Szeretnék kérni!! Nagy problémába vagyok!! Röviden meg próbálom le írni. Öcsém be töltötte a 16 élet évét tavaly októberben ez által tanköteles ez év végéig. Nem veszik be az iskolába mit tegyek?
Nem köteles felvenni! Gondolom, már nem általános iskolás, ahol kötelező körzet van. Forduljon a szülő (még mindig nem értem, mért te, neked ebben semmi jogod nincs, nem te vagy a gondviselő!) a tankerületi igazgatóhoz, és az majd berakatja valami gyűjtőbe.
A családi pótlékot már szeptember 15-én bukták, 50 igazolatlan után ugrott.
Mondjuk elsore kellett volna megfogni a gyereket.
Most atkell iratni hozzatok, es magan tanulok iratni. Potolni amit tud, jovore evet ismetel
Egy lehetősegetek van mèg. Az orszàgbòl kivinni. Ha hivatalosan (ki van jelentkezve, esetleg csalàdvèdelisnek jelezve) elhagyta az orszàgot, mielőtt a csalàdbòl kiemelésről hatàrozatot hoztak volna, akkor utólag màr nem vihetik el.
Nem hivatalosan, ha ,,visszasunnyog" , ha nincs semmi papìron nyoma, meg nem buktok le, akko simàn elvan masfèl èvig feketemunkàval, aztàn visszajelentkezhet. Ha valaki èszreveszi, akkor latogatni jött. Valamelyik orszàgban intèzzetek neki tb-t, vagy drukkoljatok, hogy màsfèl èvig ne legyen dràga baja.
"Kit keressek aki rá kotelezne őket hogy már pedig vegyék be?"
Fordítva gondolkozol.
Mivel már nem tanköteles, senki sem tudja kötelezni őket. A Jóistenhez is fordulhatsz, ez a vonat már elment.
Megkérni lehet őket max, de ilyen háttérrel nem kell sehová. Bárhová jelentkezik, a rengeteg hiányzását viszi az iskola statisztikájába, tehát inkább kerülik ezt a helyzetet az iskolák vezetői.
Nekem van egy hasonló élethelyzetem, de az általános iskolás, így még tanköteles. Nyáron költöztek a városunkba.
Szeptember óta 170 óra igazolt és 183 óra igazolatlanja van. A legtöbb igazolatlan decemberben-januarban ggyűlt össze, mert az apa (akivel lakik) kiment külföldre dolgozni, és itthon hagyta a gyereket egyedül. Az anya Miskolcon él, magához vette, de ott nincs sem állandó lakcíme sem tartózkodási helye (albérlet), így lakcímet nem tudott adni a gyereknek sem. Ennek hiányában sehol sem vették fel, két hónap múlva az apa visszatért, és így a gyerek is, mert akkor már ők is fenyegetve lettek, hogy elveszik a lányt a családtól.
Visszajött (igazából végig nálunk volt beírva) de most jár suliba. Ennyi hiányzást már nem lehet pótolni, csak hihetetlen szorgalommal, az meg nincs neki.
Szóval megbukik.
Ő is menthetetlen, de még jó pár évig tanköteles (most 7. osztályos), és a körzetünkhöz tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!