A tanárnő rendszeresen este 9 után rakja fel Krétába a házit. Jogos a beirás házifeladathiány miatt?
Tegnap orvosi vizsgálat miatt nem volt iskolába a gyerek. A matekot du bepótoltuk az órai munkát és a házi feladatot is.
A magyart viszont nem mivel akkor már ágyba volt a kisfiam. Jött az értesítés házifeladathiány miatt. Mivel ez volt a 3. ezért egyest is kapott.
3. Osztályos egyébként
Szerintem meg semmi értelme, hogy egy hulla fáradt gyerek kókadozzon a házi felett. Elhiszem, hogy vannak tökéletes gyerekek, akik szó szerint hozzák, hogy "álmodból felébresztve is", de azt átlag ember bizony nem képest ugyanazt a teljesítményt hozni fáradtan, mint kipihenve. Az én gyerekeim fél 9-kor alszanak. (Amióta kisbaba van, én is korábban fekszem) Vagy tőlem is elvárja a tanár, hogy még 9-kor a telefonnal üljek és várjam, hogy ugyan tesz-e fel házit? Én olyankor már nem szoktam a telefont nyomogatni.
Ha 11-kor tenné fel, akkor is felköltenétek a gyereket?
52!
Nem, reggel kelne korábban. Őszintén szólva én iskolás koromban simán a szünetben is írtam házit, ha valami miatt nem sikerült korábban. Nem én voltam az egyetlen.
Hogy hogy állnak a tanárok a hiányzókhoz, csak egy példa. 6. osztályos korában a lányomnak a tanárnője volt olyan édi-bébi cukika, hogy befotózta az órai anyagot a gyerekemnek. Aznap hiányzott, mert orvosi vizsgálaton voltunk. Leckét megírta, nagyjából meg is tanulta. Másnap rögtön dogát is írtak, amiből naná, hogy egyest kapott, mivel este 7-kor, amikor megkaptuk, már csak az írásbelit írtuk meg, meg átfutottuk a leckét. Amúgy órán mondta, hogy fog íratni, velünk véletlenül azt elfelejtette közölni. De ugye ne szóljak, mert átküldte az anyagot. De nem tudom, hogy a hiányzóval pl. miért kell rögtön másnap íratni, nem kéne kis időt hagyni, hogy pótolja?
Amúgy kb. évente frissítik az Oktatási törvényt, de a lányom ofője azt mondta, hogy talált valami olyan paragrafust, hogyha ő nem írja be a Krétába, hogy mi a lecke, utána házifeladat hiányt nem adhat. Sajnos én nem találtam meg ezt, de hasznos lenne.
Amúgy én sem értem, hogy tényleg miért ilyenek a tanárok, ott a Kréta, be lehetne írni, de nem teszik, és arra hivatkoznak, hogy 30 éve sem tették. De ezért kéne fejlődni, nem? Nálunk egy-két tanár van csak, aki beírja, de pl. az angoltanár az órai anyagot és a leckét is, a tanóra utáni szünetben mindig beírja. Saját laptoppal persze. A többi tanár meg arra hivatkozik, hogy nincs saját laptopja, és ennyi pénzből nem fog venni. A tanáriban megy egy gép van, és sorban állnak érte. Azért ez szánalmas. Munkaeszközként kéne mindegyiknek adni egy laptopot.
miért nem kértétek el osztálytárstól a házit?
Egyik gyerekem sulijában a tanárok fele teszi fel a krétába a házit, másik fele maximum az óra címét. Másik gyerekemnél meg konkrétan egy tanár teszi fel, ő sem mindig.
Meg kell tanulni a többi szülővel, gyerekkel kommunikálni!
Százszor leírtuk már, hogy alsós gyerekekről beszélünk!
Nálunk a 22 gyerekből 2 nem napközis. Senki nem tudja mi a házi, mert a gyerekek haza sem viszik a tankönyveket. Nem felsőről van szó!
Akkor most ezek szerint annak a 2 szülőnek a dolga MINDEN hiányzónak MINDEN nap küldeni a leckét? Na, ne már! Értem én, hogy a tanárnak nincs kedve kitölteni a Krétát, de akkor meg adjon haladékot a hiányzóknak!
Szerintem harmadik osztályra ki kell, hogy alakuljon egy rendszer a hiányzás esetére, bármi is a szokás. Nálunk mindig felteszi a leckét a tanár matekból, magyarból, környezetből, az angol tanár is, időközönként. Szóval, a leckét tuti megtudtuk volna csinálni, ha egy napot hiányzik. Mivel, én is már kialakítottam kapcsolatot pár szülővel, az aznapi órait is valamelyiktől el tudom kérni.
Gondolom, azoknál az iskoláknál is megvan a rendszer, ahol semmit nem hozhatnak haza, és nem is jöhetnek el négy előtt, ez általában a kéttannyelvű suliknál jellemző...
57!
Harmadikos a gyerek. Ha nem képes vissza emlékezni rá, hogy mi volt a hazifeladat, akkor már az első osztályból se kellett volna tovább engedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!