Milyen tanítási stílus jellemző gyermeked iskolájára?
Most ez így lehet túl általános, de az érdekel, hogy jellemzőbb e az, hogy
A)
a gyereket bevonják az órába, aktívan részt vesz, elmondhatja önálló gondolatait a témáról, kérdezhet, választ kap, felébresztik a kíváncsiságát, már órán elsajátítja a tanulnivalót mivel aktívan részese volt
vagy inkább az jellemző, hogy
B)
a tanár magyaráz, a diák figyel, nem javasolt közbeszólni, kérdezni, mert haladni kell az anyaggal, mindent le kell másolni a füzetbe a tábláról/egyéb eszközről, ha nem jut időd leírni, így jártál, haladni kell, a diák szerepe itt tehát passzív, az az elvárás, hogy kövesse a tanár utasításait
Én konkrétan felsős gyerekem miatt kérdezem, de érdekel bármely korosztály tapasztalata.
Nem hinném, hogy tanárfüggő, tényleg eléggé kötött a tananyag, és nagyon sok. Tantárgytól talán függ, az angolórák elég játékosak, és nagyjából órán meg is tanulják az anyagot. Következésképpen elég lassan is haladnak, 4 éve tanulja a gyerek, de még nem jutottak el odáig, hogy múlt idő.
A töri a legrosszabb, szinte csak másolnak órán. Utálja is. Pedig lehetne azt nagyon érdekesen csinálni, de valahogy nem megy nekik. Pedig már a második tanára, de az előző pont ugyanezt csinálta.
Felsős, 6. osztály.
A
Olyan suliba mint a B nem vittem volna.
Nálunk vegyes. Alapvetően matekra, írásra, olvasásra a B, ami szerintem helyes, Nyelvtan, tölteléktárgyak A.
Szerintem ez így oké, az egyiket érteni kell, felfogni és csendben gyakorolni, a többi, pl etika, ének, ott nyugodtan lehet kötetlen. A matekjuk olyan részletes és alapos, hogy már attól rosszul vagyok, hogy milliomodszor is ellenőrzöm ugyanazt a logikát, a gyerek meg attól, hogy leírja ugyanazt.. írásra ugyanez. Szájbarágós, aki ezen felül is kérdez, mert nem érti, járjon korrepetálásra. Inkább az a bajom, hogy sok az anyag, sokszor van ugyanaz, a gyerek nem győzi írni, fáj a keze. Matek 3-4 oldal egy nap, Nyelvtan 2-3, és így vannak kb közelítve az ideálishoz. Nem kell ilyen sok ugyanabból a típusból.
8-assal értek egyet. Nem mindenhol van ám választék. Ráadásul amilyen a pedagógusok helyzete ebben az országban, nyugodtan lehet választani tanító nénit, úgysem marad ő 4 évig. A felsőről meg már ne is beszéljünk. 10-ből legalább egy csapnivaló tanár minden iskolában van.
És a magániskolákban sem fizetnek sokkal többet a tanároknak, tapasztalatból mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!