Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Amikor váltott negyedikről...

Andi80018 kérdése:

Amikor váltott negyedikről ötödikre a gyermeketek, mennyire volt nagy váltás, ami a tanulás mennyiségét illeti?

Figyelt kérdés
Most megy ötödikbe a fiam, és a matekot hallottam, hogy az a legnehezebb az alsóhoz képest. De érdekelne, nálatok mi volt a nehezebb, több?

2022. jún. 4. 11:04
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
75%

Fogadóórákra mindig érdemes menni, ha nem is kell mindre, ha nincs gond, évi egyszer azért hasznos dolog. Szerintem érdekes neked is, hogy tudod, ki az, aki tanítja a gyereked, meg a tanár is látja, tudja őt hova kötni, nem lóg a levegőben, látszik, hogy támogató családból jött, meg igazából ha érdeklődve, tisztelettel, tanácsit kérve beszélsz vele, akkor jól esik neki is. Kicsi löket is, ha te magad pozitívan nyilatkozol a gyerekedről (túlzásba azért nem kell esni, de csak vannak jó tulajdonságai), akkor a tanár is jobban azzal a képpel indít, viszont ugyanezért sose panaszkodj rá :D Ez is egy amolyan Pygmalion-effektus :)

Nálunk is a leckék beszerzése nagyon nehézkes, mert van, aki feltölti, de többen is végig kell nézni, hová, van, aki félig, van, aki sehogy... órai munka aztán pláne beszerezhetetlen. A haveroknak meg hát hiába van telefonjuk, csak marháskodnak rajta. Végül a jótétebb szülőket kell üldözni hiányzáskor ilyen kérdésekkel, de amiből csoportbontás van, ott tudnod kell, hogy kivel van egy csoportban. Katasztrófa.

2022. jún. 4. 15:12
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok.

Én nem járok fogadóórára. Az ofővel kapcsolatban vagyok, a többi meg nem hívatott még be. :) Pedig érdekelne, de amíg félévente egyszer van egy 1 órás fogadóóra az egész iskolának, addig nem fogom azoktól elvenni az időt, akiknek tényleg szükségük van rá.

2022. jún. 4. 15:23
 13/31 anonim ***** válasza:
87%

Diákként írok .

Én az online oktatásban lettem ötödikes . Így valószínűleg egyszerűbb , mint rendesen , az iskolában . Pozitívum még , hogy 1 új osztálytárson kívül mindenkit már óvoda óta ismertem ( falu ) .

A legnehezebb a román (nyelv és irodalom) volt , mert nekem akkor nem igazán ment még a nyelv . Aki Magyarországon él , azt ez nem érinti .

A matematika valóban sokkal nehezebb mint 1-4 osztályokban , fontos , hogy ne veszítse el a fonalat itt , az alapoknál , mert aztán tényleg pokoli lesz .Sokaknak pld. az angol nem megy , vagy az olyan tantárgyak , amiknél magolni kell ( biológia , földrajz , töri ) . Gyerektől függ .

2022. jún. 4. 18:02
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is nehezebb volt. A lányom most 9.-es volt, nála csak annyi volt, hogy kicsit jobban kellett figyelnie órán, meg itthon tanulni, de végig kitűnő volt, 8 éven keresztül (most már nem, de azért jól tanul). A fiam 5.-es volt, a matek, angol semmi gondot nem okozott nála, jó esze van nagyon, viszont amit magolni kellene (töri, természetismeret), azokból idén 4es lesz, mert nagyon utálja.
2022. jún. 4. 21:27
 15/31 A kérdező kommentje:

Angolból nálunk a tanár marad. Sportokat tudjátok tartani, nem sok a tanulással együtt?

Köszi a hasznos válaszokat egyébként, nagyon jók... :-)

2022. jún. 4. 21:54
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Fel se merült, hogy a suli miatt abbahagyja a sportot. Szereti, sikerélményt is ad neki.
2022. jún. 4. 23:11
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
A lányom 8.év végéig sportolt, de akkor is azért hagyta abba, mert már unta, illetve sokszor fájt a bokája, térde. A fiam vízilabdázik, minden nap van edzése, de az nincs kihatással a tanulásra. Vagyis pozitív hatása van, mert ha pl beteg és 1-2 hétig nem tud úszni, akkor nehezebben koncentrál. Ő adhd-s, neki a doki is külön javasolta, hogy mindenképp sportoljon.
2022. jún. 5. 07:39
 18/31 anonim ***** válasza:
84%

Az önálló tanulás a több. Történelem, természetismeret - hogy ezekből ki tudja szűrni a lényeget úgy, hogy NE csak a vázlatot tanulja, amit órán írnak.

A matekkal nekünk nincs gond. Az osztálytársak szenvednek. Pedig nem nehéz, csak hiányzik a covidos cca 2 év.

2022. jún. 5. 09:05
 19/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

fogalmazást nálatok mennyire tanították alsóban? Szerintem nálunk nagyon gyenge, de nem tudom, mi a norma. Én úgy emlékszem, hogy anno ötödikben egy két oldalas fogalmazást meg kellett tudni írni, a szerkezeti elemekkel.

Mennyire kell tudni ez ötödikben?

2022. jún. 5. 09:59
 20/31 anonim ***** válasza:
61%

Figyelj, minden rosszindulat nélkül írom, hogy kicsit túlpörgöd ezt a dolgot. Ha nem tanulták meg alsóban a fogalmazás szerkezeti elemeit, arra a felsős tanár egy perc alatt rájön, és megtanítja nekik. Hacsak nem 8 osztályos gimibe megy, az egész osztály azon a szinten lesz, ahol ő. (8 osztályosba meg fel se veszik, ha nem tud szabályos fogalmazást írni.)

Valóban nagy ugrás a felső tagozat, és idegenek nem fogják tudni megjósolni, hogy a te gyerekednek mekkora nehézséget fog okozni. Még te sem tudhatod biztosan, mert a kamaszodás tartogat néha kellemetlen meglepetéseket. Úgyhogy én annyit javaslok, hogy lazíts. :)

2022. jún. 5. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!