A tanárnő rendszeresen este 9 után rakja fel Krétába a házit. Jogos a beirás házifeladathiány miatt?
Tegnap orvosi vizsgálat miatt nem volt iskolába a gyerek. A matekot du bepótoltuk az órai munkát és a házi feladatot is.
A magyart viszont nem mivel akkor már ágyba volt a kisfiam. Jött az értesítés házifeladathiány miatt. Mivel ez volt a 3. ezért egyest is kapott.
3. Osztályos egyébként
10!
Hm, lássuk....Bemegyek érte az iskolaba? Felhivom meg az iskolában a tanárt és megkerdezem tole? Felhivom az egyik szülőt, akivel jóban vagyok? Szülőként azért az ember kicsit onallobb is lehet az ember.
"Felhivom az egyik szülőt, akivel jóban vagyok?"
Mint írtam, senki nem tudja, mivel a gyerekek a napköziben hagyják a cuccukat, nehéz volt értelmezni a soraimat?
A tanárok munkaidőben órát tartanak, munkaidő után meg kikötötték, hogy ne zavarjuk őket. Csak fogadóóra alatt.
"Szülőként azért az ember kicsit onallobb is lehet az ember."
Ez mégis miért írtad? Sértegetni akarsz? Szerintem elég önálló vagyok, az, hogy a gyerekek napközisek, és nem viszik haza a leckét, a tanár meg kijelentette, hogy a messengert a privát barátainak tartja fenn, nem gondolom, hogy az önállótlanság hiánya.
Amúgy az is valóban elég fura lenne, ha a hiányzó gyerekek szülei az iskolát hívogatnák, hogy mi a lecke. Kéne akkor erre egy külön alkalmazott az iskolában.
Amúgy nekünk kifejezetten figyeltek rá a tanárok, hogyha hiányzó volt, akkor időben felkerüljön a lecke a Krétába.
Szóval hogy a kérdésre is válaszoljak. A tanítónő egy hanyag görény. De sajnos hiába is reklamálsz, neki lesz igaza. Nyomozd ki, kik nem napközisek, és legközelebb azoktól a szülőktől tudod elkérni a leckét. Bár ebből a tanévből már nem sok van.
Szerintem is először a Tanárnőt keresd, a legrövidebb út az egyenes, és lehet, hogy csak szimplán nem gondolt rá, hogy a gyerek ilyenkor már ágyban van. (Mondjuk akkor meg miért írta be a hiányt...)
Én anúgy emailt írnék neki, mert annak van írásos nyoma, és nem kell "beleegyezni". Ha valami olyasmit ír, ami nincs rendben, azt meg lehet mutatni az igazgatónak.
Nálunk tilos bemenni a szülőknek az iskolába a pandémia óta.
Különben meg vicc, hogy még munka helyett/után az ember mászkáljon egy db házi miatt az iskolába, ezt te sem gondolod komolyan! Vagy pont az a fajta szülő vagy aki nem dolgozik, ráér, és mindent tud mindenről.
Kérdező!
A tanárnő nevetségesen viselkedik. Ha nem áll bukásra az egyes miatt a gyermeked, hagynám a fenébe. Csak az idegeskedés jár vele, mellesleg a gyereked ideje korán megtanulja, hogy nem mindenki viselkedik korrektül.
Sajnálom!
12!
"A tanárok munkaidőben órát tartanak, munkaidő után meg kikötötték, hogy ne zavarjuk őket. Csak fogadóóra alatt."
Telefon felemel, iskola felhiv: Jó napot kívánok, Nyiffnyaffne Nyűgös Jusztina vagyok, atadna kérem Szabó Katalin tanarnknek egy uzenetet? Ha lenne szíves feljegyezni, mi a házi feladat a gyerekeknek, 1 óra múlva vissza hívnám.
"Ez mégis miért írtad? Sértegetni akarsz? Szerintem elég önálló vagyok, az, hogy a gyerekek napközisek, és nem viszik haza a leckét, a tanár meg kijelentette, hogy a messengert a privát barátainak tartja fenn, nem gondolom, hogy az önállótlanság hiánya."
Nos... Nek3m eddig még mindigbsikerult megoldanom és az ismeretségi körömben se volt ez sosem probléma. De hogy őszinte legyek, gyermekkoromban sem, pedig akkor még a vonalas telefon is ritka volt amúgy. De szépen be lehetett sétálni az iskolaba, elkerni q házit, vagy az iskolatáska szépen felirta egy kis papírra és elhozta.
Az mondjuk nekem nyilvanvalo, hogy a tanárnő nem kíván a szülőkkel messengeren beszélgetni.
Nem igazságos, én első körben beszélnél vele, hogy mi a helyzet, ha nem lehet akkor az igazgatóval.
Nekünk van közös facebook oldalunk és a messengeren egy csevegő chat csoportunk. Mindent ezen a 2 forumon tárgyalunk meg az osztályban. Ha délután nincs fent a krétában a lecke akkor valaki egyből kérdezi. Még ellenőrzés céljából is. Nálunk a t.nő rendszeresen elszokta felejteni feltenni. (Igaz, az utóbbi időben már nincs annyi gond.) Szóval folyamatos a kapcsolat a szülők között.
Serintem próbálj meg meghívni pár szülőt egy messenger csopiba, ha nem ismersz mindenkit, és mások is meghívhatják utána a többi hiányzó azülőt+ az ofőt is. Akkor el lehet kérni időben a leckét, és jelezni is lehet a problémákat, sőt minden infót átlehet adni.
Könyörgöm, azért ne legyen már irreálisan magas elvárás egy tanártól hogy megkérdezik a házit, és ő válaszol, és nem szülőket meg gyerekeket hívogatni, akiknek lehet fogalmuk sincs róla.
Lassan már úgy viselkednek, mintha valami miniszteri biztosok lennének, akiket fel sem lehet hívni már.
Az teljesen mindegy, hogy mikor írta be a Krétába, mert a házit az órán adja fel személyesen, nem a Krétából értesülnek róla a gyerekek.
Viszont betegség miatt hiányzónak annyi időt kell biztosítani a pótlásra, amennyit hiányzott. Ha egy hétig beteg a gyerek, akkor elvileg a következő héten nem kérhetik számon az akkor tanult anyagból. A ti esetetekben várnia kellett volna még egy napot.
Előző vagyok, még annyit:
Ha óra elején rögtön jelezte volna a gyereked, hogy mi a helyzet, nem történt volna ez, minden bizonnyal.
És nem kell kifogásokat keresni, hogy miért nem tudtad elkérni. A tanárok biztosan nem mondják, hogy ne zavard őket a tanítási óra után, és biztos, hogy nem telefonáltál végig mindenkit, hogy tudd, senki nem tudja mi a lecke.
Minden osztályban van 1-2 megbízható gyerek és szülő. Meg kell kérni őket előre, hogy mondják meg mi a lecke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!