Alsóban mennyire jellemző az iskolaváltás? Nálatok volt már lemorzsolódás?
Szerintem azért van pár.
Fiam egy falusi iskolába jár, 4.es, minden évben volt változás, egy gyerek lebukott, egyet elvittek. Aztán jött helyette költözés miatt 3 másik.
Idén megint 3-mal kevesebben lesznek, mert elmennek 8 osztályos gimibe.
Lányom egy nagyon jó városi suliba jár, náluk is minden évben, sőt félékor is érkezik, elmegy 1-2 gyerek.
Én azt hittem, ez nem ennyire jellemző, de úgy látszik mégis.
A fiam harmadikos. Nagyon jó a tanítónője és az osztályközösség is, így már 5 gyerek érkezett hozzájuk, így huszonkilencen vannak. Az évfolyam másik két osztályában viszont folyamatos a lemorzsolódás 19 és 17 gyerek jár oda, pedig ők is 20 fő felett voltak még elsőben. Főként viselkedés problémák vannak ezekben az osztályokban.
A fiamékhoz év elején egyszerre érkezett 3 kislány, akik egy osztályba jártak egy másik iskolában. Ők is a folyamatos terror miatt váltottak. Horror sztorikat meséltek.Felrepedt szemöldökről, hasba rúgásról, egyikük már fizikailag rosszul volt reggelente, ha iskolába kellett menni.
Komolyan ilyenek vannak mint az utolsó irja????
Fiam 5.-es, imádjuk a sulit. Költözés miatt vannak váltások, illetve viselkedesproblema miatt(autista gyerek, elsőben derült ki).
Lanyom is itt jart végig, naluk is költözes + 1-2 szülő átrakta inkább versenyistállóba a gyereket.
Abszolút gyerekbarát suli, csak úgy nem vesznek be újakat, azt a gyerekek döntik el alapvetően pár nap-1 hét próbaidő után :-)
Még első előtt majdnem váltottunk augusztusban. Aztán elsőben félévkor jött új kisfiú (párhuzamos osztályba) költözés miatt, második év elején új kislány, csak mert nem voltak megelégedve a másik sulival és szintén költözés miatt új kisfiú.
Akik pedig lemaradtak, azok azért, mert maradtak elsőben.
Én mindkét gyerekemmel még alsóban váltottam iskolát. Nem bántam meg egyáltalán, sokkal korábban kellett volna.
A lányomat 3.osztály félévkor vittem el. Nagyon rossz volt az osztály, volt, hogy ő is komolyabban megsérült, rádobtak egy padot. Tanárok jöttek-mentek, végig vártunk egy állandót, akit végül kaptunk nagyon undok volt, a gyerek utálta, szorongott, sírva ment iskolába. Azt mondta mindegy milyen iskolába visszük, de innen el.
A fiamat meg ugyanoda irattuk, ahova a lányomat vittük. A sztori esküszöm hasonló, elsőben 9 tanára volt, a gyerek nem bírta, kellett volna az állandóság. Őt másodikban vittük vissza mégis a körzetesbe, nem nagyon akartunk már egy harmadik iskolába járkálni, hallottam, hogy abban az osztályban jók a tanárok.
Sajnos a tanárhiány miatt sok suliban óriási a káosz, meg most már egyre több a deviáns gyerek. Amúgy költözés miatt is jönnek-mennek rendszeresen a gyerekek.
Az én fiamat lelkileg nyomorította meg a tanítónénije- hálistennek elhoztuk onnan második év végén. 4. év végére helyrejött a gyerek.... :(
Sajnos vannak ilyen horror sztorik.
Egyébként a mostani osztályába szinte minden év elején jön új gyerek, de mentek is el. Az egyik lány egy konfliktus miatt ment el, egy másik elköltözött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!