Egy kisiskolás kb mikortól fog magától elkészülni suliba induláskor?
Mi nagyjából negyedikre jutottunk el odáig, hogy többé-kevésbé önálló volt. Mondani akkor is kellett, hogy épp mi a feladat, de szó nélkül csinálta. Most ötödikes, már csak a kelés nehéz, a többi teljesen önállóan megy.
Nem hittem, hogy valaha eljutunk idáig, mert korábban vele is nagyon nehéz volt.
Nincs trükk, megérett rá, ennyi.
Velünk anyukám sosem kelt reggel. Elsős koromban a helyi általánosba is egyedül készültem, aztán iskolaváltáskor anya párszor bekísért busszal 3. osztályos koromban a másik iskolába, aztán oda is egyedül jártam. Oda már az öcsémet is én vittem, akkor kezdte az első osztályt.
Minket anya egyedül nevelt,sok volt a gondja, de legalább talpraesettek lettünk. Én 20 éves koromban költöztem el otthonról, 25 éves koromra teljesen felujított családi házban lakom, a saját lábamon állok. Az öcsém még otthon lakik, nagyon szép karriernek örvend.
Van, hogy muszáj a gyerekeknek ebbe beletanulni... Velünk is előfordult, hogy kb 3x elhagytuk a bérletünket, vagy az esernyőnket. Viszont ezekből is tanul az ember fia.
3. osztályos lány.
Reggel megcsinálnom neki a macikávét, ameddig elkortyolgatja megnéz egy mesét. Ez a reggeli rituálé, kb 10-15 perc.
Ezek után magától megy mosdó, mosakodás, öltözés tízórait bepakolja nem kell noszogatni.
Ez kb másodikos kora óta így van. Persze vannak rosszabb napjai de kinek nem. Kíváncsi leszek a kamasz korra mennyire marad így 😄
Mivel én reggelente nagyon korán indulok munkába, a férjem indítja el a gyerekeket suliba. A fiam lassan 10 éves, a kislányom most töltötte be a nyolcat. Mindent kikészítek előző este, bepakoljuk a táskákat,mindez a feltétele a reggeli békés készülődésnek.
A kisfiunk nagyon lassú, álmodozó típus, Őt ébreszteni, noszogatni kell 5 percenként, a kislányunk viszont sokszor magától ébred, a kikészítettem ruhát pikk-pakk felveszi, fogat mos, egyedül a haját nem tudja egyedül rendbe tenni, mert fenék alá ér, azzal még csak próbálkozik, de reggelente nincs idő, a férjem szokta rendbe tenni.
Szerintem még egy pár év, mire mindketten eljutnak odáig, hogy akár nélkülünk is elkészülnek időre reggelente.
Én hat évesen kitaláltam, hogy nem 8-ra akarok járni a nővéremmel, hanem 1/2 7-re a szüleimmel. Ha nem készültem el időben, akkor mehettem a nővéremmel 8-ra.
Viszont 5-10 perc késés belefért, a szüleim sem bírtak elindulni időben soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!