Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogyan választhatnánk szét őket?

Hogyan választhatnánk szét őket?

Figyelt kérdés

A lányoom 9 éves. Tudni kell róla, hogy akaratos, hisztis, de ugyanakkor érzékeny és jószívű. Nagy a száj, kb senkitől és semmitől nem fél. Vannak magatartás gondjai. Pl türelmetlen az órán, elfárad. De egy ideje ezeket nagyon jól kezelte, egyre jobb jegyeket kapott, hatalmas fejlődés történt nála. Amikor ilyen normálisan viselkedett folyton dicsérték, és végre meglátszott a jegyeken is hogy amúgy milyen okos valójában.

Az osztályában van egy másik lány. Nagyon mérges vagyok rá. A családi háttérről ne is beszéljünk, ismerem őket. Szegény buta nagyon. De a folyamatos hülyeségre van esze. Undorító módon beszél, vitázik, verekszik.

A lányom szégyellem, de keresi a társaságát. És olyankor teljesen megőrül. Visszabeszél a tanároknak, csapkod, beszáll a vitába, amiben a másik lány van. 3 hete megint csak a panasz jön.

Itthon megígéri hogy békén hagyja, ha az megy oda hozzá, nem foglalkozik vele. De ez nem teljesül.

Amint bemegy az iskolába kezdődik, versenyeznek hogy ki szól vissza csúnyábban és nevetnek. Órán nem válaszol a tanárnak, stb.

El fog kezdeni járni szakemberhez. De járt korábban is, nem volt áttörő változás, mert az iskolában nincs mellette nyilván.

Valami ötletetek van? Büntessem? Vagy mi legyen? Nem akarom hagyni, hogy oda jusson a lányom, mint az a másik fog. Hogy létezik, hogy 3 héttel ezelőtt nem foglalkozott a lánnyal, most meg megint. Most rosszabb, mint valaha.

2022. máj. 1. 10:53
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
76%
Te most komolyan lek*rváztál egy 9 évest? 😂 Azért ez is egy szint ami alá süllyedni tudni kell.
2022. máj. 1. 14:52
 22/31 A kérdező kommentje:
Hát aki azzal világosítja fel a lányomat, hogy egy férfi nemi szervével mit "kell" csinálni, az nem hiszem, hogy jó irányba halad. Amúgy nem 9 éves, hanem 11. Megbukott. De nyilván nem ez a lényeg.
2022. máj. 1. 14:54
 23/31 A kérdező kommentje:
De mindegy. Engem nem érdekel más csak a saját gyerekem!
2022. máj. 1. 14:56
 24/31 anonim ***** válasza:
84%
Látszik.
2022. máj. 1. 15:11
 25/31 anonim ***** válasza:
65%

Értem. Tehát a 11 éves maga a megtestesült bűn és borzalom, a te 9 évesed pedig csak egy ártatlan kisangyal, akit ez a velejéig romlott 11 eves!!! visz a bűnbe....

Nos, iskolavaltas. Aztán ne lepődj meg nagyon, ha az új iskolában az egyik új osztayltars anyja majd eléd áll, hogy neveld meg a gyereket, mert ő maga a bizony a megtestesült bűn és borzalom. Onnan is tovább állsz majd a gyerekkel?

2022. máj. 1. 15:17
 26/31 anonim ***** válasza:
86%
Ennyi idősen mi is tisztában voltunk a biológiai legendákkal, az osztálytarsak és idősebb testvéreink álltal, de ettől nem lettünk még k*rvák 😀 Egy 11 éves már sokszor menstruál.
2022. máj. 1. 15:37
 27/31 anonim ***** válasza:
36%

Nem kell annyira elítélni a kérdezőt, az én gyerekem a tipikus "felbújtó", "alfa", aki ráveszi a hülyeségre a többit, amit kitalált. Persze nem ez a szint, de pl mikor a barátnőjének szólnak, hogy indulni kellene, az enyém az értelmi szerzője annak, hogy bújjanak el.. Amikor nyitva marad a kapu az enyém mondja, hogy "szökjenek meg a patakhoz", ami 3 méterre van a kaputól(játszó). Amikor valami van, folyton az enyém találja ki, mit csináljanak és nagyon utálom, folyton fel akar vágni hülyeségekkel. Egyébként ez a sok idióta ötlet a magas IQ jele, általában a behodólók a butábbak, lassúbbak..

Én nagyon mérges vagyok a gyerekre ilyenért, de nem tudok rajta változtatni, valahogy minden közegben ő lesz a megmondó ember, és mindig "rosszra" buzdítja a többit, mert szerinte az vicces, és nem fogja fel, hogy nem az.

Viszont pozitív nála, hogy kiáll azért, akit bántanak, ember, állat, természet mindegy, de azt is "rossz módszerrel teszi" általában védési céllal "verekszik", a többiek meg imádják, hogy bevédi őket, kiáll értük, így ők elengedik magukat és pl csalnak játékban, mert az enyém majd úgyis odaugrik, hogy ne piszkálják a barátnőjét. Nem tudok vele mit kezdeni, egyszerűen mindig körégyűlik valami irányíthatóbb gyerek ahelyett, hogy a rosszalkodásai süket fülekre találnának. A többi gyerekben (is) van vágy, hogy kövessenek valakit(és rosszalkodhassanak "büntetlenül"), majd az enyémre kenhessék. Pl felálltak egyensúlyozni a mászóka peremére, a másik gyerek ment előre, mikor rászóltunk, első mondata, hogy az én gyerekem ötlete volt.. az enyém meg elismeri és ki is áll érte, hogy nem a másik találta ki. Így jól kihasználja a többi.

Érdekes egy helyzet. Tényleg van olyan, hogy az egyik ötletel, irányít, de aki követni akarja, az ugyanúgy "sáros" csak magában nincs elég önbizalma a rosszalkodáshoz. Inkább tegyél róla, hogy a gyereked ne legyen olyan bizonytalan és befolyásolható, növeld az önbizalmát! Minket még nem érint szerencsére ez a fiús dolog, de már előre tartok tőle.

Szerintem a lány nem buta, biztos a magaviselete miatt nem tanul semmit és rossz a tanulmányi eredménye, mert "nem figyel". Akinek ötletei vannak(még ha rosszak is) az sosem buta.

2022. máj. 1. 15:44
 28/31 anonim ***** válasza:
31%

Hagyd, hogy legyen. Támogasd. Értsd meg, legyél mellette. Legyél a csapatának a része.

Semmi érdemlegeset nem írtál. Félek megkérdezni de, BESZÉLTÉL EGYÁLTALÁN A GYERMEKEDDEL? És ha igen, miért nem írtad le ide, hogy ő mit él meg, hogy látja?

2022. máj. 1. 16:53
 29/31 anonim ***** válasza:
83%

Mondjuk ez a táblára írás egy annyira ártatlan sztori, hogy egyáltalán az elkeserítő, hogy Neked kell belekeveredni, és a tanár vagy az osztályfőnök nem bír a helyzettel.

Mi is bekentük fogkrémmel a kilincset a matektanárnak, jó pedagógus volt, egy durva szó nélkül elrendezte, senkit nem nyomott fel a szülőknek.

Számos ilyen eset volt, ezek piti csínytevések. Tanári kompetencia.

2022. máj. 1. 16:53
 30/31 anonim ***** válasza:
74%

"És akkor most egy nagyon visszafogott esetet meséltem el, mert senki sem sérült meg"

Biztos voltak olyanok is, amikben megsérült valaki, de a szexes téma is olyan meredek, ami 9 évesen.. hát elég, ha nagy vonalakban tud valamit olyankor az ember gyereke. Szerintem épp csak a legutóbbit mesélte el a kérdező, még ez elevenen él benne.

2022. máj. 1. 17:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!