Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogyan működik egy iskolapszic...

Hogyan működik egy iskolapszichológus? A tanár azt állítja, neki mond el mindent, nem a szülőnek.

Figyelt kérdés
Nem az lenne normális hogy az iskolapszichológus és szülő közt van kapcsolat?

2022. okt. 13. 09:31
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:

A tanár azt mondta a pszichologus őt mindenről mindig tájékoztatja.

Tárgytalan a kérdés. Nekem igy nincs bizalmam, hogy a gyerekemet mögötte és mögöttem beszélik ki.

2022. okt. 13. 12:15
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nincs. Keresd fel az iskolpszichológust. Ha ilyet csinálna azonnal visszavonnák az engedélyét.
2022. okt. 13. 12:58
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben megkeresném az iskolapszichológust és kikérdezném.

1. Konkrétan lát-e valami problémát a gyerekemmel?

2. Mi az oka, hogy a tanárral igen, de velem nem akarja megosztani, amit a gyerekem mond?

3. A tanár felé nem áll fenn titoktartási kötelezettsége? Még inkább, mint a szülő felé? Én el tudom fogadni, hogy egy bántalmazó szülőnek nem mondják el, hogy a gyereke mit mondott róla. De a tanárnak mindig mindent? Ő talán nem élhet vele vissza?

2022. okt. 13. 13:03
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

"A tanár azt mondta a pszichologus őt mindenről mindig tájékoztatja."

Ez inkább a tanár saját fontosságérzetének fitogtatásának hangzik, mint a valóságnak.

Beszélj az iskolapszichológussal.

2022. okt. 13. 13:05
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Az iskolapszichológus a tanárnak sem mondhatja el azt, amibe a gyerek nem egyezett bele (kivéve ugye ha valami ön- vagy közveszélyes dologról lesz tudomása ahogy már írták). Ha belegondolsz logikus is így. Mégis ki nyílna meg egy pszichológusnak, ha tudná, hogy az utána mindent elpletykál akár a tanároknak, akár a szülőknek? Ennek a szakmának az egyik lényege az, hogy a gyerek megbízzon benne. Ehhez az a tudat kell, hogy ami ott elhangzik, az kettőjük között marad. Úgyhogy szerintem a tanár csak nagyot akart mondani ezzel.
2022. okt. 13. 13:56
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
A tanár hazudik.
2022. okt. 13. 14:20
 37/40 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem vidéken le se tojják a szabályokat, simán megpletykálják a dolgokat.

Normálisabb helyeken kevésbé baráti a viszony köztük, és ott csak a tanár a saját jelentőségét szeretné így növelni, magának is hazudik kb, de neked biztos.

Én ha futná rá, magánpszichológushoz vinném, de már borítékolhatsz egy olyat, hogy nem figyelsz rá eleget, ezért mindenfélét kitalál.

Amúgy nincs olyan kifejezés, hogy "reálban", úgy mondják, hogy nincs realitásérzéke. Ezekért amúgy nevetséges lenne mindenféle bizottsághoz meg fejlesztésekre, terápiára vinni, legalább közepesek a tanulmányi eredményei, követi a szabályok nagy részét, van, akivel jóban van legalább néha, nem ön vagy közveszélyes, egészségesen alszik, ürít(nem pisil be pl), nincs kirívó, bizarr viselkedése, akkor már bőven elég jó gyereknek, a többi csak problémagyártás. Nagyot mond, ezt így hívják, semmi különösebb baja nincs, fontosnak akar látszani.

2022. okt. 13. 16:49
 38/40 anonim ***** válasza:
40%

37-essel nagyon egyetértek.

Az első bekezdésével is, sajnos. Szerintem is kisvárosokban, falvakban simán megpletykálja az iskolapszichológus a fél faluval azt, amiről egy mukkot se szabadna mondania senkinek.

2022. okt. 13. 22:09
 39/40 anonim ***** válasza:
27%

Nem olvastam végig az összes választ, de elmondom nálunk hogy volt.

A fiam adhd-s, a suliban volt iskolapszichológus. Sajnos elég komoly gondok lettek, mire bevonták. Heti egyszer dolgozott csak a suliban, szóval tényleg csak a nagyon problémás esetekkel foglalkozott.

Bennünket behívott az igazgatónő, hogy a gyerek nem tud viselkedni, vigyem el. Én meg közöltem az igazgatónővel, hogy eszem ágában sincs elvinni. Az elején szóltam, hogy adhd-s, vállalták, hát tegyenek is valamit. Akkor szóltak az iskolapszichológusnak, én is beszéltem vele, azt mondta, hogy segít az integrálásban. Aztán egy hét múlva felhívott, hogy nem tud segíteni mégsem, mert az osztályfőnök részéről olyan erős ellenállásba ütközik, hogy nem tud mit tenni, inkább vigyem el a gyereket. Hát ez hatalmas segítség, köszönöm szépen.

A másik gyerekem maradt ebben a suliban, mert ő nagyon szeretett oda járni. Elvileg vele is kellett volna foglalkoznia ennek a nőnek, de ezek után SOHA nem vitte ki. Érdekes.

Következő évben új iskolapszichológus lett, mondták, hogy aki akarja, hogy menjen a gyereke, szóljon, de kevés a hely. Én nem akartam, nem szóltam.

Következő évben rákos lettem, ezért az osztályfőnök önhatalmúan úgy döntött, hogy akkor menjen a lányom az iskolapszichológushoz. A gyerek nem akart menni, én sem nagyon pártoltam, de mit tudtam tenni? Nap közben nem vagyok ott, és igazán az osztályfőnököt a jószándék vezette. De végül ebből sem lett semmi, mert a gyerek az első foglalkozáson kijelentette, hogy az anyukája betegségéről ő nem hajlandó beszélgetni, pont. Nem értem mit ér az ilyen pszichológus, ha ennyire képes?

Azt hiszem összesen 3-szor vitte ki a nő, én soha nem is találkoztam vele, ő sem hívott, én sem kerestem. Aztán az sni-s felülvizsgálatra kaptam tőle egy szakvéleményt, miszerint ő hetente foglalkozott a gyerekkel. Annyi rosszat írt róla, hogy le sem adtam a Szakértői Bizottságban. Viszont az ő munkájának köszönhetően azért nagyon sokat fejlődött a gyerek, szerinte. Eszem megáll komolyan, ekkora kamugépet!

Szóval én is azt láttam, hogy az iskolai pszichológus munkájába nem vonják be a szülőt egyáltalán. Véleményem szerint itt még az osztályfőnököt sem igazán vonták be, vagy nem is tudom mit csináltak, én az egészet nem is értettem.

2022. okt. 13. 22:56
 40/40 anonim ***** válasza:
Azért én a helyedben beszélnék az iskolapszichológussal. A tanár ezzel elég negatív színben tűntette fel őt, azért meghallgatnám az ő álláspontját is. Lehet, hogy esze ágában sincs kibeszélni a gyereked. Nem is az a feladata!
2022. okt. 14. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!