Ha bármelyik általános sulit választhatnád gyermekednek, melyiket választanád ezek közül, és miért?
1. Körzeti általános iskola, semmi különös. Retró érzés, de korrekt és tiszta környezet. Szinte a lakásunkkal szemben, ezért utazni nem kell. Osztálylétszám kb. 25. Elég szigorúak a tanárok, mások elmondása alapján. Bent vannak 4ig a gyerekek és van házi otthonra is.
2. Alternatív általános iskola, nem szigorú, kevésbé követelő, mint az első, de mosolygós, csupaszív tanárokkal, és nagyon szép környezetben. Az osztálylétszám általában 30 körüli. Anyagilag elérhető, de utazni kell, általában 30 perces út. Kicsit aggódom a fegyelem hiánya miatt, mert túl lazának tűnik. Fél2-ig vannak a gyerekek és nincs házi.
3. . Magán általános iskola, 12 fős osztályok, anyanyelvi angollal és csilli-villi órákkal, eszközökkel és minden jóval, ami ma megoldható. Anyagilag elég húzós, de komoly odafigyeléssel megoldható nekünk. (De tény, hogy nagyon oda kellene figyelni a keresetünkre, ez picit aggodalommal tölt el, de jól keresünk, csak ki tudja, mi lesz 5-10 év múlva?) Az út 20 perc, könnyebben elérhető a másodiknál, de nem olyan kényelmes, mint az első. Követelmények terén is valahol a kettő között van, de mivel kevesen vannak, jó eséllyel több figyelem és idő jut személy szerint rá. 4ig vannak a gyerekek bent, de ott készítik el a házit, haza nem hoznak.
Ti mit vennétek figyelembe a döntéskor?
Köszönöm mindenkinek a választ!!
Azt írjátok ketten, hogy a szigorúság fontos és csak az elsőnek van értelme. Miért?
Az alternatív iskola nem készíti fel a gyereket a középiskolára, a fizetős meg esélyes, hogy szinten semmit se kovetel, ha fizet a szülő. Emellett olyan iskolát választani, ami fizetős magában hordozza annak a lehetőségét, hogy anyagilag nem fogja bírni a szulo.
A magyar oktatás valóban xar általános iskolai szinten, mert magasak a követelmények a gyerekek többségének és -hágón teljesítmény központuak, de túl lehet élni, sőt, a nagy tobbsegnel semmj traumát nem okoz.
Emellett ah se mindegy, hogy a gyerek mennyit utazik naponta csak ah iskolába meg vissza, meddig kell hurcolni.
Nem kötelező sehol 4ig bent maradni, lehet kérvényezni, hogy a gyerek tanítás után haza mehessen, persze csak akkor, ha nem iskolaotthonos rendszer van, ahol délután is vannak tanórák.
Nem iskolát kell választani, hanem tanító nénit. Egy hagyományos iskolában is lehetnek nagyon kedves, aranyos tanárok, és egy méregdrága fizetősben is lehetnek tirpákok. Tudom, ezt sokszor nehéz egy 5 perces beszélgetésből kiszűrni, de azért próbálj érdeklődni ismerősöktől, hogy az adott évfolyamon milyenek a tanítók.
A fizetőssel kapcsolatban egyet azért jó ha tudsz. A pénzt a főnök teszi el. A tanárok ugyanúgy bértáblát kapnak. Jó, nyilván jobban rájuk szól a diri, ha panasz van, de a mostani tanárhiányban aligha válogathat.
Eleve 30 fős osztályért egy fillért nem fizetnék, ott már elveszik a gyerek.
Ráadásul, ahogy már előttem is leírták, ez 8 évre szól, azért ennyi időre senki sem tudja garantálni, hogy változatlan marad a családod gazdasági helyzete. (Az országéról már nem is beszélve, akár az egész suli becsődölhet. Volt már ilyenre példa.)
13!
Hát nem is praktikus napi 1 órát utazni csak iskolába. A gyereknek se jó és a szülőnek se. Épeszű ember bizony ezt is figyelembe veszi
tanárt választunk,én az 1 választanám abba az esetben ha normális gyerekszeretö tanárjai lesznek,és nem adnak otthonra házit.felesleges kicsiknél.
2 tul sok gyerek oda nem adnám.
3 ha tudjátok fizetni ,akkor mennyen oda ott több figyelem jut egy gyerekre,és emiatt nem marad le senki a tananyagal ,mert nem érti,vagy lassu.
A 2.-nak semmi értelme. Fizetsz, de 30 fős osztály és fél kettőkor kirakják a gyereket. El tudtok menni érte minden nap? Gondolom a 6 éves nem fogja egyedül megtenni a 30 perces utat. A harmadik jónak hangzok, de az a gondom, hogy nagyon ki kéne számolnotok. Nem biztonságos és ha valami miatt nem tudjátok majd fizetni, akkor ki kell vennetek és el kell szakítanotok a barátaitól. Arról nem is beszélve hogy ott jó eséllyel a ti gyereketek lesz a csóró gyerek, akinek nincs olyan telefonja, ruhája.
Én a helyedben lehet, hogy kipróbálnám az egyest. Ha rossz, akkor még mindig kiveheted a gyereket, elviheted 8 osztályos gimibe, bármi... Ezen felül én nem szívesen hurcolásznám messzire. Kövezzetek meg, de én ebben a folyamatos stresszt látom, hogy reggel és délben is kijöjjön a logisztika, különben dől a rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!