Mennyire választható szabadon a császár Magyarországon?
Azért ez nem ilyen általános, mint ahogy az első írta...
Az én orvosom pl. nem vállal indok nélkül, és még sokakról tudom, hogy így gondolkodnak, és lebeszélik erről a kismamáikat.
Sokat feküdtem terhespatológián, ott számtalanszor láttam, saját fülemmel hallottam, hogy a korábbi császáros kismamákat is a természetes szülés felé terelték, amennyiben semmi más indok nem állt fenn a következőre, pedig ők kérték, hogy a következő is császár legyen.
Biztos, hogy sok orvosnál van az a pénz, amiért indokolatlanul is császároz, de azért azt túlzás állítani, hogy bármelyiket meg lehet venni kilóra -szerencsére.
Az enyémmel pl nem lehetett megbeszélni, pedig az első horror szülés után okkal tartottam a "természetes" úttól.
Csak annyiban tudtunk megegyezni, hogy megígérte, hogy a komplikáció első jelére tolni fog a műtőbe és nem kísérletez.
Egyébként örülök hogy nem volt megkenhető, mert a második szülés végül sokkal könnyebbnek bizonyult.
Érdekes, nekünk pont hogy azt mondta a doki, hogy jelenlegi szabályozás szerint a terhes anyuka dönthet arról, hogy mit szeretne, és pont.
Az más kérdés, hogy normális nő hallgat az orvosára, azért van ugye, de ha valakinek fix elképzelése van, akkor az úgy is lesz (nyilván addig, amíg nem veszélyezteti az életüket).
Én mondjuk mondtam a dokinak, hogy rábízom magam, nem akarom ezt előre eldönteni. :) A húgomnál viszont (most szült), a legelején megbeszélték, hogy császár lesz, és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!