Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit tegyünk ezzel a tanárral?

Mit tegyünk ezzel a tanárral?

Figyelt kérdés

Ma tudtam meg a fiamtól, hogy a felsős tesitanárnő a fiúkat, de csak a fiúkat verbálisan bántalmazza.

Ha valaki nem képes végrehajtani tökéletesen a feladatot, fogyatékosnak, nyomoréknak, idiótának titulálja.

A tanárnő még nem végzett az iskolában, de tavaly óta tanítja őket. Kb.22 éves, és az anyja is a suliban tanít.

Ma a fiam sírt, mikor hazajött. Alig tudtam kiszedni belőle, mi a baja, és utána több szülőt megkérdeztem, és igazolta a gyerekük, hogy ez igaz, amit az enyém állít.

Elvileg egyest adott neki, mert gyakorlás közben bukfenc után az egyensúlyából kibillent, és mosolygni kezdett magán. Erre a tanár leidiótázta, és egyessel a padra küldte.

A fiam egyébként sportoló egy egyesületben, szóval nem nyeretlen kétéves. Egyszerűen az igazságérzete miatt nem érti ezt az egészet, miért bánik valaki, pláne egy tanár így vele.

Ti mit tennének?

A tanár elismerni nem fogja, arra gondoltam, szülőin az egész osztály előtt fogom felvetni a problémát.

Volt már valaki ilyen helyzetben? Milyen megoldást talált végül?

2023. jan. 26. 17:52
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
79%

Egy ideális világban igazatok lenne. De a közoktatás Magyarországon már minden csak nem ideális. Lehet itt hőzöngeni, de most őszintén valaha ért el bármit azzal, ha bement az igazgatóhöz hőbölögni? Megváltozott a tanár? Esetleg kirúgták?

És az ellenkezője? Hogy annál jobban rászállt a gyerekre?

Felesleges itt egymás torkának ugrani. Tény, hogy a tanárok frusztráltak, joggal. Nem jogos, hogy ezt olyan gyereken töltik ki, aki nem tett hozzá a frusztrációhoz. Ennek ellenére a legtöbb, amit tudtok tenni, hogy bementek elbeszélgetni a tanárral. Az ő viselkedését egyáltalán nem szabad minősíteni! Ti hogy reagálnátok rá? Meg kell mondani, hogy a gyerek szeretne ötös lenni, mert a kedvenc tantárgya, és szeretne jobban teljesíteni. Mit lehet tenni? Ha látja a tanár az igyekezetet a szülő és a gyerek részéről, akkor vissza fog venni. Ez általában bejön. Ha egy bunkó, akkor nem fog visszavenni. Az igazgatóhoz, meg a fenntartóhoz felesleges menni.

Egyébként bírom, amikor itt mindenkit lepontozgattok, aki leírja, hogy nincs tanár, nem lehet semmit tenni. Ha meg szólok szülőin, hogy gondom van egy tanárral, jobb esetben mindenki lesütött szemmel hallgat, rosszabb esetben a többi szülő hurrog le. Akkor hol vagytok, nagyszájúak?

2023. jan. 29. 18:38
 42/45 anonim ***** válasza:
100%
Én ott vagyok,nem csak a szám nagy,de sajnos a lesütött szemeket tapasztalom én is.Ezért mondom,hogy ezt senki ne hagyja,mert ez így nem mehet.Ha meg ndenki szólna,mindenki menne feljebb,és nem 1 gyerek szülője szólna, akkor eltussolni sem lehetne ilyet,az alkalmatlan igenis ki lenne szűrve,és talán nem lenne ez az általánosítás sem, akkor a vágyott megbecsülésre is nagyobb lenne az esélyük a tanároknak.Ez nekik is érdekük lenne egyébként.De ameddig van olyan tesitanár,aki arra buzdít egy osztályt,hogy xy-t verd meg,mert akkor 5-öst adok,addig nincs miről beszélni.Napokban történt, híradóban bemutatott eset,amit a tanár be is ismert.Innentől kezdve,aki ehez aszisztál,és azzal intéz el ilyen,vagy hasonló esetet,hogy nem szólok,úgysem lesz semmi,inkább elviszem a gyereket máshova,az ugyanúgy tehet arról,hogy itt tartunk.Tudjátok:Bűnösök közt cinkos aki néma.
2023. jan. 30. 11:20
 43/45 anonim ***** válasza:
28%
42-es, nyilván vannak fokozatok. Ha ilyesmit tapasztalnék, még a fenntartóhoz is elmennék. De hogy lehülyézi a gyereket a tesitanár, meg négyest ad neki, hát már ne haragudjatok, de megvonnám a vállam.
2023. jan. 30. 12:46
 44/45 anonim ***** válasza:
77%
Ez a lány 22 éves,és még nem is tanár.Így kezdődik,hogy lehülyézi,megalázza, aztán azt gondolja,hogy mindent lehet.A szimplán 4-esért én se szólnék,mondjuk,ha csak 4-est adna meg rosszabbat bármire, akkor már igen.Nekünk már írtam,hogy pont a tesi is egy sarkalatos pont,mert ebbe az irányba szeretne továbbtanulni majd,és mivel válogatott szintű sportoló,nehezen nyelném le,hogy nem tud szerinte mondjuk egy bukfencet rendesen megcsinálni.Lehet,hogy különbül megcsinál bármit,mint a tanárnéni.Szóval ez is egy darabig menne el nálam csak.A gyerek önbizalmát rombolni éppen olyan hiba,mint igazságtalanul bántani.Nade mindegy!
2023. jan. 30. 14:17
 45/45 anonim ***** válasza:
11%

44-es, majd lesz ez még rosszabb is!

Bennünket még vertek is a tanárok egyébként.

2023. jan. 30. 15:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!