Ha választhatnál, Magyarországon vagy Ausztriában szülnél?
Magyarországon, mivel
- itt élek, nem tudnék csak úgy kiugrani Ausztriába, amikor indul a szülés, tervezetten meg nem akarnék ilyen messze menni
- itt lenne az orvosom, védőnő, mindenki, segítség szempontjából a magyar rendszerrel gondolom jobban képben vannak
- beszélek ugyan németül, de nem anyanyelvi szinten, félek egy ilyen helyzetben nehezemre esne koncentrálni, nem értenék meg valamit, vagy én nem tudnék megfelelően elmagyarázni valamit
- feltételezem ott fizetnem kellene ezért, akkor pedig már ha választhatnék inkább magyar magánkórházba mennék
Hogyha teljesen kétlaki életet élek, és ugyanannyiért ugyanolyan rendszerben (ingyenes állami/magán) szülhetek, akkor azt választanám, ahol jobban otthon érzem magam, és jobban a körülmények.
Itthon.
-nem beszélek anyanyelvi szinten németül, így feszéjezve érezném magam
-itthon fizetem a tb-t
-az itthoni rendszert ismerem, itt az orvosom, védőnő, stb...
-nemhinném, hogy a szülés beindulásával nekivágnék egy külföldi útnak, elötte meg ezert nem mennék ki napokkal/hetekkel
-2éve is szültem, 1000%ig meg voltam elégedve a kórházzal, orvosokkal, szülésznőkkel, pedig ügyeletben szültem
Én Ausztriában dolgozom, a határ 3 km-re van. Haladó szinten beszélek nénetül. E106os által rendezett tb-m van itthon. Az ausztriai határmenti kórházak dolgozóinak a fele magyar (orvos, ápoló is). Ausztriában 5 kiskönyvi vizsgálat (nődoki helyben mindent megcsinál, vért vesz stb), 1 cukorterhelés, majd 35 héttől nst-re kellene csak menni. Itthon meg nődoki, védőnő, háziorvos, külön laborok, kórház...
Őszintén szólva fogalmam sincs, hol kezdjem el a terhesgondozást. Ausztriában sokkal egyszerűbb lenne, de a férjem Magyarországon dolgozik. Lehet át sem engednék a határon, ameddig ez a helyzet van.
Nekem anyum Ausztriában él.
Jelenleg 26 hetes vagyok.
Felmerült mint opció, hogy kint szülök. A jobb ellátás miatt főleg, meg a gyereknek sem lenne ez később hátrány.
De Magyarországon fogok szülni.
Mivel a párom nem tud a munkájától elszakadni, nem opció, hogy kint szüljek hiszen nyilván akkor ott maradnánk egy jó darabig.
De ha tehetném én Ausztriában szülnék!
29/N
Én éltem Ausztriában, bár egészségügyi ellátásra ezidő alatt nem volt szükség, de inkább Ausztriában szülnék.
Tudom, nem a legrelevánsabb információ, de facebookon keress rá a "kórházi kosztok"-ra, fogod látni mint kap egy osztrák és egy magyar kórház szülészetén lévő anyuka. Már csak az ételben is a különbség... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!