Jó ha a gyerek tud írni-olvasni iskola előtt, vagy hagyjam inkább a tanárra?
Rendben, köszönöm!
Akkor inkább hagyom a tanító nénire. :)
Az iskola arra van, hogy megtanítsa ezekre.
Ha már úgy megy oda, hogy mindent tud, unatkozni fog. Persze, a tanárnéninek ez így kényelmesebb, de a gyereknek ez inkább hátrány lesz. Ettől függetlenül ha van kedve, ismerkedjetek a betűkkel és számokkal, de ne tanuljátok meg.
Nekem most volt elsős a lányom, és nem tudott írni olvasni.
A tanító néni azt mondja hogy ha tud olvasni nem nagy baj, de ha írni tud, az elég gáz, mert tuti nem úgy köti a betűket, és nem tudja kinevelni a berögzött írást.
Kitűnő lett így is év végén. 21 ből 2-én tudtak olvasni.
Az En kisfiam nagyon varja az iskolat.
Van olyan foglalkoztato fuzete amiben jatekosan tanitjak az irast,konkretan a betuket.
Amig a nagy tanult mi azt csinaltuk a kicsivel.
Ettol meg nem tud irni.
Viszomt szamolni....na azt tud.ezres szamkorben fejben pillanatok alatt osszead es kivon.konkretan nem tanitottam,csak az utcan,buszon autoban mindog szamoltunk.azt mpndta a tanitoneni,hogy ez nem.unatkozni ogy sem fog.
Amugy En is ugy tudom,hogy konkretan tanitani iskola elott nem kell,nem jo.csak osszezavarod a gyereket mert tuti mashogy mutatod mint az iskolaban a tanar.
Jesszus, mindenképp hagyda a tanárra!!!
Tök mindegy itt hény válaszoló írja, hogy az ő gyereke már tudott és jaj de jó volt, vagy az ő gyereke még nem tudott és jaj de jó volt. Ha teljesen magától, pusztán kérdeződködés útján (ez milyen betű?) nem tanul meg olvasni, akkor hagyd a tanítóra. Írni meg meg se tudnád normálisan tanítani?? Vagy te tudod még reprodukálni a szabálos álló zsinórírást??? Mert én elvégeztem a tanítóképzőt, de bizony biztos vagyok benne, hogy tancsi néni belejavítana az írás munkafüzetembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!