Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit tegyünk ezzel a tanárral?

Mit tegyünk ezzel a tanárral?

Figyelt kérdés

Ma tudtam meg a fiamtól, hogy a felsős tesitanárnő a fiúkat, de csak a fiúkat verbálisan bántalmazza.

Ha valaki nem képes végrehajtani tökéletesen a feladatot, fogyatékosnak, nyomoréknak, idiótának titulálja.

A tanárnő még nem végzett az iskolában, de tavaly óta tanítja őket. Kb.22 éves, és az anyja is a suliban tanít.

Ma a fiam sírt, mikor hazajött. Alig tudtam kiszedni belőle, mi a baja, és utána több szülőt megkérdeztem, és igazolta a gyerekük, hogy ez igaz, amit az enyém állít.

Elvileg egyest adott neki, mert gyakorlás közben bukfenc után az egyensúlyából kibillent, és mosolygni kezdett magán. Erre a tanár leidiótázta, és egyessel a padra küldte.

A fiam egyébként sportoló egy egyesületben, szóval nem nyeretlen kétéves. Egyszerűen az igazságérzete miatt nem érti ezt az egészet, miért bánik valaki, pláne egy tanár így vele.

Ti mit tennének?

A tanár elismerni nem fogja, arra gondoltam, szülőin az egész osztály előtt fogom felvetni a problémát.

Volt már valaki ilyen helyzetben? Milyen megoldást talált végül?

2023. jan. 26. 17:52
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
33%

20-as, elméletben még igazad is van, de ez nem az az ország. Egy fecske nem csinál nyarat. Én akárhányszor szóltam, hogy a tanárral gond van, soha nem történt semmi, és még jobban rászállt a gyerekemre. A vége az lett, hogy iskolát kellett váltanunk. Soha nem állt ki a többi szülő, hogy neki is gondja van, pedig tudom, hogy volt. Szóval akkor mit lehet tenni?

Tesitanár. A tesijegyen nem múlik a gyerek továbbtanulása. Mint írtam lehet szólni a tanárnak, hogy vegyen vissza, vagy megteszi, vagy nem. De mást nem tudsz tenni, mert kitenni nem fogják.

Nem hinném, hogy ez a szülőkön múlik. Amíg nettó 200.000-at kap egy tanár, addig nem fognak sorba állni ezekért az állásokért.

2023. jan. 27. 12:21
 22/45 anonim ***** válasza:
89%
Feljebb kell menni,ha nem változik.Az nem tartozik ide,hogy mennyit keres.Arról nem a gyerek,nem a szülő tehet.
2023. jan. 27. 12:49
 23/45 anonim ***** válasza:
23%
Ez mind igaz, de a gyakorlatban ez nem így működik. Te voltál már fogadóórán, beszéltél már tanárral?
2023. jan. 27. 13:02
 24/45 A kérdező kommentje:

Én a 21-es állítását tudom alátámasztani. Volt gondjuk a gyerekeknek alsóban is egy tanárral, nemhogy nem volt soha baja belőle, egyre feljebb gyalogol a ranglétrán. Még a többi pedagógus is utálja, és megveti. Sokkal jobban nyírta azt a gyereket, akinek az anyja szólni mert. Csak osztály vagy iskola váltással lehetett megoldani.

Viszont most azért tettem fel a kérdést, hátha valaki tud olyan tuti módszert, amikor a tanár visszavett a szemétkedésből.

2023. jan. 27. 13:58
 25/45 anonim ***** válasza:
100%
Igen,voltam fogadóórán,4 gyerekem van.Nálunk megoldotta a problémát az is,ha beszéltem vele.Igaz nekünk ekkora gondunk nem volt,csak az,hogy a valóban élénk gyerekekre volt fogva már minden,de annyira,hogy olyan órán kapott egyszer beírást,amin nem volt ott.Ugyanis beteg lett,hazaküldte az osztályfőnök.Utána ökörködtek a többiek órán,és a kedves tanár mindenkinek beírt.Bementem,szóltam.Ha ez nem használt volna akkor igazgató,utána fenntartó,és a KLIK vagy mifene neve van már.Nincs olyan,hogy mindenhol elhajtanak.Írásban kell panaszt tenni,annak van nyoma.Itt első körben,ha több gyereket is aláz a kis még senki,hiszen nem is végzett még, akkor több szülővel együtt a tesitanárral kell beszélni.Ha nem megy, akkor igazgatónak szólni,ha ő is védi, akkor még feljebb menni.Igazából engem ha az igazgató sem tenne semmit, akkor nem igazán érdekelnének a személyiségi jogai,valóban készítenék felvételt.Lehet iskolát is váltani,az is megoldás lehet,csak nem mindenhol megoldható,mert mondjuk nálunk is csak egy suli van.Valahol el kellene ezt kezdeni szankcionáltatni,mert az a tapasztalat,hogy sok alkalmatlan személy kerül gyerek közelbe sajnos,és ennek nagyon meg lehet inni a levét.Lelki bajoktól,a testi tünetekig minden lehet ebből, arról ne is beszéljünk,hogy a tanulás megutálása mit eredményez.Az egy fecske nem csinál nyarattal részben egyet értek,de pont ezért kellene egymás mellé állni szülőknek,nem pedig elbújni mikor már ügy van a dologból.Valószínűleg nem egy gyerekkel csinálja ezt.
2023. jan. 27. 14:20
 26/45 anonim ***** válasza:
100%
Ja,amúgy az én gyerekem jövője meg pont a tesi hegyen fog múlni részben,mert ő nagyon olyan verseny sportol,ezzel szeretne foglalkozni a jövőjében,és tehetséges is.Szóval nekünk pont számítana.De lehet ez rajz,vagy technika is,ha valakinek még ahoz van tehetsége,és azzal szeretne továbbmenni.Tagozatos iskolák nézik ezeket a jegyeket.Nyilván nem vesznek fel alig meg nem bukó gyereket sporttagozatos középsuliba,vagy egy művészibe aki rajzból 2-es.Úgyhogy ezért nem szabad hagyni
2023. jan. 27. 14:30
 27/45 anonim ***** válasza:
100%
*komolyan versenysportol
2023. jan. 27. 14:34
 28/45 A kérdező kommentje:

Sajnos nálunk a szülők nem mernek szólni. Megtanították nekik, hogy nem érdemes. Vagy nem akarnak belekeveredni. Esetleg féltik a sajátjukat, és örülnek, ha más elintézi helyettük.

De van olyan, akinek nem piszkálják a gyerekét, és még örül is, hogy a másét igen, mert így az övét nem.

Lehet az is, hogy nem tudnak róla, és azt hiszik, kitaláljuk, mert a tanárnak rosszat akarunk...

Akikkel eddig beszéltem, inkább nem akarnak szólni, és így eljönni sem a szülőire.

Borzasztó ez az érdektelenség!

Egyenes út a tanároknak afelé, hogy bármit megtehetnek, mert senki sem fog szólni...

Nem értek egyet viszont a meneküléssel. Attól nem oldódik meg a probléma!

2023. jan. 27. 15:02
 29/45 anonim ***** válasza:
100%
Hát erre még nem tudok mit mondani sajnos! Akkor meg lehet,hogy nem is a rendszer,vagy legalábbis nem csak az a rossz ugye?Komolyan!Mit várunk akkor?A menekülés nem valódi megoldás.Vagyis hirtelen annak a gyereknek igen,de az összes többinek meg marad a langyos sz@r.És ez viszont rajtunk múlna,míg a fietésük,megbecsülésük meg nem.De akkor ez van.Más okosat nem tudok mondani,de mindenképpen támogasd a saját gyereked,és ezt feltétlenül add a tudtára is.Nálunk az van,hogy én,meg apa vagyunk az "ügyvédjeik",bármit el lehet,el is kell mondani,úgy tudunk segíteni.El is mondják őszintén,ha rossz fát tettek a tűzre.Van érte bünti is,ha olyan a dolog,de ettől egyik sem hülye,meg fogyatékos,meg nyomorék,és ilyet senki nem mondhat nekik.
2023. jan. 27. 15:28
 30/45 anonim ***** válasza:
100%
Igazatok van abban, ha mindenki hallgat, nem lesz változás. De a vége mindig az, hogy én szóltam, a többiek meg mégsem szóltak. És ja, ha csak nekem van problémám, akkor bennem van a hiba, ugye?
2023. jan. 27. 16:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!