Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mennyire elfogadható, ha...

Mennyire elfogadható, ha tanár rángatja büntetésként a gyerekek fülét?

Figyelt kérdés
Nálunk szülők között is eltér erről a vélemény. Érdekel, itt név nélkül ki mit szól hozzá
2023. jan. 20. 18:02
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
85%
Én nem tartom elfogadhatónak. De azt se, hogy a diák provokálja a tanárt. Nyugton kéne tenni a dolgokat, akkor nem lenne probléma.
2023. jan. 21. 13:08
 32/43 A kérdező kommentje:

Továbbra sem gondolom, hogy fizikai bantalmazassal kell fegyelmezni bárkit. Pláne kisgyereket. Nem hinnem hogy az előző generáció bármiben jobb, csak mert csepelve volt. Sőt.

Ha fele akkora emberkét csak fizikai bantalmazassal lehetne nevelni, igaz, hogy felnott korban is így kellene. Vagy csak a gyengebbet bantjuk, egy velünk egy sulycsoportban levő felnottnel mar nem eszköz? Sajnalok minden gyereket, akik olyan családban nő fel, ahol elfogadott ez.

2023. jan. 21. 18:37
 33/43 anonim ***** válasza:
40%
Oxi,de továbbra sem tudod,hogy akkor mivel kellene fegyelmezni.Nem volt csépelve a mi generációnk se,csak ti nem tudtok különbséget tenni egy fülhúzás meg agyonverés között.Amúgy meg felnőtt korban is igaz,hogy ha pofátlan vagy,vagy kekeckedsz,előbb utóbb emberekre találsz,és pofánvágnak.
2023. jan. 21. 18:56
 34/43 anonim ***** válasza:
77%
Én sem tartom elfogadhatónak!
2023. jan. 22. 08:11
 35/43 A kérdező kommentje:

Az menjen tanárnak, aki alkalmas rá.

Aki idegbetegen füleket rángat, nem alkalmas rá.

Problémás a gyerek, szóljon szülőnek. De nem érhet hozza.

2023. jan. 22. 09:03
 36/43 anonim ***** válasza:
82%
De hiába szól a szülőnek.Van akit el se lehet érni,vagy sz@rik a gyerekre.És hiába szól, attól még ott,és akkor nincs ott a szülő,hogy helyre tegye a gyereket, tehát a probléma nincs megoldva.Arról már nem is beszélek,hogy a sz7lő nem hiszi el,hogy a drága gyermek azt csinálta amit mondanak.Az ővé biztos nem.
2023. jan. 22. 11:03
 37/43 anonim ***** válasza:
27%
Kisasszony órán rendetlenkedett, tanártól szintén fülhúzást kapott, majd ezt elmesélte nekem, itthon, tőlem meg kapott egy nyaklevest. Az apja elkényezteti, hát én nem fogom!
2023. jan. 22. 11:25
 38/43 anonim ***** válasza:
24%

37!

Ez lenne a normális felfogás.

Nem a nyakleves!

Hanem az,hogy otthon is büntetés van. Mert az iskolában rosszalkodott a gyerek.

Csak a mostani sok idióta liberális szülő fel se fogja,hogy az ő prüntyőkéje rossz is lehet.

Természetesen mindig a tanár a hibás. .... Ezért tart ott az ország, ahol.

2023. jan. 22. 11:29
 39/43 A kérdező kommentje:

Sehol nem írtam, hogy nem kell nevelni, vagy büntetni.

Azt tartom továbbra, akit otthon is vernek, nem fog tudni "jó" lenni.

Kell beszélgetni, foglalkozni a gyerekkel. De nyilván mindenki magából indul ki. Nem verem a gyerekem, hanem foglalkozom vele. Ezért elfogadhatatlan, hogy más fizikailag bántalmazza. Nem megoldás.

2023. jan. 22. 14:39
 40/43 anonim ***** válasza:
83%
Én sem verem,soha nem kapott ki tettlegesen,foglalkozunk is vele,nem csak én hanem az apjuk is.Járunk rengeteget kirándulni,sportolnak is,tehát az energia is le van vezetve Alapvetően jó gyerekek,őszinték,mindent elmondanak.Ennek ellenére volt már órán dumálás,sőt volt verekedés is alsóban.Előbbiért kiküldték óráról,utóbbiért a karjánál fogva a falhoz állították a szünet hátralévő részében.Mindkettő jogos volt,és itthon sem volt érte megdicsérve,vagy nem mentem be,hogy mit képzel a tanár,hogy a karjánál rángatja a gyerekemet.Nem kizárólag azért lehet időnként lökött a gyerek,mert otthon bántják,vagy rossz a példa.Akit meg bántanak,meg lopásra,hazugságra nevelnek,az meg nem is fog másból érteni.
2023. jan. 22. 14:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!