Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » A tanárnő rendszeresen este 9...

A tanárnő rendszeresen este 9 után rakja fel Krétába a házit. Jogos a beirás házifeladathiány miatt?

Figyelt kérdés

Tegnap orvosi vizsgálat miatt nem volt iskolába a gyerek. A matekot du bepótoltuk az órai munkát és a házi feladatot is.

A magyart viszont nem mivel akkor már ágyba volt a kisfiam. Jött az értesítés házifeladathiány miatt. Mivel ez volt a 3. ezért egyest is kapott.

3. Osztályos egyébként

2022. máj. 25. 16:28
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
77%

39!

Lehet simán azért, hogy később vissza tudja majd nézni, pontosan melyik nap mi is volt.

2022. máj. 27. 14:57
 42/64 anonim ***** válasza:
32%

#40: a kérdezőneknaz a dolga hogy este 9-kor egy harmadikos gyerek ágyban legyen. Lehetőleg aludjon.

És már mégis meddig normális leckét írnia annak a gyereknek? 11-ig? Vagy hajnalig csak legyen kész?

2022. máj. 27. 14:57
 43/64 anonim ***** válasza:
81%
Azért lenne jó ha normális fizetést kapnának a tanárok, mert akkor lehetne válogatni köztük és az ilyen szakmához nem értő gyökerek nem nyomorítanák meg a gyerekek és a szüleik életét. De mivel tanárhirány van egy tanár kb bármit megtehet. Ha nem molesztálja a gyereket és nem gyújtja fel a sulit taníthat.
2022. máj. 27. 15:00
 44/64 anonim ***** válasza:
26%

42!

Ugyan nem engem kérdeztél, de reggel nem tudja 5/10/20 perccel korábban felkelteni, hogy megcsinalja a hazit?

2022. máj. 27. 15:01
 45/64 anonim ***** válasza:
38%
Egy egy alkalommal mikor hiányzik gyerek és csak így pótolható akkor bizony később fekszik le a gyerek.
2022. máj. 27. 16:54
 46/64 anonim ***** válasza:
37%

43!

Ennyi erővel q gyerekvallqlast is valami minimum eletkepesseghez kellene kötni. Azért 3gy hazifeladatot megszerzése nem igenyel ám semmi speciális tudást és nem, továbbra se a tanár dolga eljuttatni Pistikehez.

2022. máj. 27. 16:57
 47/64 anonim ***** válasza:
61%

#46: digitális világban élünk, a tanárnak 2 perc eljuttatni mindenkihez a leckét.

Mi külföldön élünk, minden lecke az egy Krétához hasonló rendszerben van, normális határidővel. És működik. Egyszerű, világos és követhető. Megvan, hogy mi a tanár dolga és mi a diáké.

És amikor a gyerekem kórházban volt ( a térdét műtötték) akkor az első nap a suliban azt kérdezték, hogy mit segítsenek, nem azt hogy hol a lecke.

2022. máj. 27. 17:18
 48/64 Andi80018 ***** válasza:
65%

Én, ha tudom, hogy már van két kis egyese leckehiányra, ha 9-kor is teszi fel a tanár,simán megíratom vele reggel. Főleg, ha ismerem a tanár habitusát. Én tudom pl, hogy magyarból nem kapna egyest ilyen esetben a fiam, de matekból tuti már másnap a Krétán lenne a hiány. :-)

Kell kialakítani olyan kapcsolatot osztálytárssal, szülővel, aki(k)től mindig el tudod kérni a leckét hiányzás esetén. Nálunk megmondták, hogy ötödikben nincs leckeírás Krétára. Ha a gyerek nem jegyzi, akkor én se fogom tudni.

Szóval szerintem felesleges lázadni, inkább tanulni kell ebből, még ha a tanár részéről nem volt egy jóindulatú lépés.

Vagy, nálunk volt olyan eset, hogy egyszerűen nem tudtam órait kérni, mert a füzetet nem vitte sose haza a fiú, akitől kértem a pótolni valót. Írtam egyből a tanárnak, hogy elnézést, egy napi órai munkát nem tudtuk beszerezni. Így legalább látja a tanár is, hogy foglalkozunk a témával..

2022. máj. 27. 17:46
 49/64 anonim ***** válasza:
58%

47!

De a kérdező nem külföldön él, úgyhogy értelmetlen ezzel jönni.

2022. máj. 27. 18:05
 50/64 anonim ***** válasza:
58%

Már elnézést, de ha a tanár nem engedi, hogy zavarják a munkaidején kívül, akkor okkal gondolhatjuk, hogy nem kíván foglalkozni a munkájával munkaidőn kívül. Akkor meg ne tegyen fel házit 16 óra után könyörgöm...

2 ilyen eset után kezdtem volna meg vele az emailes egyeztetést az intézményvezető bevonásával.

2022. máj. 27. 22:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!