Mi jellemző a tanárokra pótvizsgán, mennyire jóindulatúak?
14 éves fiam történelemből pótvizsgázik, súlyos figyelemzavara van, 75- s IQ- ja...
Normál általános iskola, ha sikerül a vizsga mehet 8. osztályba.
75-ös IQ-val normál suliban 14 évesen 7. végére csak 1 tantárgyból bukni szerintem maga a megtestesült álom.
Ilyen háttérrel ha minimálisan is tanult, készült, igyekszik, nincs az a pedagógus, aki megbuktatná.
Ez sok mindenen múlik. Ha kisiskola, és úgyis ugyanaz a tanár fogja tanítani, aki eddig, akkor át fogja engedni, mert nem célja, hogy még egy évet kelljen vele szenvednie. Persze vannak olyan kockák, akik meg vannak róla győződve, hogyha nem tanulja meg az anyagot, akkor kb. összedől a világ. Nálunk is ilyen volt az ofő, földrajz-biológia szakos, és volt nálunk egy kislány, aki nagyon gyenge volt, már többször bukott. Én akkor sem értettem, hogy miért nem rugdossák át egy kettessel, az általános iskolai bizonyítvány egy nagy nullával egyenlő, még takarítani sem mehet el nélküle. De az ofő ott háborgott, hogy ki sem nyitotta a tankönyvet.
Amúgy persze az is sokat számít, hogy a gyerek mennyire nehezíti meg a tanár munkáját év közben, mert ha csak simán tanulási zavaros, de amúgy szavát sem hallani, nyilván nagyobb jóindulatot várhat el, mintha szétverné az osztályt. Az ilyen gyerekekkel úgy állnak bosszút a tanárok, hogy buktatják. Már ha másik tanárhoz kerül, mert magával nem nagyon akar kitolni.
2-es, azért vigyázz az ilyen kijelentésekkel! A Pedagógiai Szakszolgálaton érdekes az IQ-teszt mérés. Nem a Raven-teszttel csinálják, hanem egy komplex képességfelmérő teszt van.
Az én fiamnak 88-as IQ jött ki. A feladatokat felolvasta a nő, és egyszer. A gyerek visszakérdezett, hogy ismételje meg, és az volt a válasz, hogy a szabály szerint csak egyszer mondhatja el. Egy figyelemzavaros és beszédfogyatékos gyereknek?! Na, gratulálok. Nem is értette mi a kérdés, nem azért nem tudott válaszolni, mert alacsony az IQ-ja, hanem azért, mert logopédiai problémája van.
Amikor bekerült az iskolába, az igazgatónő speciális tantervet akart neki kiírni. Mondtam, hogy azért várjuk meg a végét! Most lesz 5.-es, és minden évben dicsérettel végzett. Most voltunk felülvizsgálaton, és mondtam a Szakszolgálaton, hogy én nagyon szeretném, ha azt a 88-at onnan a címlapról kitörölnék, mert nagyon diszkriminatív. Minden hülyének elmondta a pedagógusokat, meg engem is, hogy nem tudjuk, hogy 70 alatt enyhe szellemi fogyatékos valaki, és a 88 az milyen jó eredmény. Én hiába mondtam neki, hogy nem, nem 70 alatt, hanem az iskolában azt tanítják, hogy 100-as IQ a normál. Azt mondta, hogy rosszul tudom. Na, szerintetek?
Szóval a 75-ös IQ az teljesen jó.
Nem, 75 nem jó sehogy. 100 az átlag.
Ezért mondom, ha 75-ös IQ-val 14 évesen 7. osztályos volt, akkor eddig nem bukott, tehát teljesen rendben van a gyerek tanulása. Meglepődnék, ha megbuktatták volna.
Hát tudod, én fel lettem világosítva, hogy nem 100 az átlag. ezt a levelezést szívesen bevinném a gyógypedagógusnak, hogy lássa, mert sehogy nem tudtam meggyőzni, hogyha ilyeneket írnak a papírra, akkor mindenki szellemi fogyatékosnak fogja nézni a gyereket. Nyilván nem az, ha eljutott 7.-be integrált osztályban.
Egyébként van olyan ismerősöm is, aki 7.-ben vitte el a lányát kivizsgálásra, és az jött ki, hogy 66-os az IQ-ja. Integrált iskolába járt, igaz, matek 2, de akkor is. Kb. egy szobanövénynek van 66-os IQ-ja.
De, 100, hiszen a rendes, vlóban mérő IQ teszteket folyamatosan arra kalibrálják, hogy 100 legyen az átlag, onnan szórjon mkét irányba kb egyenletesen.
Ha ennek ellentmondó levezetést találtál, akkor az nem megfelelő.
Nyilván, ha 100 az átlag és hosszabb időn keresztül 70-80 pontos tesztek nagyobb számban születnek, mint 120-130 pontosak, akkor ez a 100 elindul lefelé és "bekalibrálódik" oda, ahol korábban mondjuk a 97 vagy 95 volt. De ettől a pillanattól már ezt tekintik 100-nak, ez az értéke.
A 66-os IQ pedig erősen alacsony intellektus, értelmi fogyatékosság. Szóval valaki nagyot (vagyis jelen esetben kicsit) akart mondani, de azért ez egyáltalán nem hihető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!