ezzel menekülésre tanítod. Arra tanítsd, hogy ha rosszat tett, akár rossz jegyet szerzett nem baj, de javítsa ki, mert ki tudja és van rá megoldás.

2023. márc. 8. 16:39
 70/73 anonim ***** válasza:
91%

Miért ne járna az egyes? Nálunk és a fiamnál is az ilyen nagyobb feladatokat, amik nem egy munkafüzeti feladat stb azokat osztályozták. Tehát ...

Meg mi ez a hülyeség, hogy ne adjanak nekik házikra? Ti hol éltek? Egy gyerekre csak ez hat. Én is csak ezért csináltam msg mindig. Vagy szerintetek az elég lenne neki, hogy kicsit megszídja, aztán legközelebb csinálja meg?! Hagyjuk már... Egyébként nem egy db elkészítetlen házira kapják.

Vicces az amikor a gyerek szarik a feladataira, aztán mennek a szülők és a tanárra borítják rá az asztalt...

2023. márc. 8. 18:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!