Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Kérnél felmentést a lányodnak...

Kérnél felmentést a lányodnak ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Cikizik tesi órán. Nem túlsúlyos, viszont az ügyességi feladatok nem mennek neki.

Akkor telt be nála a pohár, amikor egy komplett gimnasztikai feladatsort kellett egyénenként bemutatni, és még az öltözőben is rajta pusmogtak. Sokszor sírva jött haza az iskolából.

5 barátja van az osztályban, szereti ezt az iskolát, váltani nem akar sem sulit, sem osztályt, csak kérte, hagy mentesse fel magát tesiből a gyerekorvossal (ez menne is, a mi orvosunk többek között erről híres..).

Engednétek?

2022. aug. 22. 17:01
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
91%
Itt nem a tesiórával van a baj hanem a közeggel. Majd megtalálják más miatt.
2022. aug. 22. 17:22
 12/38 anonim ***** válasza:
83%

#9! Akkor inkább itt kéne keresni a megoldást. Beszélnék az osztályfőnökkel a problémáról és olyan irányba vinném, hogy az osztálytársak értesüljenek a sportban elért sikereiről. Lehet, hogy gimnasztikában jobbak, de másban meg sehol nincsenek hozzá képest. Ennyire erővel őket is lehetne cikizni.

A sok lepontozó helikopter szülőt meg nem értem. Vicc, hogy az első dolgotok, hogy kimenekítsétek a gyereket a helyzetből, véletlenül se megoldást keresni. Ha majd 30 évesen leszidja a főnöke, akkor oda is bementek "megmenteni"?

2022. aug. 22. 17:27
 13/38 anonim ***** válasza:
84%

Biztos le leszek ezért pontozva, de nem ezért nem menteném fel. A gyerekek sokszor gonoszkodnak, ha nem ezért, akkor másért fogják piszkálni. Akar pont azért, hogy “haha, annyira béna, hogy tesizni se akar”.

Inkább sokat beszélgetnék vele, akár pszichológust is be lehet vonni. Vannak a korának megfelelő könyvek is, amik segíthetnek neki.

Nem tartom jó tanulságnak, hogy ha beszólnak neki, akkor a menekülés, kihátrálás a megoldás (nyilván vannak súlyos esetek, amikor igen), hanem hogy inkább nézzen szembe az ilyen dolgokkal.

Felnőtt korában is lesz majd, aki beszól neki, akkor nem teheti majd meg, hogy állandóan munkahelyet váltson vagy elköltözzön.

2022. aug. 22. 17:38
 14/38 A kérdező kommentje:

"értesüljenek a sportban elért sikereiről"

Bár a lányom szerint nem, de szerintem épp ezért gúnyolják, keresik a gyenge pontját.

2022. aug. 22. 17:43
 15/38 anonim ***** válasza:
24%
Igen. De akkor heti háromszor menjen sportolni. Főleg azért menteném fel, mert a tesiora általában egy vicc, köze nincs a sporthoz.
2022. aug. 22. 17:59
 16/38 anonim ***** válasza:
81%
15. és mi alapján menti fel ha amúgy sportol? egészségügyi ok nem lehet… akkor?
2022. aug. 22. 18:42
 17/38 anonim ***** válasza:
27%
16 ha versenyszerűen sportol akkor nem kell bejárnia tesiorára, nem kötelező, kicsit értelmetlen kérdés.
2022. aug. 22. 18:50
 18/38 anonim ***** válasza:
84%

"versenyszerűen sportol akkor nem kell bejárnia tesiorára, nem kötelező,"

Ez így nem igaz! (a horgászat is versenysport, attól még kell kötelet mászni)

És a kérdező is az orvossal akarná felmentetni

2022. aug. 22. 18:59
 19/38 anonim ***** válasza:
74%
egyébként itt nem a tesi órai teljesítménnyel van a baj hanem a lány személyiségével. vagy kis nyuszi akit mindenképp elnyomnak, vagy egy másik csaj “tyúkszemére” lépett és azért pécézték ki. valóban jó lenne tudni pl. általános iskolás vagy közép…?
2022. aug. 22. 19:47
 20/38 anonim ***** válasza:
78%
Nem mentetném fel és szerintem nem is lehet (legalábbis nálunk versenysport miatt csak a délutáni kötelező szakkörök alól lehet igazolással, orvosihoz meg csak kell legalább egy lúdtalp, de akkor meg gyógytornára kell járni és azért is mehet ám a ciki). Én tényleg béna voltam, alacsony, meg még túlsúlyos is és nem szerettem a tesit, mert mindig futni meg kosarazni kellett. De béna voltam matekból is, és rettegtem a földrajztanártól is, mert mindig cikizett, és töriből se mentek az évszámok és sorolhatnám... Szóval szerintem valamiből mindenkit fel lehetne menteni. Ezeket a szituációkat kell inkább megtanítani neki kezelni, mert nem leszel mindig mellette, hogy kivedd a világból és megóvd az összes frusztrációtól.
2022. aug. 22. 20:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!