Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogyan működik egy iskolapszic...

Hogyan működik egy iskolapszichológus? A tanár azt állítja, neki mond el mindent, nem a szülőnek.

Figyelt kérdés
Nem az lenne normális hogy az iskolapszichológus és szülő közt van kapcsolat?

2022. okt. 13. 09:31
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

A szakszolgálat nem ilyen.

Ismerősöm gyerekének is a szülőnek írta meg a mizgásfejlesztéseket javasolt irodalmat stb, a szakszolgálat a szülővel együttműkodik.

A pszichologus kapásbol beszél a szülővel, a szülő elmondja a meglátásait, kapcsolattartás van.

De feltűnt volna ha nincs a realban. A tanárt nem tartom szakértőnek pszichológiában.

Szerintem rá akar húzni vmit.

2022. okt. 13. 10:22
 22/40 anonim ***** válasza:
79%
Ha így is lenne, hogy a tanár rá akar húzni valamit (bár ez elég paranoiás dolognak hangzik, ami megint egyes szülők mániája), egy okkal több van rá, hogy beszéljen a gyerekpszichológus a gyerekeddel. Neki az a dolga, hogy megállapítsa, a tanár reagál-e túl valamit, vagy sem.
2022. okt. 13. 10:26
 23/40 anonim ***** válasza:
93%
Istenem ezek a válaszok 🤣🤣. Én is kamuztam 8-9 évesen még azt is, hogy voltunk nyaralni itt-ott. Én azért csináltam, mert nálunk mindenki járt nyaralni az osztályba, de mi szegények voltunk es nem voltunk, viszont nem akartam, hogy ez miatt kinézzenek az osztálytársaim. Az öcsém ilyen idős korában megnézett egy filmet es azt hitte, hogy ő Harry Potter 🤣. Szerintem ez teljesen rendben van én a helyedben, elbeszélgetnék a gyerekkel, de biztos hogy nem vinném őt pszichológushoz.
2022. okt. 13. 10:26
 24/40 anonim ***** válasza:
82%

23!

Nyilván nem egyszeri alkalom és nyilván nem csak az utazást találja kia gyerek.

2022. okt. 13. 10:32
 25/40 A kérdező kommentje:

Nem a kamukkal van baja mindem gyerek füllent.

Hanem be akarja úgy állitani, mintha nem lenne a reálban.

2022. okt. 13. 11:06
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

De mit aggódsz ennyire? A pszichológus lehet, egy alkalom alapján megállapítja, hogy semmi baja, csak élénk a fantáziája. Ha ne adj isten probléma lenne, akkor fognak szólni neked.

Egyébként meg azért nem tájékoztatnak, mert a cél, hogy megnyíljon a gyerek és önmagát adja, olyat is kimondjon, amit neked nem mer elmondani (ha van ilyen).

Az általad említett esetben persze, hogy szólt a szakszolgálatos, hiszen fejlesztés kellett a gyereknek. Nyilván ennek az intézése nem várható el egy gyerektől.

2022. okt. 13. 11:45
 27/40 anonim ***** válasza:
100%
A tanárnak sem mondhat semmit, max javaslatot tehet, hogy mit tegyen. De neked se. A gyerekre és rá tartozik ami ott elhangzik.
2022. okt. 13. 11:48
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok a tájékozatlan, ha nem hallottam még azt a kifejezést, hogy valaki nincs a reálban?
2022. okt. 13. 11:57
 29/40 A kérdező kommentje:

Mit aggódok? Ha a gyerekemmel.baj lenne, minimum engem kéne tájékoztatni. Ezen aggódom. De ebbők kizárnak bemondásra.

Hivatalosan meg nem ismerem a menetét, de ezt nem tartom normálisnak.

2022. okt. 13. 12:04
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, ha gond van, szólni fognak.

Ha nem ismered a hivatalos menetet, kérdezz utána az iskolában.

2022. okt. 13. 12:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!