Első osztályos szülők, nálatok ez, hogy van?
Sziasztok!
Nagy lányom most kezdi az első osztályt. Megkaptuk a listát, és bevallom kicsit el vagyok hülve, hogy a leendő osztályfőnök felsorolta a márkákat " javaslat" gyanánt (ami sokkal inkább kritérium) milyen csomag színesceruzát, festéket, pasztelt stb vegyünk.. Nem a legdrágább, de nem is a legolcsóbb, és nem is az a probléma, hogy nem tudjuk megvenni. De mi a helyzet a másik szülővel, aki nem tudja ezeket a márkákat megvenni a gyereknek?
Szülőin is csak azt sorolta a leendő osztályfőnők ő miből mit szeret használni..
Ti mit gondoltok erről? Egyáltalán nektek előírták milyen márkát vegyetek?
Inkább csak irányt mutattak, hogy mi nem jó minőségű.
A nagy most megy 3.ba, a kicsi elsőbe, így már könnyebb, mert kitapasztaltunk dolgokat
Ha "javaslat" és nem kötelező jelleggel határozta meg a márkákat, akkor nem szólhat semmit érte ha valaki eltér a javasolttól.
Egyébként tényleg fura, nekünk sosem "javasoltak" semmit, de lehet, hogy nem volt rossz szándék az osztályfőnökben csak tényleg segíteni akart
Van színes ceruza, tök jó öko. Csak éppen a fa része egyforma natúr, a grafitja meg olyan halovány, hogy a gyerek két vonalat húz vele és megy a kukába, mert nem élvezi vele a színezést.
Valószínű ismeri a minőségeket, ezt javasolja nem a legolcsóbb, de nem is a legdrágább márkát.
Maradjunk annyiban, hogy az iskola igazgató is kihangsúlyozta mennyire szeretik a szülői munkaközösségben való részvételt..
Semmi sem kötelező, de persze javasolt, meg jól mutat a gyerek iskolai dolgaiban is 🙄
Az iskolaváltás nem jön szóba.
Nálunk is így volt. A tanár megmondta, hogy szerinte melyik jó, de nem azért, hogy reklámozza, hanem az olcsó cuccok általában használhatatlanok. Olyan halvány, hogy a színe sem látszik, stb.
De sosem nézte, hogy ki milyet vett.
Én örültem a listának, mert kev3s saját tapasztalatom van.
Nagyon hasznosnak találtam.
Igazából lehet h nem akar valaki 1200ért szinest venni, megveszi az 500ftos kínait, de abból vehet majd 4 csomaggal, mert elhegyezi a gyerek(rossz minőségű) vagy egyből cserélhetik mert semmi színe.
az a szülő aki nem tudja megvenni a gyereknek az pont nem fog foglalkozni vele. egy db álmatlan éjszakát sem fog okozni neki, ha az övé csak a tesco-s színes ceruza készletet viszi, nem a fém díszdobozos faber castell-t.
ezen csak az rugózik akinek nincs jobb dolga vagy durván megfelelési kényszeres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!