Van itt olyan, aki előbb akarja suliba vinni a gyereket?
Ovis, szeptember 8-án született, így neki jövőre nem lesz még kötelező a suli, viszont én szeretném elvinni. Agyilag biztos nem lenne probléma, mindenki, akikkel együtt kezdte a bölcsit, majd az ovit, elmegy suliba jövő szeptemberben, ő az egyedüli, akinek maradni kellene. Fogok írni kérelmet, hogy had menjen, csak sajnos az óvónő szerint az a tapasztalat, hogy ránéznek a születési dátumra és már át is húzzák, mert szeptemberi, kevés gyerek jut el egyáltalán a vizsgálatra.
Az egyetlen gond, hogy ha valami nem érdekli, nem köti le a figyelmét, akkor nem ül meg a seggén, de nagyjából ezzel minden ovis így van, csak nekik ugye kötelező, az én gyerekemnek meg nem...
szóval van-e itt olyan, aki most év elején kérte, hadd mehessen előbb, és engedték is?
azt kérlek ne írjátok, hogy ne akarjam vinni, ha érett lesz rá, akkor mindenképpen kérni fogom.
na a magasság... ott mi a határ? elég törpe :D mondjuk én sem vagyok magas, 160cm... jövőre, vagyis 2022. szeptemberéről beszélek. Fogváltás még nem volt.
Ha valami érdekli, akkor szabálykövető. Illetve ha egy idegen helyen idegen emberekkel (mert a vizsgálat ugye ilyen) van, akkor szerintem minden esetben az.
Nincs magassághatár, se súly. Egyébként mekkora? Átlag 5 éves 105-110 körül van. Ha abból indulok ki, hogy augusztus 31-i gyerekkel, aki születése óta fejlesztésre szorul, vért izzadtunk hogy megadják a plusz 1 évet,
fordítva csak könnyebb lehet, mivel úgy tűnik hogy odafent arra játszanak, hogy minél többen menjenek iskolába.
De ha most múlt 4, akkor még előrehozva is 2 év. Hova sietsz?
A korának megfelel a magassága, egyáltalán nem kicsi. 2 év alatt nő min. 10 centit is.
2022. januárjában kell majd kérvényezned.
Tudom, hogy írtad, hogy ne mondjuk, hogy ne vidd. De mégis, nem kötözködni akarok.
Hatalmas váltás a suli az ovihoz képest, a szabad játék után 6-7-szer 45 percig figyelni, csinálni, amit kérnek. Nekünk már szeptemberben beírogattak, hogy a gyerek nem követi a házirendet. Az enyém simán betöltötte a 6-ot szeptemberre, de megbántam, hogy vittük, a második gyereket már nem vittem, és sokkal jobban járt.
Az, hogy a barátai mennek, nem baj, majd szerez másik barátokat, ez ne legyen szempont.
Én is 1 évvel később vittem suliba. El sem tudnám képzelni, hogy inkább előbb vigyem.
Kérdező! Nagyon kíváncsi vagyok az eredményre, kérlek írd meg, mi lett végül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!