Tanulás figyelemzavaros gyerekkel?
Egy kész rémálom minden itthoni tanulás és lecke írás. Anyukák, akiknek van ebben tapasztalata, tudnátok segíteni? 5 percre sem köti le a figyelmét a tananyag...
10 éves gyermekről van szó.
Mozog eleget?
Van papírja róla hogy ADD-s?
Voltatok kivizsgalason vagy csak te mondod hogy figyelem zavaros?
5.-es fiam érintett. Szerencsére nem kell nyaggatnom ezzel, mert mindent megtanul a suliban. Tanulószobáról csak akkor jöhet haza, ha kész a lecke. Néha, muszáj itthon is, memoriter vagy vázlatírás, esetleg 1-2 matekfeladat. Rendszerint 1 órás könyörgés előzi meg az 5-10 perces tanulását.
Egyszerűen elengedem a dolgot. Így is jó tanuló.
Hát az jó, ha így is jó tanuló, hát akkor mégis minek kéne nyektetni?
Sajnos az enyém nem valami jó tanuló. A füzetei valami rémesen néznek ki, szét vannak szakadva kb. az első héttől kezdve. Én nem merem bent hagyni tanulószobán, mert a magatartásával is gondok vannak, és azt hiszem jobb, ha minél kevesebbet van bent. De a tanulás egy rémálom.
Néha még az írásbelit sem hajlandó megírni. Szerintem is az a legjobb megoldás, ha ráhagyod, mert belebolondulni nem kell. Sajnos én sem tudom mindig megtenni, én magam elég maximalista vagyok.
De az a baj, hogy minimális belső motivációja sincs. Nulla. Egyáltalán nem érzi, hogy ez az ő dolga lenne, és nem is akarja megtanulni. Elmenne táska nélkül iskolába.
Szerintem ha kettes, hármas tanuló lesz, akkor is fel fogják venni valahova, én ezzel szoktam magam biztatni. Most 5.-es, és nem mondanám, hogy huh, de sokat kell tanulni, de nem tudom mi lesz 7.-8.-ban. Mivel kis iskola, úgyis ugyanazokhoz a tanárokhoz bukna lesz, szóval én bízom benne, hogy át fogják rugdosni. Persze most még 3,4-es tanuló, de nem tudom mi lesz később. Én már nagyon örülök, hogy itt az év vége.
Nekem 2 hete felajánlottak egy állást, amivel nagyon sokat kéne utazni, nem vállaltam el, de néha gondolkodom, hogy jó nagy hüly.e voltam. Legalább nyugtom lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!