Ha bármelyik általános sulit választhatnád gyermekednek, melyiket választanád ezek közül, és miért?
1. Körzeti általános iskola, semmi különös. Retró érzés, de korrekt és tiszta környezet. Szinte a lakásunkkal szemben, ezért utazni nem kell. Osztálylétszám kb. 25. Elég szigorúak a tanárok, mások elmondása alapján. Bent vannak 4ig a gyerekek és van házi otthonra is.
2. Alternatív általános iskola, nem szigorú, kevésbé követelő, mint az első, de mosolygós, csupaszív tanárokkal, és nagyon szép környezetben. Az osztálylétszám általában 30 körüli. Anyagilag elérhető, de utazni kell, általában 30 perces út. Kicsit aggódom a fegyelem hiánya miatt, mert túl lazának tűnik. Fél2-ig vannak a gyerekek és nincs házi.
3. . Magán általános iskola, 12 fős osztályok, anyanyelvi angollal és csilli-villi órákkal, eszközökkel és minden jóval, ami ma megoldható. Anyagilag elég húzós, de komoly odafigyeléssel megoldható nekünk. (De tény, hogy nagyon oda kellene figyelni a keresetünkre, ez picit aggodalommal tölt el, de jól keresünk, csak ki tudja, mi lesz 5-10 év múlva?) Az út 20 perc, könnyebben elérhető a másodiknál, de nem olyan kényelmes, mint az első. Követelmények terén is valahol a kettő között van, de mivel kevesen vannak, jó eséllyel több figyelem és idő jut személy szerint rá. 4ig vannak a gyerekek bent, de ott készítik el a házit, haza nem hoznak.
Ti mit vennétek figyelembe a döntéskor?
1, 2, 3
Azért, mert csak az elsőnek van értelme.
2- est. Én borzasztóan utáltam gyerekkoromban a magyar oktatási rendszert, ezért megfogadtam , hogy ha gyerekem lesz nem Magyarországon fog tanulni az ő érdekében, mert engem egy örök életre tönkretett . Ez szerencsére ez bejött, nem otthon élünk.
A kettes hasonlít a nyugat-európai oktatási rendszerhez, minden gyerek boldog az iskolában mindegyik szeret iskolába járni.
Ha otthon élnék 100 % a másodikat választanám.
2,3,1 lenne a sorrendben, de ez kizárólag saját vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!