Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mennyire elfogadható, ha...

Mennyire elfogadható, ha tanár rángatja büntetésként a gyerekek fülét?

Figyelt kérdés
Nálunk szülők között is eltér erről a vélemény. Érdekel, itt név nélkül ki mit szól hozzá
2023. jan. 20. 18:02
1 2 3 4 5
 21/43 Derjaderja ***** válasza:
70%
Nem elfogadható semmilyen okból.
2023. jan. 20. 19:54
 22/43 anonim ***** válasza:
23%
Oké 19,elfogadom a véleményedet,hogyan szankcionálnád másként?Rászólnak,meg se hallja,nem érdekli.Beírnak neki,még gúnyolódik is(ennek amúgy sincs sok értelme ,a renitens viselkedés nem szűnik meg tőle),ki nem lehet küldeni,de ha mégis, akkor nem megy ki,vagy fenyegetőzik,hogy ennek lesz következménye,mert neki joga van az órán bent lenni.Szülőire a szülők nem is járnak,ha itt vannak is azzal magyarázzak a viselkedést,hogy kamasz,meg biztos hogy nem is úgy volt,és különben is Pistike is csinálta,ő mégse kapott beírást.Na akkor most mi a megoldás? Nyilván ez egy szélsőséges példa volt,van ahol megoldás egy beírás,de csak azért,mert ott még otthon lesz valami következménye, büntetés,szidás.De ez a gyerek valószínűleg nem jut el a fülhúzásig,mert ha rászólnak akkor viselkedik.Na mindegy!Nem akarok tovább vitázni,nekem ha a kölök nem fogad szót, akkor egy fülhúzás belefér.Indokolatlanul nem,de nem nagyon hiszem,hogy csak úgy random meghúzták a fülét,pedig semmit sem csinált.
2023. jan. 20. 19:55
 23/43 anonim ***** válasza:
32%

Itt a környéken egy tanárt azért késelt meg egy középiskolás diák, mert nem értett egyet a tanár tanítási stílusával és mert neki hármas osztályzatot adni.Lehet ha már általánosban kicsit nevelhetik ilyen n történik és marhára nem normális az se hogy általános iskolai tanárokat rugdoshatnak miközben az semmit sem tehet.

Szomorú hogy annyi idióta szülő van aki aztán mikor kamasz a gyerek és szetveri a házat vagy xarik jobb esetben csak a szülő fejére,szettárja a kezét hogy nem érti.Ilyen is van rengeteg.

2023. jan. 20. 19:56
 24/43 anonim ***** válasza:
26%
Erről beszélek 23.Egy tanár se hobbiból fegyelmez,vagy próbál fegyelmezni.Aki mégis,azt nyilván ki kell szűrni,és elzavarni a pályáról,de ebből a kérdésből is süt,hogy a gyerek nem normális viselkedéséért,még a tanárt akarják elővenni.Meg kell nevelni a gyereket, akkor nem lesz huzigálva a füle.Az én gyerekem is volt már kiküldve óráról egyszer,mert nem hagyta abba a dumát,és a levelezést.A tanárnő felhívott,hogy ez volt,kiküldte.Mondtam,hogy nagyon jól tette,majd elővettem itthon a kölköt.Nem felháborodtam,és mentem,hogy miatt,hogy kiküldte,hát joga van.Volt itthon büntetés,és rájött,hogy megszívta,mert azt se tudja mit mondott órán a tanár.Ha visszabeszélt volna,vagy gúnyolódik, akkor nem háborodtam volna fel a fülhúzáson sem.A mi időnkben még alkalmazák,semmi bajunk nincs,nem verjük itthon a gyerekeket,nem vagyunk depressziós lelkibetegek,de eszünkbe se jutott volna felnőttet fenyegetni,vagy bántani.Röhej,hogy a gyerek megszégyeníthet, fizikailag bánthat bármilyen felnőttet,mert nem lehet ellene semmivel fellépni
2023. jan. 20. 20:09
 25/43 anonim ***** válasza:
30%
Jól teszi, a mai kölyköknek pont ez hiányzik.
2023. jan. 20. 22:08
 26/43 anonim ***** válasza:
25%

Azért az nem semmi, hogy egyeseknél az van bent suliban, hogy a tanár rúg és késel, vagy csak pletykalapokból tájékozódtok, hogy mélyszegény-szegregált sulikban mit tesz a sérült gyerek?

Általában "csak" káromkodnak, kibeszélik a tanárt a háta mögött, nagyon max órán megdobálják mikor háttal áll, majd tettetik, hogy nem ők voltak. Egymást szokták verni.

A nehezen kezelhető, magatartászavarosok, adhdsok, autik szoktak extrábbakat produkálni, nekik külön árnyékpedagógus kéne, mindig mellettük, hogy elkapja a kezük, mielőtt ütnek, kivezetni őket, mielőtt kibuknak, meghallgatni a dolgaikat.. Eddig több suliba járt a gyerekem, több ismerős van, sehol nem ütik a tanárt átlagos sulikban. Szemtelenek, trágárok, kibeszélnek, max papírral dobálják viccből, mikor hátat fordít.

2023. jan. 21. 04:57
 27/43 A kérdező kommentje:

Huh eléggé eltértünk néha a témától.

Rendszere fülrágatásra gondolok, fájdalomokozás a cél.

Azt gondolom tiszteletet nem ezzel lehet elérni. Sőt.

Nem gondolom, hogy most több fiatal támadna idősre mint korábban, csak hogy gyorsabban terjednek a hírek.

Én nem tartom elfogadhatónak a fülrágatást és meglep aki igen. Ha a saját gyerekével csinálnák, akkor is? Mert nálunk itthon sem "divat" a verés. Ha valaki tűri, hogy bent verjék, akkor nyilván otthon is ezt teszik. Így meg már megvan, miért rossz az a gyerek.

2023. jan. 21. 09:44
 28/43 anonim ***** válasza:
26%

Ja, már az is teljesen normális, ha hátba dobálják a tanárt vagy épp tiszteletlenek vele és mikor ugyanazt kapja vissza a kicsi csillag akkor meg fel van háborodva , mert NEKI jár a tisztelet, NEKI jogai vannak.

Elég szomorú ,hogy ilyen retardált társadalmat építünk ahol csak NEKÜNK van jogunk.

Amúgy 26 nem szegregált iskolában történt és országosan szó volt róla, ha te erről nem hallottál az csak a tájékozatlanságodat mutatja.A srác szülei meg teljesen átlagos szülők voltak mint te vagy én. Most majd a börtönben megtanulja a fiú, hogy a dolgainak mi a következménye.

Az hogy az iskolákban egyre több helyen szükség van iskolaőrre elég szomorú fejlemény, nem a tanárok ellen vannak ott hanem a gyerekek miatt.

Kérdező, ha majd a szülő veszi a fáradságot, neveli a gyerekét kiskorától a tiszteletre ,akkor a gyerek tudja tisztelni az embertársait.Viszont az a szülő aki inkább a gyerek kezébe nyomja a kütyüt csakhogy ne kelljen foglalkozni vele, az lópikulát nem tanít a gyereknek. Nagyon sokmindent taníthatna a szülő, de nem teszi.Ha hazamegy Piroska és rinyál a tanárra, akkor a szülő azt mondja mert az hülye tanár, az nem is tudja hogy kell tanítani.Te kicsi csillag olyan nagyon okos vagy csak a tanár hülye.És anyuci vagy apuci megy be panaszkodni a tanárra vagy épp a tanárnak rinyálni.NA így nő fel ez a szerintetek csodálatos generáció:D

2023. jan. 21. 11:03
 29/43 anonim ***** válasza:
14%
Teljesen igazad van 28,én is ezt tapasztalom.Vidéken 1 db iskola van,oda jár mindenki,nincs külön a normális,meg nem normális gyerekeknek.Nálunk is szükség van iskolaőrre,vártak már gyereket a testvérek bicskával a suli előtt.Nem,nálunk nincs itthon verés,de ha a kölyköm szemtelen,nem háborodok fel,ha meghúzzák a fülét.Ez nem verés.És engem meg az háborít fel,hogy a "csak"trágárkodnak,csak egymást verik,csak megdobálják,csak kibeszélik normális Nem normális!Én elmondtam a gyerekeknek,hogy az iskolában a tanár a főnök,az van amit ő mond.Ha hülyeség, akkor is azt csinálja és kész.Nincs joga felülbírálni egy fenőtt utasítását.Órán meg csendben figyel, nem galacsint dobál,mert az a dolga,hogy tanuljon.Nem jó irányba megyünk.Ha ma lehet csak galacsinnal dobálni,holnap akkor lehet csak visszapofázni,holnapután csak pofozkodni.
2023. jan. 21. 11:32
 30/43 anonim ***** válasza:
14%
Na itt a gond kérdező,hogy szerinted a fájdalom okozás a cél.Nem az Az a cél,hogy az értetlen, neveletlen kölykök normálisan viselkedjen,szót fogadjon.Ha ezt nem tudja elérni azzal,hogy rászól, akkor valamit tennie kell még.Ha csak annak van bármilyen eredménye,hogy fizikailag érzi a gyerek,hogy mostmár le kéne állni, akkor ez van.Ne add a gyerek alá a lovat,hanem inkább neveld meg,hogy ne legyen miért a fülét húzgálni.Gondolom te is csak csendben mosolyognál azon,ha kibeszélnének,hátba dobálnának,hangzavar lenne és nem tudnád a munkádat véletlenül se kiabálnál,vagy raknál helyre egy neveletlen kiskölyköt.Nem verte szét nadrágszíjjal,ti miről beszéltek?De minek is tépjük itt a szánkat,mikor már a sarokba állítás is bűn.Csak még senki nem válaszolta meg,hogy akkor mégis mit kellene csinálni?A mai gyerekek a beíráson is csak nevetnek,otthon meg még őket sajnalják,nemhogy megszidnák érte.
2023. jan. 21. 11:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!