Egy kisiskolás kb mikortól fog magától elkészülni suliba induláskor?
2es vagyok.
Én eleinte rengeteget kiabáltam vele. Utána belefáradtam, úgy döntöttem, le van szrva mindenki véleménye, és onnantól az ágyban felöltöztettem. Igen, még harmadikos korában is én húztam rá a bugyiját. Nem egy dicsőség, de legalább nem veszekedtünk, ez alatt felébredt, és beért a suliba rendesen.
Negyedikben már nem volt erre szükség, kinőtte.
Volt viszont egy olyan osztálytársa, akinek az apja egy reggel megunta a folyamatos cirkuszt, és hagyta lekésni az első órát. A kislány nem tette zsebre, amit a tanító nénitől akkor kapott, és onnantól felkelt rendesen.
14-es, ez is gyerekfüggő. Kollégám mesélte, hogy a középiskolás gyerekét ő viszi kocsival. Át kéne szállni, macerás, így van olyan jófej, hogy reggelente elviszi. Ráadásul fiú, ők azért nem tollászkodnak annyit. Szóval minden reggel elkésett a munkából a gyerek miatt. Egyik reggel közölte vele, hogy jó, akkor én elmentem, te meg mész busszal. Délben felhívta a gyerek, hogy akkor mi van ebédre, mert nem tud mit enni, mert üres a hűtő. Esze ágában nem volt felülni a buszra, és elmenni iskolába! Ha meg igazolatlant ír be a tanár, akkor is te szívsz, mert rád küldik a Gyámhatóságot. Szóval a végén még igazolta is a gyereknek.
Amúgy azt tudod csinálni, hogy akkor fél órával előbb kelted.
Mi 8.-ig vittük a lányomat suliba, és igen, mi is minden áldott nap elkéstünk. Most busszal jár gimibe, soha le nem késte eddig. Szóval csak beérnek, csak lassan.
A fiam viszont másodikos kora óta teljesen egyedül jár suliba (ez a helyi suli, a lányomat máshova hordtuk). Ébresztőre kell, öltözik egyedül. Mondjuk vele előfordul azért heti egyszer, hogy benyomja a szundi gombot, és elaludna, ha nem kelteném én. De utána is önálló.
Ha nem tudtunk felkelni reggel, akkor korábban kellett lefeküdnünk előző este, és ki kellett készíteni a ruhákat.
Ha nem tudtunk időben elkészülni, akkor szintén, annyi különbséggel, hogy 15 perccel korábban kellett felkelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!