Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogyan választhatnánk szét őket?

Hogyan választhatnánk szét őket?

Figyelt kérdés

A lányoom 9 éves. Tudni kell róla, hogy akaratos, hisztis, de ugyanakkor érzékeny és jószívű. Nagy a száj, kb senkitől és semmitől nem fél. Vannak magatartás gondjai. Pl türelmetlen az órán, elfárad. De egy ideje ezeket nagyon jól kezelte, egyre jobb jegyeket kapott, hatalmas fejlődés történt nála. Amikor ilyen normálisan viselkedett folyton dicsérték, és végre meglátszott a jegyeken is hogy amúgy milyen okos valójában.

Az osztályában van egy másik lány. Nagyon mérges vagyok rá. A családi háttérről ne is beszéljünk, ismerem őket. Szegény buta nagyon. De a folyamatos hülyeségre van esze. Undorító módon beszél, vitázik, verekszik.

A lányom szégyellem, de keresi a társaságát. És olyankor teljesen megőrül. Visszabeszél a tanároknak, csapkod, beszáll a vitába, amiben a másik lány van. 3 hete megint csak a panasz jön.

Itthon megígéri hogy békén hagyja, ha az megy oda hozzá, nem foglalkozik vele. De ez nem teljesül.

Amint bemegy az iskolába kezdődik, versenyeznek hogy ki szól vissza csúnyábban és nevetnek. Órán nem válaszol a tanárnak, stb.

El fog kezdeni járni szakemberhez. De járt korábban is, nem volt áttörő változás, mert az iskolában nincs mellette nyilván.

Valami ötletetek van? Büntessem? Vagy mi legyen? Nem akarom hagyni, hogy oda jusson a lányom, mint az a másik fog. Hogy létezik, hogy 3 héttel ezelőtt nem foglalkozott a lánnyal, most meg megint. Most rosszabb, mint valaha.

2022. máj. 1. 10:53
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
88%
Alfa vagy nem, akkor is kell hogy legyen következménye a dolgainak. Ezzel a végén csak azt tanulja meg hogy ő mindent csinálhat, mert rákenheti a másikra.
2022. máj. 1. 13:00
 12/31 anonim ***** válasza:
77%

"Azzal nincs baj, hogy értem, hogy az enyém is megy utána"

Nem érted. Úgy állítod be még mindig mintha csak a másik lenne a gonosz és a lanyod követi.

Nem utána megy hanem élvezettel, együtt, vele. Ugyanúgy benne van ugyanúgy élvezi a rosszalkodást. Amikor nincs ott a másik lány, azért nem ilyen mert egyedül nem akkora fun. Ennyi. Biztos van ott is A meg B osztály, tetesd át, ha akarod. Nálunk is volt ilyenre példa. De szerintem jobb lenne ha nevelnéd a gyereked és nem ujjal mutogatnál.

2022. máj. 1. 13:01
 13/31 anonim ***** válasza:
92%
Mindegy, hogy ki találja ki. Mindketten benne vannak. Ha ellopnak valamit a boltból, vagy megvernek valakit se szamit, kinek az ötlete volt. A másik bármikor mondhatna nemet.
2022. máj. 1. 13:03
 14/31 anonim ***** válasza:
90%

És a lányod kegyesen elmesélt minden részletet arról hogy a másik lány bent akart marandi meg firkálni, nem ő persze, a másik lány. Te meg elhiszed.

Eljépesztően naiv vagy és rászed a saját gyereked hogy ne rá legyél mérges hanem a "másik lányra".

2022. máj. 1. 13:03
 15/31 anonim ***** válasza:
84%

Egyszerűen!

Minden luxus dolgot meglehet vonni tőle az internettől kezdve a nasi, a tévé, a szabadidő mellé.

Ha panasz van rá akkor gyakorolhatja a leckét. Csendben olvashat pihenhet de nincs más.

Barátkozzon a lánnyal de h rosszalkodik legyen következménye. Nem kell a másik gyereket okolni, mert az egy menedék a te lányodnak.

Legyél kemény, mert palira vesz a gyereked

2022. máj. 1. 13:27
 16/31 anonim ***** válasza:
95%

Én is így vagyok az 5 éves fiammal. Persze tudom hogy gyerek és néha rossznak is kell lenni, na de ha itt a 7 éves unokabáttya akkor vége a gyereknek és olyan mód megváltozik hogy leírni nem tudom. Én még látom és hallom is mit talál ki és a fiam megy vele mint egy hülye. És ezt fel vette a fiam, amint vele van megzuhan. Jöhet bármelyik gyerek játszani, tok normális gyerek(beleértve azt hogy a gyerek néha rossz, futkos kiabál stb)

Én még nem találtam meg a nyitját annak hogy ne legyen ilyen, próbálom elkerülni a találkozásokat.

Ezt amúgy más is észrevette a családban hogy milyen az unokatesó és hogy a fiam megváltozik ha vele van, de ez van, ha olyat csinálnak akkor az enyémnek bünti van, ha én vigyázok a másikra akkor neki is, na meg szólok a sogoromnak.

2022. máj. 1. 13:40
 17/31 anonim ***** válasza:
94%

Hasonló szituációban voltunk mi is. Rosszra hajlamos lányom összebarátkozott egy balhés kislánnyal.

Nálunk ez úgy oldódott meg, hogy jóba lettem az egyik osztálytársa anyukájával és közösen szerveztünk programokat a lányoknak. Összebarátkoztak, a lányom meg rájött hogy a másik kislányt nem kéne követni.

Viszont nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy milyen undorító stílusban írsz a gyerekről. Nem az, hanem ő, hiszen bármennyire is utálod, ember ő is

2022. máj. 1. 13:51
 18/31 anonim ***** válasza:
84%

"Ezek bent maradtak a teremben" - bocs, de nekem ez nagyon megütötte a szememet. EZEK? Talán inkább ŐK, nem? Te még a saját gyerekedről is tárgyként beszélsz? Látható, hogy milyen értékrendet hordoz magában...

Minden mást, amit gondolok, már leírtak mások: a gyerekedet nevelni kéne, és nem feltétlenül - az ő elmondása alapján - mindig csak a másikat hibáztatni. Nyilvánvaló, hogy nem olyan kapcsolatotok, hogy bevallaná, ha ő kezdeményezett valamit. De miért is tenné? Hisz csak azt hallja otthon is, hogy mindig, mindenről CSAK A MÁSIK tehet. Így már el is hiszi, ez az alap hozáállása.

2022. máj. 1. 14:01
 19/31 anonim ***** válasza:
65%
Nyilván ideges, azért ír így.. Mindenki lehet ideges és egy anya se lehet mindig tökéletes.
2022. máj. 1. 14:38
 20/31 A kérdező kommentje:

Miután többen javasoltátok, hogy tudatosan barátkozzon másokkal, ezt biztosan meg fogjuk próbálni.

Csak azért véditek, azt a másikat, mert fogalmatok sincs róla miket csinál. Nem kezelem tárgyként, azt majd a férfiak fogják vele csinálni pár év múlva. Sajnálom, de ez az igazság. És ettől féltem annyira a lányomat. Az meg teljesen egyértelmű, hogy a lányom előtt, nem mondom, hogy ő nem hibás. Mindig leszidom. De véletlenül sem hiszem, hogy hasonlítanak.

2022. máj. 1. 14:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!