Budapesten lévő 8 osztályos gimnáziumokról milyen véleményeitek vannak? Van olyan gyerek, aki bármelyik suliba felvételizett esetleg, vagy már oda jár negyedik után az itt lévő szülők közül?
Újpesten élünk. Öt éve mikor a lányom negyedikes volt megírattatuk vele a 4.osztályos kőzponti írásbelit. Összesen 84 pontot ért el így beadtuk a jelentkezési lapot az újpesti Babits gimibe. Nagyon jó véleménnyel vagyok az ottani tanárokról és az oktatásról. Mondom ezt annak ellenére hogy tavaly (nyolcadikban) megint megírta a lányom a központi írásbelit ami 96 pontosra sikerült így felvételiztünk az Apáczai gimnázium fizika tagozatára. Jelenleg ott kilencedikes és jól érzi magát, valamint jól tanul.
A nyolcévfolyamos gimikben sokkal többet kap a gyerek 5-8 osztályban, mint egy sima általános iskolában. Az én gyerekemnek ez nagyon bejött es nyolcadikra beért. Nem zseni a gyerekem, csak jóeszű és szorgalmas. Mivel minden gyerek más ezért nem átalánosítok.
Képzelj el egy olyan ötödik osztályt ahol szinte minden gyerek 4. osztály év végén kitűnő volt és 75+ felvételit írt! Ezután képzelj el egy olyan általános iskolai osztályt ahol van 3 kitűnő és egy csomó gyerek aki kettes hármas tanuló. Az említett két osztályba járó gyerekek szüleinek értékrendje, kulturáltsága, motiváltsága... között óriási különbség volt.
Azért itt válaszok és nem privátban mert mikor regisztráltam a gyakorira a saját nevemet írtam ki (hülye voltam) ami alapján könnyen beazonosítható vagyok. A lányom is a Károlyiba járt 1-4 osztályban és a fiam jelenleg Károlyis elsős.
Nem csak kitűnőket vesznek fel a Babitsba. Nagyrészt a központi és a babitsos szóbeli döntött. Jó központival és erős szóbelivel tuti bekerültök akár hármas magatartással. Volt ilyen osztálytársa a gyerekemnek. Anno 5 éve az osztályunkból 3-3 gyereket vettek vel a Babitsba és a Németh Lászlóba.
A Babits 8 évfolyamos része még mindig jó. A 4 évfolyamos része már nem olyan jó. De ugyanez elmondható a Könyves 6 és 4 évfolyamos részéről is.
Javaslom,hogy majd a korábbi évek feladatsorait nézegessétek. Akkor sincs tragédia ha nem kerül be a gyerek 8 évfolyamos gimibe. A Károlyi általános iskolai része tűrhető. A gimis részbe jár az unokahúgom, most vegzős. Gyógyszerésznek készül. Ha felveszik akkor nagyon meg lesz a család elégedve a gimivel is.
Amikor a gyereked negyedikes lesz, akkor kell jelentkezni a negyedik osztályos felvételi megírására (2021. december eleje). Megírjátok az adott intézményben (mi a Babitsban írtuk meg) a felvételit (2022 januárban). Ennek eredményének függvényében beadhatjátok (2022. február közepe) akár több iskolába is. Mi a Babitsba és a Németh Lászlóba adtuk be. Persze addig még sok minden történhet.
Javaslom keress rá a nyolcévfolyamos gimnáziumok felvételi rendjére is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!